Reklama

Reklama

Ant-Man

Trailer 1

Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 240)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jediný způsob, jak tenhle prokletý, odkládaný, přepisovaný a rušený projekt uvést do provozu, bylo vsadit všechno na jednu kartu – vykašlat se na vážného hrdinu s vážnými problémy a mravenčího chlápka zkrátka prodat přes humor (taky kdo by těm vážným mravenčím dilematům věřil?). A daří se. Začíná to úslovím „když potřebujete hláškaře, zavolejte Michaele Peñu“ a pokračuje v podobném duchu... no vlastně každou druhou minutu. Ant-Man se snaží, seč může, abyste mu věřili sympaťáka, co má pod čepicí, je hodným tátou a nemá žádné charakterové vady, protože to na něj osud prostě vždycky nějak ušije a on je v tom nevinně. Paul Rudd možná poprvé před kamerou nevypadá jen jako kámoš od vedle a na popředí klasického stokrát viděného scénáře "from zero to hero" servíruje poměrně chytrou sympatickou postavu, se kterou si ty necelé dvě hodiny dokážete opravdu užít. Kašle se tu na vysvětlování a origin, věci se prostě dějí, fyzikové ať se jdou zahrabat, zábava je na prvním místě. Ant-Man jako žánrově téměř čistá heist movie má tah na branku a není do sebe ani trochu zahleděná (mrk mrk, Avengers 2). Ano, je z toho cítit, že na to nebylo extrémně moc peněz, že herci se rekrutovali spíše ze seriálů a že napojení na existujicí marvelovský vesmír mohlo být kvalitnější, ale v Marvelu na Ant-Mana očividně zase tolik nevsázejí a jenom si museli splnit povinnou představovačku méně známého Avengera. O to příjemnější je výsledek; z tak trochu odepisovaného outsidera vznikl hrdý film, který to na plátno dotáhl s takovou dávkou důstojnosti, že bych tomu po těch úvodních tahanicích s režií a scénářem ani za mák nevěřil. A z čeho mám největší radost - Wright je tu pořád cítit na každém rohu, což je přesně to, co tahle látka potřebovala. Příjemné překvapení. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k letitým odkladům a nemalým tvůrčím potížím se mi ani nechce věřit, jak nápaditý a svižný je výsledný Mravencův origin. Doba komiksů na každém rohu tak může zářit v plné síle, ale Scott Lang s Hankem Pymem nejsou ti, kteří diváckou přesycenost odnesou neúspěchem. Scénář totiž překvapivě přesně dávkuje akční pasáže s nenásilnou rodinnou linku a Ruddova přirozenost (nehledě na usměvavou chemii s Douglasem i s Peñovou partou) zahladí i tu největší hranu v podobě rozhrkané a neurovnané úvodní třetiny. Stvořit superhrdinskou jednohubku (notabene uvedenou mezi Avengers a Capem) je těžší, než se zdá, proto mě úspěšný start těší opravdu hodně. Tím spíš, že pro budoucí týmovou práci je tahle postava jako stvořená. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Byl jsem naštvanej, když se ukázalo, že v obleku, co umožňuje zmenšování a ovládání mravenců bude místo mého oblíbeného Pyma Jen Scott Lang, zklamalo mě, že to nakonec netočil Edgar Wright. Jenže, ono je to stejně skvělé i bez nich! Marvelovka, která na to jde trochu jinak a servíruje především humor (celkově je ho víc, než třeba ve Strážcích galaxie) a to v nezměrné kadenci od všech postav ve všech částech filmu, aneb finále s Mašinkou tomášem, nebo jistým mravencem. Jasně, akce mohla bejt možná trochu nápaditější a některé dialogy vymazlenější, ale s takhle blbym úsměvem jsem z kina už dlouho nešel, nehledě na to, když vám někdo z řady pod váma poděkuje, že jste smáli taky a nebyla v tom sama. Navíc je to klasicky dobře nacastovaný a KONEČNĚ to má pořádnou dějovou potitulkovku. A jo, pět hvězdiček to sice není nejsilnějších, ale na to kašle přerostlej mravenec. