Reklama

Reklama

Ant-Man

Trailer 4

Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 4

Recenze (1 242)

novoten 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k letitým odkladům a nemalým tvůrčím potížím se mi ani nechce věřit, jak nápaditý a svižný je výsledný Mravencův origin. Doba komiksů na každém rohu tak může zářit v plné síle, ale Scott Lang s Hankem Pymem nejsou ti, kteří diváckou přesycenost odnesou neúspěchem. Scénář totiž překvapivě přesně dávkuje akční pasáže s nenásilnou rodinnou linku a Ruddova přirozenost (nehledě na usměvavou chemii s Douglasem i s Peñovou partou) zahladí i tu největší hranu v podobě rozhrkané a neurovnané úvodní třetiny. Stvořit superhrdinskou jednohubku (notabene uvedenou mezi Avengers a Capem) je těžší, než se zdá, proto mě úspěšný start těší opravdu hodně. Tím spíš, že pro budoucí týmovou práci je tahle postava jako stvořená. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Už od začiatku bolo jasné, že to bude ťažko spracovateľný materiál, vzhľadom k rozdielnym fyzickým predispozíciám Ant-mana. Vedomý si toho boli aj scenáristi, a spracovali materiál s odľahčeným štýlom, neustálou nadsádzkou a humorom, podobne, ako tomu bolo v Guardians of the galaxy - akurát pre mňa tentokrát funkčnejšie. Žiadne epické pasáže, žiadny patos - a keď hej, hneď v ďaľšej chvíly odrovnaný. Napriek tomu mali postavy prehĺbený charakter, hlavne Pyn a jej dcéra Hope. Paul Rudd pre rolu ako vyšitý, avšak pre akúkoľvek inú marvelácku ikonu by bol slabý. Michael Douglas najpresnejší, Corey Stoll v roli zlého Božský, avšak kôli nadľahčenému štýlu zďaleka nie maximálne využitý. Dúfam že ho uvidím v podobnom charakteru v nejakom temnejšom kuse... Celkovo sa mi Ant-man veľmi páčil (možno aj pre to, že som mal nulové očakávania), nehral sa na nič viac, než čím mohol byť. A aj keď sa trošku bojím jeho zasadenia do Avangers, myslím si, že dobré pero môže príjemne obohatiť už trošku opakujúcu sa rutinu posledných marveloviek. Ps: detská izba najlepším dejiskom pre komixovú bitku vôbec :) 80% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to najlepší film od Marvelu a ani to nie je to také dobré ako by mohlo, ale na to, že koľko scenáristov a režisérov sa obtrelo o tento film, to nakoniec Peyton Reed zvládol celkom dobre. Keď oznámili, že Edgar Wright bude režisér, dosť som sa tešil, lebo on uletené a premakané filmy vie a konečne som si povedal, že Marvel sa trafil do čierneho na režisérskej stoličke. Netrvalo zas tak dlho a o ďalšiu chvíľu som si povedal, že asi netrafili do čierneho ale do živého. S Marvelom mal problémy už aj byvaly Hulk (Edward Norton) či napríklad Rhodey z Iron Mana (Terence Howard), a po tomto moje očakávanie boli sám neviem aké. Neskákal som dva metre do výšky ani keď obsadili Paula Rudda. Teraz keď už to mam za sebou, musím uznať, že toto štúdio si vie postrážiť svoje filmy. Síce ma sralo, že rukopis Edgar Wrighta je len trošku cítiť a že akcie a ani nápady nemajú taký šmrnc, ale celkom prekvapil a dosť potiahol Rudd/ Douglas. Tak isto ma prekvapila aj nadviazanosť s Avengers: Age of Ultron (Falcon), či s celým univerzom (Triskelion, Peggy Carter, Howard Stark). Nie som komiksový špecialista (to že mám tričko Iron Mana sa neráta), ale viem, že Hank Pym je ten týpek čo stvoril Ultrona. Tu im to síce nejak (a plánovane) nevyšlo, ale vlastne mi to moc neprekáža, pretože aspoň sa nepozeráme na ďalší Origin a za druhé preto, lebo Michael Douglas je skvelý Pym. Jeho postava sa mi ľúbila najviac. Ale ostatný tiež nie sú zlý. Rudd je sympaťák a Ant-Man zároveň, Michael Peña je tu cez humor, Corey Stoll sa tvári drsne ako šmrglpapier a zároveň je to protipól Ant-Man, no a Evengelina je tu len ako dcéra Pyma a pekná ozdoba v jednom, kedže jej čas ešte len príde (prvá potitulková scéna). Aby som to zhrnul, Ant-Man je fajn zábava (žiaľ akčná stránka trochu sklame a ostáva nevyužitá, zjavne len do ďalších filmov), mravcom len tak nefandíte a zmenšovací hrdina sa do teamu Avengers hodí a je s ním celkom sranda, ale pod tým všetkým (a po ostatných filmoch od Marvelu) to nie je ničím výnimočné, skôr zahrané na istotu (zrejme pre problémy, ktoré som spomenul na začiatku) s podobnou dávkou humoru a akcie akú pravidelne dostávame. P.S.: potitulkové scény po dlhšom čase potešili, hlavne ta druhá. 70% - 3* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Marvelácka záchrana sveta tridsiatyšiesty krát, v rovnakej dejovej schéme, iba trochu inými prostriedkami a vtipnejšie. A to nás ňou chcú rovnako baviť ešte ďalších päť rokov. V tom filme nie je nič zle, akurát už ma nemá čím dostať. Hoci je herecky príjemný a technicky tradične marvelovsky dokonalý. Mladý Douglas ešte lepší než mladý Arnie v T5. Až z toho mrazí... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že inženýr Křeček prodal Berkův vynález Američanům! Ten hajzl! Ale na našeho Zedrala to nemá, ví to celá obora. Přesto to byla fajn podívaná a navlékli to pěkně. Jeden by ani nepomyslel, že je to kradený. Vypadá to jako pěkné originální zpracování boje malého hrdiny proti velkému zlému světu. Takže jak s dalším dílem? Vyčoudí mraveneček mravkolevy z IS? Dá si Douglas třikrát denně prášek cukru na bolavé hlasivky? A kdo bude stát u postýlky? ()

Galerie (132)

Zajímavosti (70)

  • Ve scéně, kde Darren Cross (Corey Stoll) ukazuje záběry původního Ant-Mana (Michael Douglas) zájemcům o oblek Yellowjacket, v původním znění použije výraz „tales to astonish“. Jedná se o odkaz na komiksovou sérii „Tales to Astonish“, na jejíž stránkách se poprvé objevila postava Ant-Mana. (V999)
  • Těsně před koncem je možné spatřit Stana Leeho, který si zahrál cameo jako jeden z gangsterů v klubu. (Will_X)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 130 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Captain Marvel si našla režisérské duo

Captain Marvel si našla režisérské duo

20.04.2017

Přestože existují sólové filmy Supergirl, Catwoman nebo Elektry, půlka internetu na ně dávno zapomněla a pravidelně se řeší, kdy už se dočkáme superhrdinského celovečeráku s ženskou hlavní hrdinkou.… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama