Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Christina Ricci je buď mrtvá, nebo není. Tvůrcům se daří držet diváka v téhle nejasnosti až do konce, nicméně nečiní tak díky chytře promyšlenému ději, nýbrž pomocí prapodivného chování postav, nedořečeností a ne zrovna uvěřitelné logiky. Škoda. Audiovizuál je slušný a Christina Ricci se pro titulní roli vyloženě nabízela (a protože to už dávno není to nezletilé děvčátko z Addamsovy rodiny, můžeme se po velkou část filmu kochat jejím obnaženým tělíčkem). ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY!!! Chtělo by se říct, že tento film je dost morbidní a bizarní, jenže kdo jej viděl tak ví, že to první není zas taková pravda… :-) V první polovině filmu jde vše tak, jak má a já byl celkově spokojen, až na pár děr ve scénáři (scéna v restauraci, která předcházela nehodě, byla dost divná a upřímně i stupidní) které jsem byl ochoten přehlédnout kvůli té skvělé atmosféře a vynikajícím hercům. Druhá polovina nám nabídne jednu šokující pointu, kterou u mě film trochu ztratil, přeci jen, ta duchařina se mi líbila více. Nicméně herecký ansámbl je skvělý. Na výkonu Liama Neesona stojí celý film. Ten jeho psychopat opravdu stojí za to a jde vidět, jak si ho Liam užívá. Ale ani Christina Ricci (která se stále nebojí odhalovat :-)) nezklamala, vlastně ona hodně pomáhá Neesonovi v udržení té atmosféry "jsem opravdu mrtvá?" Justin Long je zde bohužel do počtu. Nevím, ale nezapůsobil na mě tak, jak by měl. Celkově je After.Life dobrým filmem se (dvěma) skvělými herci a jedním celkem překvapivým zvratem. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ne ani se zajímavým hereckým obsazením mě tenhle film totálně nechal chladným a celou dobu jsem si říkal na co to sakra koukám. Film má zajímavej příběh a naprosto super herce kteří fakt hrají(sem tam zaškobrtnutí od Longa nepočítám), ale film je přespříliš komplikovaný a ukecanost v některých scénách nebere konce. Atmosféra nemočničního prostředí bohužel totálně zklamává díky ukecanosti. Zklamání kterí mohlo být daleko menší kdyby se tvůrci více pustily ze řetězu. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

SMRT! Ano! Jedno slovo. Jeden konec. Jeden břeh. Nový začátek!?!? Nikdo neví, co je po smrti a přesto se jí bojíme a nebo spíše proto se jí bojíme, že? Je to tím, že to, co je po smrti, je neznámé, je neobjevené, bojíme se toho, co neznáme. Nevíme, co máme čekat, na co se připravit. Víme jen, že smrtí vše končí, nebo si to aspoň myslíme. Nechci psát, co si myslím o smrti nebo co je po ní, chci, aby jsme si uvědomili, že to, co známe, jednou skončí a my se na tom druhém břehu prostě ocitneme a ani nebudeme vědět jak. Měli bychom si zavčas přehodnotit plány a vyrazit. Kam? No přece najít smysl našeho života. Všichni ho hledáme a přitom ho máme přímo před nosem. Pod svícnem je největší tma, že? Proč se přetvařovat? Smiřme se s tím, kdo jsme. Užívejme si života, dokud nějaký "máme". ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ani po smrti nemá člověk klid. Nebo po životě? No, ono na tom vlastně ani tolik nezáleží, když už jeden leží na tom "prkně", že? Tenhle film mě překvapil podobně jako Obřad s Anthony Hopkinsem. Kromě poctivé atmosféry a scénáře plného zajímavých úvah a otazníků s ním má společný i výkon Liama Neesona. Jeho chladný a přepečlivý funebrák je naprosto skvěle zahraná postava a troufám si říct, že kdyby ji dostal na starost někdo jiný (třeba i původně zamýšlený Alfredo Molina), Po životě by chyběla velká část té zvláštní působivosti. Pochvala patří i Christině Ricci a samozřejmě také paní režisérce, kterou by v budoucnu mohly čekat pěkné věci. 3,5 zaokrouhluji nahoru. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy Eliot (Liam Neeson) sundává oblečení z těla mrtvé Anny (Christina Ricci), má na sobě Anna punčochy, kdežto v dalším záběru punčochy chybí. (Bobik99)
  • Film bol natočený za 25 dní, na prelome novembra a decembra 2008. Premiéru mal však až v novembri 2009 kvôli bližšie neurčenej prestávke vedúceho strihu trvajúcej niekoľko mesiacov. (Abiosis)
  • Roli Paula chtěl hrát Wes Bentley, kterí si roli nezahrál kvůli protidrogové léčbě, kterou v té době absolvoval. (lucius789)

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama