Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (390)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. a 2. série neboli první generace. Po dlouhém odkládání jsem se konečně pustil do tohoto vychvalovaného teen seriálu a musím říct, že jsem rád, že jsem tak učinil. Na začátku jsem byl sice překvapen a myslel jsem si, že dostanu jen další seriál o puberťácích, kteří rádi paří, ale to se postupem času změnilo. A místo toho jsem dostal vážně zajímavé drama o teenagerech a jejich problémech. Což mě bavilo víc než bych možná sám čekal. Těžko říct, jestli jsem si nějakou postavu oblíbil nejvíce, protože mi všechny svým způsobem přišly zajímavé. Ale asi nejmíň mě oslovily postavy Michelle a Anwara. Přesto všechny prodělaly poměrně dost velký vývoj od začátku a končily úplně jinde. Jsem zvědav, co přinese nová parta a další série. 80 % *** 3. a 4. série neboli druhá generace. Po dokoukání první generace jsem ani chvilku nelenil a okamžitě se pustil do generace druhé. A i když mi zpočátku nijak zvlášť nepřirostla k srdci, tak na konci jsem ji měl rád minimálně stejně jako tu předchozí. Pokud ne ještě víc. Tentokrát mě smrt dostala ještě víc než ta předchozí a jsem vlastně naštvanej díky tomu, že byl opravdu hodně otevřenej konec. Já chtěl vědět, jak to dopadlo... Z postav jsem měl nejradši JJe (první, kdo nekouří a nechlastá) a lesbičky. Nikdy jsem si zvlášť neoblíbil Cooka ani Effy (oba jsou na mě moc ujetý), ale nejmíň mě bavil Thomas. Ale jako partu jsem je měl rád všechny. 80 % *** 5. a 6. série neboli třetí generace. Pro mě nejnormálnější, zároveň také však nejnudnější a nejméně zajímavá generace. Sice mě původně potěšilo, že se tolik nechlastá a nepaří jako v předchozí sériích, ale v závěru jsem si říkal, co bych za to dal. Navíc mě naštvala smrt jedné ze sympatických postav. A příchod jiné postavy (Alex) nijak nepomohl. Hlavně celá šestá série mi přišla divná a bylo tam na mě až moc halucinací. A jako bonus v hlavní roli děsná postava Franky, která se chová pořád jinak, všem ubližuje a od všeho utíká. Tu jsem si vážně neoblíbil. 70 % *** 7. série neboli zakončení seriálu. Naprosto chápu znechucení mnohých poslední sérií. I když se vrátí postavy z první a druhé generace, tak se vlastně pořádně nevrátí. Ty postavy totiž někde byly na konci svých generací a nyní jsou úplně jinde a hlavně jsou úplně jiné. Nejmarkantnější je to u Effy. Tohle se prostě nepovedlo a i já se zařadím mezi ty, kteří by se bez tohoto závěrečného pokusu obešli. Tohle není rozloučení, které si Skins zaslouží... ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Skins neukazuje mladé tak jako v jiných seriálech, kde se neustále řeší vztahy, co si na sebe obléct, kdo s kým a různé další zákeřnosti. Skins nabízí tak trochu kontroverzní, ale za to realistický pohled na mládež. Příběh ani děj není nějak složitý. Ukazuje svět mladých takový jaký opravdu je. Na první pohled se může zdát, jakoby nikdo z nich neměl nic lepšího na práci než jen drogy, nikdy nekončící párty či sex. No stačí trochu nakouknout pod pokrývku a ukáže se, že pravda je jiná. Problémy postav jsou reálné a lehce je zpozorujete i mezi lidmi s kterými se běžně vídáte. Ať už jde o pocit osamělosti, vnitřní problémy, různá tajemství, hladání vlastního místa či snaha o začlenění se. Dospívání není vždy procházkou růžovou zahradou a je opravdu těžké najít sám sebe. A o tom Skins jsou. Seriál nám neukazuje pouze pěkné chvíle plné štěstí a radosti, ale i ty ošklivé a nelítostné stránky života. Postavy, stejně tak jako děj, působí skutečně a člověka si rychle získají. Každý z nich má nějaké problémy, i když se tak na první pohled vůbec nemusí zdát. Každá z generací je něčím jedinečná a odlišná od těch ostatních. Nikdo není stejný, a každou generaci tak tvoří směsice různorodých charakterů. To máme 6 sérií, ve kterých se nám představily tři různé generace. A potom poslední 7. sérii, kde se vrátili 3 postavy typické pro svoje generace. Seriál Skins si na nic nehraje, nic přepřikrášluje. Je realistický, otevřený a vmnoha směrech i vulgární a právě tím, si podle mého dokázal získat tolik příznivců. Co se týká oblíbené generace, tak tou je a vždy pro mě bude 2. generace. Pokaždé se mi stalo, že jsem minimálně jednu postavu v každé generaci nějakým způsobem nemusela, ale v této se mi to nestalo ani zdaleka; všichni jsou tam buďto tak roztomile naivní, přiblblí a nebo úžasní. V mém srdci jediné místo patří jedné postavě a tou je Cook. Dost zvláštní osobnost, která má v sobě nejen kus nenapravitelného devianta, ale také lásku, radost, soucit a pochopení, které střídá bolest a utrpení. Cook je podle mého jedna z mála skvěle napsaných postav a to hlavně proto, že člověk ani nemusí nic moc vymýšlet, ale pouze stačí čerpat z reality každodenního krutého života jednoho životu napospas odsouzeného teenagera. - "Nothing good ever stays with me, absolutely nothing." ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Zatím viděny pouze dvě série, takže svůj komentář budu po dalších sériích aktualizovat. Nejdříve to ale shrnu jako celek. Výborná záležitost. Teen seriálu je na seriálovém poli hromada, ale žádný nesahá "Skins" ani po kotníky, tady totiž nevedou šestnáctileté děcka životní proslovy jako čtyřicátníci a seriál nezobrazuje žádnou pohádkovou realitu, ale skutečný život dnešní mládeže se vším tím špatným i dobrým. Myslím, že naprosto každý si zde najde postavu, se kterou se ztotožní, nebo přinejmenším někoho, koho osobně zná ve svém okolí. A i když se mi některé situace zdály lehce přehnané až absurdní (nebo, že by to bylo tím, že je pro mě nepředstavitelné, že bych se v podobné situaci mohla ocitnout?), tak zkrátka takhle kvalitní teen seriál se jen tak nevidí. 1. série: Výborný rozjezd, první dva díly fakt perfektní. Pak ale přišly trochu slabší části, kdy jsem se trochu začínala nudit, naštěstí jsem to nevzdala, protože především závěrečné dva díly zvedly celou úroveň seriálu. Ještě musím pochválit výborný britský humor, ačkoliv seriál je především drama, tak i zde se vyskytuje několik vtipných momentů, u kterých jsem se smála někdy víc, než u některých komedii. - 70% ||| 2. série: Tuhle sérii bych ohodnotila slovem "wow". Takhle dobře napsaný seriál jsem už dlouho neviděla. Druhá série obsahuje snad všechno, co může takový teenager zažít a postavy se skvěle a hlavně uvěřitelně vyvíjejí. Tvůrcům palec nahoru za opět poslední dva díly, kde už se seriál stal skutečně silným dramatem. V posledním díle se sice vyskytuje asi nejvíc absurdit za celý seriál, ale je to tady podané takovým způsobem, že jim to zkrátka odpustit musím a celý díl mě i velmi dojal. A ten lehce otevřený konec se mi líbil moc, tahle parta mi bude chybět (proto mám také strach se pustit do třetí série) - 90%. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Kdepak "teen seriál". Tohle je úžasně natočené, napsané a zahrané drama pro mladé, které je tíživě skutečné a kvalitativně převyšuje všechny spřízněné seriály o několik délek. Každá epizoda je skvost, i ve druhé sérii a člověk se až podivuje, jak to tvůrci dokáží. Přesto se jim to daří. Jeden z nejlepších seriálů vůbec. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

