Reklama

Reklama

Žabka carevna

  • Československo Princezna žába (více)
Animovaný / Pohádka
Sovětský svaz, 1954, 43 min

Obsahy(1)

Sovětská barevná kreslená pohádka o mladém careviči Ivanovi, který přemohl čaroděje Kostěje a vysvobodil tak krásnou Vasilisu ze zakletí. (Filmový přehled)

Recenze (5)

Flego 

všechny recenze uživatele

Existujú dve dabované verzie, jedna ešte z roku 1955 premietaná v kinách ( Princezná žába ) a druhá z roku 1984 ( Žabka carevna ). Rozprávka rozpráva o najmladšom z troch bratov, ktorého vystelený šíp z luku privedie k žabe, ktorá sa musí stať jeho manželkou. Netuší, že je to princezná Vasilisa, ktorú zaklial čarodejník Kostej, lebo ho nechcela za muža. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Půvabná pohádka s krásnou typicky ruskou animací, srozumitelným příběhem, příjemnou hudbou a samozřejmě s dobrým koncem. Kdo z pamětníků by si nevzpomněl na Kostěje nesmrtelného, careviče Ivana a krásnou Vasilisu. Myslím, že i dnešním dětem se bude tato kouzelná pohádka líbit. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Klasická pohádka o Krásné Vasilise začarované Kostějem Nesmrtelným do žabí podoby. Ivan neomylně najde vystřelený šíp, neudiví ho mluvící žába, car otec klidně ožení syna s obojživelníkem, prostě pohádka se všemi atributy. Vydařené je i pojetí smrti na konci jehly. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Přenádherná animovaná pohádka, jaké uměli snad jen Rusové. Ale pro mě už nedosáhla té kvality, co Pohádka o rybáři a rybce. Čím to, že první pokusy, jsou vždy lepší, nebo téměř lepší, než ty pozdější. I když to má nádhernou animaci, snad i vícero postav, tak už to není ono. A přec je to silný nadstandard a snad absorutium. Snad je to pro to, že hudba není tak svižná, snad je to tím, že je to víc lyričtější, nevím. Snad je to těmi dětskými motivy, kdy zvířatka mluví.... Přec to patří k tomu nejlepšímu. ()

Aberforth 

všechny recenze uživatele

Nádherne, síce som sa narodil veľa veľa rokov po tom,ako bola nakreslená,no inak rozprávka môjho detstva ktorá ma svojou krásou vychovala. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama