Reklama

Reklama

Láska a jiné pohromy

  • Velká Británie Love and Other Disasters (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emily Jackson (Brittany Murphy) má kouzelný život. Žije a pracuje v Londýně jako asistentka editorky časopisu Vogue. Avšak její rychlý životní styl je v přímém rozporu s její duší toužící po lásce. Tak se vyžívá tím, že dohazuje svým přátelům partnery. Peterovi (Matthew Rhys), jejímu spolubydlícímu a nejčastější oběti svého párování, vyhlédne pohledného asistenta Paola (Santiago Cabrera). Je však natolik zažraná do seznamování druhých, že si ani nevšimne, že o ni taky někdo stojí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Podle mého inteligentní, chytrá a hravá romantická komedie, která je v mnohá ohledech příjemně svá, svižná s obrovskou dávkou humoru a příjemné atmosféry. Nechápu tak nízké zdejší hodnocení, protože Láska a jiné pohromy se zdařile vyhýbají i některým typickým klišé romantických komedií, jejichž výskyt ve filmu povětšinou způsobuje nízká hodnocení. Pořádně přesvědčivých 80%. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, která ale doplácí na dvě věci. Za prvé mě neskutečně štvala Catherine Tate v roli přítelkyně hlavní hrdinky, to je opravdu koncentrovaná trapnost. Druhá věc je fakt, že prvních 30 minut je to opravdu nuda, která mě donutila zauvažovat o tom, že to vypnu. Ještě, že jsem to neudělal, protože po pomalém rozjezdu se Láska a jiné pohromy promění v opravdu zábavnou podívanou (aspoň v rámci žánru). Ani ta otravná Tate mi už tak nevadila (dílem to bylo i díky tomu, že se v druhé polovině filmu prakticky nevyskytuje). Veliká škoda té počáteční rozvleklosti, nebýt jí, mohlo být i o hvězdičku vyšší hodnocení. ()

Reklama

Mischko 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se dívala na karikaturu romantických komedií, která se ovšem podle očekávání zvrtla a oni si padli do náručí. Tedy tak jednoduché to zase nebylo, člověk si může jen domýšlet, jestli to pravé padnutí bylo stejně stylové jako Gwynethino a Orlandovo, protože všechna závěrečná romantika se v duchu celého filmu odbyla slovy "Praskla mi voda...". Tradiční prvky a lá Deník Brigitte Jonesové se urychlily, polemiky o lásce nedaly prostor patosu a hlavní postava neiritovala přehnanou citovou či společenskou neschopností. Happy end sice asi nikoho nerozbrečí, ale je to konečně závan nového větru mezi ohraná schémata. Láska a jiné pohromy má snad všechny prvky britské romantické komedie (postavy, hudba, dialogy), ale konečně vybočuje a člověka nenudí. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Tohle je skvěle střelená romantická komedie :) Hlavní hrdinka Jacks v podání Brittany Murphy (RIP) je občas na facku, ale je roztomilá, a ať se mi snaží scénáristi namluvit, co chtějí, Paolo prostě jako gay vypadá :D Líbí se mi, že si tam pořád dělají legraci z toho, že tohle a tohle by se stalo jinak, kdyby to bylo ve filmu. Líbí se mi, jak zparodovali konec, ať žije americký romantický film. Ještě že jsem od začátku nevěděla, že tam Orlando bude mít jen takový štěk. Poprvý jsem si to totiž pustila kvůli němu a naštěstí mě film tak zaujal, že jsem na něj zapomněla, ale na konci jsem uvědomila, že jsem ho tam vlastně předtím vůbec nezahlédla. All in all, jednu * dávám asi za skvělé prostředí Londýna, ale líbilo se mi to :) ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní romcom. Pokud hledáte tip na večer a máte nakoukáno většinu profláklých romcomů, tohle by pro Vás mohla být správná volba. Věřím, že hlavně partnerkám/přítelkyním se to bude hodně líbit. Brittany Murphy je tu hodně cute (škoda jí....) Překvapivě tu není otravná obligátní gay vložka a vzhledem k ději je i dost na místě. Hodně sympatická je hra se 4. bariérou, přímo jí to neprolamuje, ale párkrát to na ní hodně sympaticky zaklepe. Hodně fajn jsou 2 camea v závěru. :-) Pokud máte (jako já) rádi Notting Hill a Snídani u Tiffanyho, tak tady si přijdete na své. V některých scénách to na ně vyloženě naráží a cituje. Za mne hodně velké překvapení. 7/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Santiago Cabrera hraje ve filmu Argentiňana, sám je ovšem původen z Venezuely. Krev v něm ale proudí z poloviny chilská, a to z otcovy strany. (Prochy38)

Reklama

Reklama