Reklama

Reklama

V zimě roku 1946 je skupina německých zajatců umístěna do tábora hlídaného ženami, který vede krutý důstojník Pavlov. Většina žen cítí k nepříteli, který ve válce zabíjel jejich blízké, odpor. Pouze doktorka Natalia jedná se zajatci slušně. Právě ona je vybrána, aby pronikla do skupiny členů SS mezi nimi. Její poslání však zkomplikuje láska k jednomu ze zajatých mužů… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Smok 

všechny recenze uživatele

Najväčšia škoda je, že okolnosti zajatia nemeckých vojakov nie sú vykreslené vôbec, a postavy (okrem pár agilných súdružiek dozorkýň a doktorky) v divákovi vôbec nezarezonujú. Jedná sa skôr o telenovelovú nenáročnú drámu z prostredia zajateckého tábora a ja som sa skôr bavil na scénach, ako sa súdruhova snažili z vojenských väzňov poskladať funkčný orchester a doniesli im za náklaďák nástrojov, ktoré skvele hrali bez akéhokoľvek ladenia, alebo na scénach všeobjímajúcej ľudskosti (zrejme spôsobenej menopauzou jednej zo súdružiek dozorkýň) a otvárania brány lágru v noci za účelom rozmnožovania sa vojnových zajatcov s domorodým obyvateľstvom. Tieto scény asi mali pridať na autenticite, bohužiaľ skôr ubrali. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podle skutečných událostí? Ale jděte. Oni ty gulagy byly vlastně takové pionýrské tábory, kde chovanci vesele souložili z praktikantkami, pořádaly se diskotéky a tak se není čemu divit, že se hochům už domů moc nechtělo. Nejspíš proto se jich z těch ozdravných pobytů tolik nevrátilo. Kriste na kříži! Možná, že když se na to mrkne někdo, kdo o II. SV nemá ani páru, bude hodnotit nezaujatěji, ale já nemůžu. Ještě navíc když tam Malkovich poznává příslušníky SS dlouhým pohledem do očí a toho oštítkovaného totenkopfama na černé uniformě si ani nevšimne...... . Kretschmann, Bruhl a nahatá Farmiga = 15%. ()

Reklama

Loki81 

všechny recenze uživatele

Tak trochu preslazena historicka fikce na mile vzdalena realite. Je opravdu jen stezi uveritelne, ze by se rok po konci 2. svetove valky konaly v ruskych zajateckych taborech hromadne orgie mezi nemeckymi valecnymi zajatci a ruskymi vdovami. Od Stalingradu se z 91.000 zajatych Nemcu vratilo po letech zpet do vlasti pouze necelych 6.000, podle filmu se snad zbytek v Rusku usoulozil k smrti... No nic... jako beckove valecne drama mozna. Ani Malkovich co by drsny velitel - mstitel ruskych obeti valky nijak rating nezveda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který si pokládá zajímavou otázku: Kdo je větší "podrazák", Rus, Němec...nebo snad žena? Sovětská spravedlnost, Německá spravedlnost, věčná spravedlnost a spravedlnost na věčné časy. Válka je pryč 64 let, co je pravda a co ne? John Malkovich je zajímavá postavička tohoto podrůměrného snímku. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ale ne!!!.... Prvni valecny film, co jsem kdy videl, kde pri odjezdu vezni mavaji svym dozorcum... Prvni valecny film, kde vezni rozsevaji sémě mezi mistní domorodky. Tlupa nacku, proti par krehulim s klackama. Tom Roberts v tom asi sam ma trochu gulas, pac nam naserviroval pokrm, kde sami vlastne nevime co jime!!!! Otazka zni, vedel to sam pan reziser? Mozna hlavnim motivem melo byt jakesi milostne drama, ktere jsem vsak na taliri stejne nenasel. Tenhle film musi nutne zamrznout nekde hluboko v bilem pekle sibirske mizerie, na dne prazdne lahve vodky! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Film je založený na skutočnom príbehu nemeckých vojnových zajatcov v ruských pracovných táboroch po 2. svetovej vojne. (BathoryMan)

Reklama

Reklama