Reklama

Reklama

Clona

Trailer 1

Obsahy(1)

Benjamin a Jane se právě vzali. On je uznávaný fotograf, a tak na svatební cestu odjedou do Japonska, kam se Benjamin po krátké pauze vrací pracovat. Jedné noci se jim stane autonehoda. Pod kola jejich auta se totiž připlete mladá žena, jejíž tělo ovšem není k nalezení. Oba dva se na tuto epizodu snaží zapomenout, ale náhle se začnou dít divné věci. Na jejich fotografiích se objevuje záhadný stín. Pod drobnohledem se ukáže, že je to dívka, kterou tak záhadně srazili. Zatímco Benjamin začne být tajemnou bytostí ohrožován, a to jak psychicky, tak i jako fotograf, Jane se vydává po stopách podobných příběhů a zjišťuje, že dívka vlastně volá o pomoc…

Film je remakem stejnojmenného úspěšného thajského hororu a je zasazen do kulis současného Tokia. I vzhledem k tomu, že v něm hrají neokoukaní herci a za kameru se postavil japonský štáb, slibuje silnou a napínavou duchařskou podívanou, kde se lidská rozhodnutí dokáží s nečekanou silou vrátit i ze záhrobí. A to i s úroky… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Špatně odrežírovaná duchařina se špatnými herci (obzvlášť Joshua byl k smíchu). Trapný scénky, trapný dialogy, trapný postavy, trapný záběry. Ale nakonec za šlápnutí na plyn v poslední dvacetiminutovce dávám hvězdičku a brzo vyhledám originál, protože ten snad takhle bídně udělanej bejt nemohl a tudíž je tam šance, že budu mít u filmu bobky, což se tady nepovedlo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Benjamin a Jane sú mladomanženia z New Yorku. Tesne po svatbe odchádzajú do Tokia, kde Ben dostane lukratívnu pracovnú ponuku ako umelecký fotograf. Na jeho fotkách sa odrazu začne objavovať desivá, zahmlená postava mladej devy. Jedná sa o film japonského režiséra, natočený za peniaze amerických producentov. "Clona" sa pevne pridržiava typickej azijskej osnovy duchárských horrorov. Ako vždy ide o záhrobnú pomstu ranenej ženy. Je to pomerne slušne urobený snímok, ktorý však iste ničím neprekvapí ostrieľaných fanúšikov horrorovej tvorby. *** ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Takže to nie je skutočné?“ – „To som nepovedal.“ Málokedy mám pri pozeraní hororu taký pocit, že herci sú príšerní. Videl som množstvo ázijských hororov odštartovaných úspechom Nakatovho prvého Ringu, aj ich americké prerábky. Nemyslite si však, že tony klišé (dvojité finále, duch môže fyzicky ubližovať, prejavuje sa prostredníctvom techniky, má podobu bledej ázijskej dlhovlasej dievčiny s neprirodzenými pohybmi) je najhlavnejším problémom mizernej CLONY (remake pôsobivého thajského originálu). Na to som už zvyknutý. Prečo teda len 20%, keď rovnakému ZMEŠKANÉMU HOVORU s Edwardom Burnsom som dal až 40%? Lebo bol atmosférickejší a herci sa v ňom nesprávali ako blbci. Teraz mimoriadne nesympatickí predstavitelia páriku konajú až smiešne nelogicky – keď by mali jačať šialenstvom, sucho sa pýtajú „Deje sa niečo?“ a na bežné veci reagujú hystericky. Remake neprichádza s ničím, s čím neprišiel originál a to, čo kopíruje, je trápne (sedenie na pleciach). Ak ste zatiaľ žiadny „japan shock“ (resp. jeho remake) nevideli, asi budete nadšení. Ale čím viac ste si ich pozreli, tým viac budete znechutení sami zo seba, že štrnásty raz pozeráte stále to isté. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle není vůbec špatný horůrek. Je to sice remake thajského originálu, o kterém nic moc nevím, ale ten americký má něco do sebe a odehrává se v Tokiu. Jde v něm o to, že novomanželé Ben a Jane jednou v noci autem na silnici srazí podivnou dívku, která po nehodě záhadně zmizí. Od té doby se však dvojici začnou dít podivné věci. Začne se jim zjevovat ona tajemná dívka, jejich dva přátelé záhadně zemřou, a jelikož je Ben profesionální fotograf, tak se na jeho fotografiích začnou objevovat podivné šmouhy. A jde s jistotou o ducha. Vše spěje k závěrečnému rozuzlení, ve kterém se dozvíme, že Ben není takové neviňátko, jak se zdá a skrývá děsivé tajemství související s mrtvou dívkou. Je to duchařina jak poleno a asijské remaky většinou nijak výrazně hororový žánr neobohatí, ale mně se tenhle film líbil. A ani trochu jsem se u něj nenudil. Závěrečná pointa byla dobrá, herci byli taky dobří a mrazení v zádech se taky dostavovalo, tak proč tenhle horor neocenit. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Asijské duchařské horory staví působivost na minimalismu a pomalosti, na tom, že do každodenního světa skrz jakési praskliny známé reality prosakuje cosi nevysvětlitelného. Mohly by to být klidně sociálně realistické příběhy, jak to v rodinách neklape. Americké remaky v souladu s tím, jak se v Hollywoodu nejčastěji točí horory, představují své fikční světy už předem jako nějak vyšinuté, nereálné, surreálné; děj se pohybuje v šokujících skocích, všichni se chovají divně, pohybují se v nezvyklém prostředí a téměř každá postava - vyjma nevinných ústředních blonďatých hrdinek - je typem monstra. Bát se u originálního asijského hororu znamená přistoupit na to, že za naším světem leží jiný svět, který o sobě dává vědět prostřednictvím různých médií; ať už lidí nebo technologií jako videokazety, mobily, internet nebo fotografie. Bát se u amerického hororu znamená bát se našeho divného dekadentního světa, kde jsou reálná i zdánlivě nereálná nebezpečí úplně stejná. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film nebyl promítán pro kritiky. (LUKICKK)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 31. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Fenomén zachycování duchů na fotografiích je známý jako duchařská fotografie, nadpřirozený jev, jehož počátky sahají až do konce 19. století. (LUKICKK)

Reklama

Reklama