1. série: 'Every fucking year.' Teda takovou pecku jsem fakt nečekala. Nevím co mám chválit dřív, tak začnu originalitou. Každý díl je prezentován z pohledu jiné z mnoha hlavních postav a tak člověk všechny postupně dobře pozná a taky si ke každému vytvoří až překvapivě pevné pouto. Právě postavy jsou asi nejlepším aspektem celého seriálu. Všechny jsou špičkově propracované a zatraceně realistické. Ať už se dostanou do jakékoli situace, ať už řeší jakýkoli problém, vždycky se chovají uvěřitelně a lidsky, takže je jednoduché se s nimi sžít a člověk nakonec lituje i těch, kteří mu ze začátku nebyli sympatičtí. Co se děje týče, jednotlivé epizody a příběhy jsou buď vyloženě oddechově komediální (Tony, Maxxie & Anwar), celkem depresivní (Cassie - obzvlášť pokud jste stejně jako já takovou Cassie v životě doopravdy znali, Effy), oboje zároveň (Chris), nebo tak nějak vyváženě mezi (Jal, Sid, Michelle). Ještě musím zmínit skvělé obsazení (nejen hlavních hrdinů) a soundtrack. 2. série už je na tom o poznání hůř. Komedie vymizela, místo ní je tu ještě víc drama a místy to až zavání telenovelou. Taky chování některých postav se úplně změnilo, celkově vymizelo předchozí kouzlo a začala jsem neuvěřitelným způsobem nenávidět Cassie. Ale fuck it. Do dalších sérií už každopádně se pouštět nebudu. ()

Galerie (265)

Zajímavosti (69)

  • Postavy Maxxieho (Mitch Hewer) a Anwara (Dev Patel) nemají ''svou'' vlastní solo epizodu, ve ''svých'' epizodách mají pouze partnera, v 1. sérii jsou spolu a ve druhé má Maxxie Tonyho (Nicholas Hoult). (GreatestFan)
  • Postava Anwara (Dev Patel) je jediná 9. hlavní postava ve své generaci. (GreatestFan)

Reklama

Reklama