Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarda Kuchař přenechává na léto svůj pražský byt asijským běžencům a odjíždí k jezeru Andělský Hronov, kde vlastní bufet Tropicana. Jeho jediným zaměstnancem je místní prosťáček Kamil. Ostatně u jezera není ani noha a jedinými návštěvníky jsou zdejší zemědělci, traktoristi Jirka a Péťa, a také sklerotický stařík Zachariáš. Jarda má nevyřízené účty s rybářem Vrtílkem, jemuž přejel před dvěma roky psa. Nyní má Vrtílek psa nového a toho bezostyšně posílá na Jardu i Kamila. Pak s pobavením sleduje, jak si ti dva lížou rány. Výměna invektiv z jednoho břehu jezera na druhý je každodenní záležitostí... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (505)

mustafa 

všechny recenze uživatele

Už dle hereckého obsazení je jisté, že film svým humorem zaujme pouze některého diváka. Bohužel bych řekl, že si to spoustu lidí uvědomuje a nedovedu se zbavit dojmu, že spousta uživatelů snímek prostě shlédla s odhodláním nekompromisně snímek odsoudit a napsat, že se jedná o dno české kinematografie. Když to zjednoduším - stačí si pustit Kinobox nebo jakýkoliv záznam Českého lva a divák ví, do čeho jde. Poslední plavky se prostě odvíjí v duchu tohoto typu humoru. Jak tento druh humoru přiblížit? Ve snímku je spoustu trapných a nevtipných momentů, které mi ovšem svou naivitou a trapností přišly vtipné. Už před projekcí je jasné, že se nebude jednat o geníální dílo, nýbrž o sled krátkých epizod, které jednoduše buď vtipné jsou nebo nejsou. Jak jednoduché. Nesnaží se o nějakou výpověď nebo skryté poselství. Vše závisí na ústřední dvojici Čtvrtníček - Polášek. A že snímek postrádá jakýkoliv nástin děje? To mi nevadí, klidně mě kamenujte, já se totiž pobavím u scény, kdy rybář používá jako návnadu na sumce cizího psa a opakovaný vtípek s probíjející pípou taky není k zahození. Poslední plavky jsou filmem na jedno použití. Docela jsem se bavil:-) ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Petr Čtvrtníček má věru dar. Jako jediný ustál tuhle pokleslou filmovou břečku se ctí. Jen díky jeho plkům neodsuzuji Poslední plavky do odpadu, kam ale asi beztak patří! Josefa Poláška si ani nevšimnete, Jiří Lábus je slizký, že se tomu nechce věřit(dialogy psal idiot) a Rudolf Hrušínský se hrát vůbec nesnaží, jeho projev je bezmála imbecilní! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Debil jeden. Běhá si po světe a ani neví, že je debil.“ Kebyže majú POSLEDNÉ PLAVKY osemdesiat minút, dal by sa výsledok chápať s trpezlivejším úsmevom. Ale hodina štyridsať o tom, ako pri jazere (nakrúcalo sa pri Pezinku) žije niekoľko nie príliš vtipných postáv, ktoré sa opaľujú, čapujú pivo, utekajú pred zúrivým psom a počas atmosférických jazerných večerov, kedy cvrlikajú cvrčky a kvákajú žaby, sa rozprávajú, je proste príliš veľa. Krásna výprava má niečo do seba a niektoré dialógy snáď môžeme chápať ako kúzelné („Omylom zmlátil policajta.“ – „Čo mu to napadlo, mlátiť policajtov?“ – „On je taký. Spontánny.“), ale potrebovalo by to scenár (nie lepší. Nejaký.). Ak ide o sumca, prečo prvý krát zašpliecha až po 50. minútach? Ak oňho nejde – tak o čo potom? ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem se těm "plavkám" statečně bránila, ale nakonec neubránila. Dobré téma, k dispozici taková partu herců a udělat z toho takovou trapárnu, to už je umění.....ale pár "ftipných" scének tam přeci jen našlo a na rozdíl od spousty jiných příjemnějších průměrných filmů si tento alespoň budu pamatovat. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"To by člověk blil, kucí, co ?? Já vám radši pustím péčko.. Z tohodle se nikomu nepostaví.." ;) Máš pravdu, Péťo, lepší libovolný péčko než tohle nepovedené céčko !! Je přinejmenším zvláštní, že skutečně céčkových snímků u nás mnoho nevzniká, na rozdíl od vyloženě špatných áčkových komedií, byť je nutno říct, že třeba takový Zdeněk Troška se svými babovřískajícími kameňáky má do těchto vod vlastně už poměrně velmi slibně nakročeno, když se navíc vlastně vždy, ač si to sám není schopen přiznat ani uvědomit, on totiž mluví o lidové zábavě, tímto směrem pouští naprosto vědomě.. Těžko hádat, jak upřímně svoji šmíru vlastně Krajňák s Taušem zamýšleli, nicméně i dík jménu právě Viktora Tauše tiše doufám, že skutečně hodlali vzdát poctu Edu Woodovi, když takového svého Eda má vlastně takřka každá země.. A tak by se chtělo říct, že "je to tak strašně pitomé, až se to vlastně musí líbit", jen celá tahle teorie dost hapruje zejména dík castingu, protože sledovat jinak výborného herce Jiřího Lábuse, o Hrušínském raději ani nemluvím, jak se do nebe ztrapňuje, opravdu dost bolí.. A tak to celé táhne jen klasik Petr Čtvrtníček, který nad těmi ostatními karikaturami ční i dík jediné slušně napsané postavě, a rozkošná Kristína Farkašová.. Letní komedie ?? Jistě.. Pokud si pod tímto označením jeden představuje skorofilm se spoustou hlušiny, která nepředstavitelně uspává.. A ten Kraftův nekonečný hudební motiv ?? Mě bavil, alespoň něčím silně ozvláštňujícím se můžou poslední plavky pochlubit.. A pokud vás to uráží, měli jste poslechnout Fanánka !! On vás varoval..;) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Rybník, u kterého se natáčel defakto celý film, se jmenuje Kotlíky a leží u města Pezinok na Slovensku. (sator)
  • Jiří Lábus při natáčení hodně improvizoval. (Fenk)
  • Ve scéně, kdy Jarda Kuchař (Petr Čtvrtníček) sundává ceduli označující rychlostní silnici, vyndává z auta druhou, kterou ovšem přikládá obrácením vzhůru nohama. V další scéně je nová cedule již správně otočena. (PAULOO)

Reklama

Reklama