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dejová zápletka nie je priveľmi hustá, naopak, patrí medzi najjednoduchšie v celom Marvelovskom univerze. Pri porovnaní s Thorom či Avengers vyjde ako jedna dvojepizódka. Má síce všetko potrebné pre rozvoj, ale príliš sa naň nesústredí. Všetky postavy sú vopred jasne profilované - toto je hrdina, tu zloduch, tam mentor, krásna pehavá dcérenka, vtipná partia, či mizerný nevlastný otec. Dostaneme presne, čo očakávame, akurát to chvíľu trvá. Čím ďalej Ant-Mana sledujete, tým skôr pochopíte, že protagonisti stavili na humor. To najzaujímavejšie, kvôli čomu si to stiahnete, je miniatúrna akcia. Prvý raz sa prejaví po polhodine a je fajn vidieť zrazu pohľad na obrovský svet očami malého bojovníka. Každá scéna slúži prvotnému nápadu a snaží sa naplniť potenciál. Film doskáče do svojho finále, ktoré je prekvapivo najbláznivejšou časťou a funguje tu všetko. Troška drámy, akcie, bizarné idey so zväčšovaním i zmenšovaním. Marvelovskí fanatici budú nadšení. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ant Man je pro mne obrovským překvapením letošního roku. Jako jeden z mála letošních blockbusterů mne příliš nezaujal svým trailerem, působil velmi sterilně, tuctově až nezajímavě a byl to favorit na nejslabší Marvelovku,ale ó jak jsem se mýlil. Ant man je velmi kreativní, vynalézavý, přehnaně vtipný až mi bylo líto, že se v kině nemohu válet na koberci a o to se staral objev Michael Peňa, jakýkoliv nástup na scéně vykouzlil úsměv na tváři. Akce je přehledná, detailně vymazlená a z téhle perspektivy jsem akci zatím možnost vidět nikde neměl, takže to bylo příjemně refrešující. Paul Rudd ztvárňuje obyčejného chlapa, není to žádný vyrýsovaný frajer ani model, ale prostě běžný snažící se otec, který má smůlu a divák se s ním snadno může ztotožnit je sympaťák. Evengaline Lilly je svůdná a žadoucí kočka, Michael Douglas vlastně jediná herecká třída v Antmanovi s úžasným faceliftem na začátku a Corey Stoll, k tomuhle chlapovi mám menší výtku jako záporák u mne příliš neobstál ( taky neměl příliš prostoru), Marvel už vytasil v téhle oblasti větší esa, ale každopádně si dovolím tvrdit, že Antman je nejzábavnějším a nejvtipnějším Marvelem vůbec. Highlightem určitě neobvyklé finále a Scottovy heistské schopnosti ( Trezor!!) PS: Wacoslave jsi nula, zavřel bych tě do kůlny a pouštěl ti dokola céčkové akční srajdy ze 70 let., to je tvá parketa!! Update: Včera jsem se zastavil na 3D a je úplně zbytečné, takže doporučuji 2D. 90% ()

Galerie (132)

Zajímavosti (70)

  • Na sovětské mezikontinentální balistické raketě, vypálené na USA, jsou nápisy v latince. (lukas.rust)
  • Do filmu byl obsazen i Patrick Wilson, ale poté, co se natáčení zpozdilo, byl nucen odstoupit. (Spidey3)
  • Ant-Man je původně jedním ze zakladatelů týmu Avengers, v hrané verzi Avengers (2012) se ovšem neukázal. (PauloZ)

Související novinky

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Captain Marvel si našla režisérské duo

Captain Marvel si našla režisérské duo

20.04.2017

Přestože existují sólové filmy Supergirl, Catwoman nebo Elektry, půlka internetu na ně dávno zapomněla a pravidelně se řeší, kdy už se dočkáme superhrdinského celovečeráku s ženskou hlavní hrdinkou.… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama