Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarda Kuchař přenechává na léto svůj pražský byt asijským běžencům a odjíždí k jezeru Andělský Hronov, kde vlastní bufet Tropicana. Jeho jediným zaměstnancem je místní prosťáček Kamil. Ostatně u jezera není ani noha a jedinými návštěvníky jsou zdejší zemědělci, traktoristi Jirka a Péťa, a také sklerotický stařík Zachariáš. Jarda má nevyřízené účty s rybářem Vrtílkem, jemuž přejel před dvěma roky psa. Nyní má Vrtílek psa nového a toho bezostyšně posílá na Jardu i Kamila. Pak s pobavením sleduje, jak si ti dva lížou rány. Výměna invektiv z jednoho břehu jezera na druhý je každodenní záležitostí... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (502)

choze 

všechny recenze uživatele

Takový pěkný rybník a tak slabý film... Dějově odvážně řiďounké a vtipově vycházející naprázdno, ale nedá se říct, že by mě to vysloveně nudilo nebo dokonce nasralo. Líp než Hrušínský ml. hrál i docela povedený monstrsumec Lojza, ale jak se říká, dobrý závěrečný výbuch, všechno dobré. Těším se na Crash Road. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Určitě souhlasím s většinou komentářů, že tahle komedie moc povedená není. Čtvrtníček a Lábus se sice snaží slabý scénář okořenit množstvím hlášek, ovšem vzhledem k přehnanému a hlavně místy dost trapnému ději, to bylo jako mlátit vyschlou slámou do vody (aby to občas „zašplouchlo). Zbytek osazenstva nic moc, snad jen Polášek se ještě snažil, co mu jeho talent dovolil. První polovina filmu se ještě dala, ale hlavně ten konec už stál vážně za hovno. Byla tu však vhodně zvolená píseň, která zcela jasně odpověděla režisérovi (Michal Krajňák), že je KOKOT… ()

Reklama

Tatatranka 

všechny recenze uživatele

Naposledy v plavkách jako plameňák-brodka v mělčinách i hloubkách islandské laguny. Mezi zabělenými Japonci nestvůrné mlhy a padavý déšť se sněhem. Zamechované kameny nad vypráskanými gejzíry. - Poprvé v Posledních plávkách v listopadu a hned s husí kůží po těle i po duši. Studí rybník Plavkovec. Brr! Ble... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nějak takhle by vypadaly Čelisti, kdyby Spielberg v pětasedmdesátém kouřil hašiš z kartuše od montážní pěny.. Patálie kolem latexového Holdegróna možná měly navodit ospalou letní náladu a člověk se snad mohl i párkrát pousmát (především u Čtvrtníčka, co to trousí o římská CVI), ale zároveň je tam spousta pasáží, co jsou hlušší, než Beethoven na sklonku kariéry, či by mohly z fleku vyučovat trapnost na univerzitě. Dva drobné poznatky. Polášek se ze škatulky s cedulkou „Trotl“ vymaňuje evidentně nerad a hudba Krafta tomu v crazy-komediálních situacích dodává nádech Kusturicy, ale je to asi takový nádech, jako když si při ostravské inverzi pustíte do plic pana Mittala. Přežít se to dá ovšem v klidu - bahnité dno české kinematografie je totiž ještě hloub.. Traduje se, že se nedávno mezi Lábusem a Čtvrtníčkem odehrál tenhle rozhovor: Jirka: „Volal mi Krajňák.“ - Petr: „Krajňák, jo? Čůrák. A co chtěl?“ - Jirka: „Abychom šli podruhé do plavek.“ - Petr: „A cos mu na to řek?“ - Jirka: „Nic.“ - Petr: „Tak tos mu řek dobře.“ ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem očekával, že to bude to, na co jsme zvyklí z "Ivánka". Takže výkony Čtvrtníčka a Poláška standardní, jen velikej rozdíl v tom, že v tomto dílku nebylo za 100 minut ani zdaleka tolik vtipu, co v jakémkoli z těch pár čtyřminutových dílů jejich "fotbalových skečů". Trochu film ještě zachraňuje šílenej Hrušínský, ale na přidání hvězdičky to nestačí. Už asi nikdy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Jarda Kuchař (Petr Čtvrtníček) sundává ceduli označující rychlostní silnici, vyndává z auta druhou, kterou ovšem přikládá obrácením vzhůru nohama. V další scéně je nová cedule již správně otočena. (PAULOO)
  • Jiří Lábus při natáčení hodně improvizoval. (Fenk)
  • Rybník, u kterého se natáčel defakto celý film, se jmenuje Kotlíky a leží u města Pezinok na Slovensku. (sator)

Reklama

Reklama