Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká akce. Dobrá zábava. Skvělý film! Malí válečníci je opravdu ohromné dobrodružství. Seznamte se s elitním komandem - postavičkami jako dělanými pro akci. Ze svých krabic utekly společně s Gorgonity, dobrosrdečnými, ale podivně vyhlížejícími bytostmi. Právě teď se jim teenager Alan Abernathy pokouší pomoci a také chce zachránit dívku svých snů. Podaří se mu to dříve, než bude celé město vzhůru nohama? (Universal)

(více)

Recenze (97)

Bauer 

všechny recenze uživatele

V levém rohu jsou Gorgonité. Příšerky odněkud z neznáma, ale prý jsou z Gorgonu, což asi nikdo neví kde je. V pravém rohu je Chip Hazard se svými vojáky. Bude to velká bitva, kdo asi zvítězí? Když to napíšu takto, tak si každý bude myslet, že jde o nějaký sci-fi akční film. Ano, o sci-fi akční film jde. Jenže je zabalený v rodinném balení a Gorgonité a Chip Hazard a jeho vojáci jsou hračky, kterým byl implantován armádní procesor, který z těchto hraček udělal super zabíjející hračky. Tento film je bezesporu originální a navíc nabízí i slušnou dávku humoru. Najdeme i slušné odkazy na některé slavné válečné filmy. Jen teda nevím, jestli je to vhodné pro děti. Přeci jen smrt v drtiči na odpadky je docela burální a to i když jde o hračku. Všechny hračky mi byli sympatické, ať už šlo o monstra nebo o normální vojáky. Navíc Chip Hazard je stylový voják, kterému hrozně dobře padne hlas Tommy Leeho Jonesa. Konec filmu (zhruba posledních 30 minut), byl dost akční a možná až moc. Z herců docela potěšil mladý Gregory Smith. Ovšem Kirsten Dunst se mi nelíbila jak ve Spider manovi, tak ani tady. A to myslím vzhledově a ani její výkon mně neoslovil. Každopádně, takhle nějak si představuju komedii! ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Prijemna hollywoodska rodinna zabava s trocha infantilnym dejom, zato vsak s remeselne zrucnou Danteho reziou a dobrym obsadenim. K tomu niekolko filmovych odkazov (Frankenstein, Vesmirna odysea, Akta X, Terminator 2, Gremlins, Cata) reziserov povestny cierny humor a Jerryho hudba. Mamka s tenisovou raketou bola najlepsia :D. 65% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ako z osemdesiatych rokov. Až na to, že tieto potvorky nie sú také podarené, ako boli t.č. Gremlini s Kritermi. Vykreslenie zaspatého mestečka sa Danteovi (Piraňa) podarilo, Spielbergov DreamWorks sa postaral o politicky nekorektný humor... ale nejako som sa nebavil. Pripadá mi to ako vyvolávanie duchov. Je chvályhodné, že ujo Steven ide proti súdeniu na prvý pohľad (t.j. zlí sú mariňáci a škaredí harryhausenovskí Gorgoniti kladní), ale je to len priemer. Priemer s Kirsten Dunstovou (Interview s upírom, Džumandži). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja som sa na to veľmi tešil. Samozrejme že som nečakal žiadne Toy Story. Ale čakal som viac. Snímka využívajúca jedinečných možností počítačovej animácie je ďalšou variáciou na tému vzbury hračiek. Je príbehom chlapca, ktorého vojačikovia na hranie nečakane ožijú. Tvorcovia sa tentoraz nesnažili tridsať centimetrové hračky-bábky antropomorfizovať v pohybe - nechali im "trhané" gestá a hnutie bábok. Zato ich však exponovali ako filmových superhrdinov, vrátane vojačikových rozprávaní. Doviedli tak ad absurdum len to, čo sa bežne v hračkárstvach predáva. Malí bojovníci sú na prvý pohľad rodinným filmom, v skutočnosti sú určení skôr väčším deťom, ktoré sa po zhliadnutí snímky nebudú báť, že ich hračky doma tiež ožijú. Trikový snímka skúseného režiséra Joea Danteho Malí bojovníci kombinuje v novej podobe akcii ľudí a animatronických modelov s počítačovou animáciou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vývojáři se v mnohém sekli a netuší, že jejich plastové hračky dosáhly lidské inteligence a v jednom městečku tak proti sobě dvě bandy (mutanti Gorgonité a elitní vojáci) válčí. A hravý režisér Joe Dante si léta páně 1998 splnil další ze svých dětských snů. Vůbec u toho naštěstí není politicky korektní a předkládá cynickou látku plnou černohumorných momentů, i když kdyby nemusel myslet na věkovou přístupnost a byl mnohem údernější a ještě víc satiričtější, bylo by to luxusní. Spolehnout se nicméně mohl na trikaře, kteří odvedli skvělou práci, a ta vynikne zejména v druhé půlce, kdy přibude bojových scén a nejednou nějakou hračku rozporcují na kusy. Hračky podpořené hlasy skvělých herců (Tommy Lee Jones, Frank Langella, Bruce Dern) místy kouzelně řádí, a to proto, že se tady rozhodně nezapomnělo na nadsázku. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Jeden z tvůrců hraček má přezdívku Gizmo. Stejné jméno nesla i jedna z příšerek ve filmu Gremlins (1984), který rovněž režíroval Joe Dante. (Campbell)

Reklama

Reklama