Reklama

Reklama

Než někoho pohřbíš, ujisti se, že je opravdu mrtvý! Manželky jsou vždy nespokojené. Té Clintově se hnusil venkovský život a rozhodla se spolu se svým milencem Cortem k návratu do víru velkoměsta. Jenže v cestě jim stojí nejen Clint, ale i nedostatek peněz. Za pomoci malé lahvičky jedu se tedy rozhodnou zabít dvě mouchy jednou ranou. Jenže život skýtá nejedno překvapení a to největší proradné milence teprve čeká. Ne nadarmo se říká, že pomsta nejlépe chutná podávaná za studena... (Řitka video)

(více)

Recenze (91)

T2 

všechny recenze uživatele

Frank Darabont si vždy vedel nájsť dobrú tému na spracovanie a dokonca aj týmto televíznym filmom prekvapuje a v rámci možností ponúka nadštandardný zážitok, kde zažijeme niekoľko šikovne zvládnutých scén, dej si po celý čas udrží pozornosť, herci sú fajn, celkové spracovanie(vyhrabávanie s pod zeme, labyrint v dome) ide v jednoduchej paralele ale za to moc účinnej. Jedná z najlepších televíznych produkcií čo som videl! /90%/ ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Černá komedie 1)  nemá s hororem (a vlastně ani s thrillerem) nic společného._____ 2)  Naprosté nesmysly ve scénáři (pohřeb, přežití v rakvi, stavební úpravy v domě) i v provedení spolu s naprostou předvídatelností děje (předem jsem uhodl snad všechno, co film ukázal) mi neumožňují dát více než dvě odbyté hvězdičky._____ 3)  31letý režisér Frank Darabont očividně klame tělem. Koho by napadlo, že autora tak moc odbytého snímku čekají Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle nebo seriál Živí mrtví. Mě tedy ne._____ 3)  Výstižný koment: Dale**. ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný televizní kousek, který stojí především na vynikajícím nápadu a perefektním výkonu Tima Mathesona. Děj nabízí pohled na zdánlivě ideální život Clinta (Tim Matheson), který po návratu z New Yorku, na svém rodném venkově vybuduje lukrativní stavební firmu. Bohužel si z New Yorku přiváží i čubkózní manželku, které venkov nevoní. A ta se rozhodne se svým milencem nebohého Clinta zbavit a schrábnout hromadu peněz za prodej firmy. Jejich plán ale nevyjde podle jejich představ a Clint vše přežije. Poté se vrací a rozjíždí krutou pomstu. Jak je již výšeno zmíněno, snímek stojí především na vynikajícím nápadu, který vymazleným způsobem zpracovává a převážně v druhé polovině z něj těží maximum. Bohužel první polovina je daleko slabší. Vše zachraňují kvalitní herecké výkony a dle mého názoru perfektní konec. Navíc dílko disponuje kvalitní atmosférou a řadou perfektních scén jako jsou probuzení Clinta v rakvi, nedokončená balzamace těla, či dřevěné bludiště na zrádné krysy. Podtrženo sečteno, jedná se o zdařilý televizní thriller s kapkou hororu a černého humoru, který dokáže pobavit s přehledem na čtyři hvězdy. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejlepších televizních filmů, co jsem viděl. Až po hodně dlouhé době jsem se dozvěděl, kdo že to režiroval - a hele, Frank Darabont, tak to už se pak ničemu vůbec nedivím. Už tehdy uměl výborně pracovat s napětím a atmosférou, k čemuž mu vydatně pomáhá i skvělý Tim Matheson. Momenty když se ta ruka prohrabuje hlínou anebo naprosto úchvatná scéna "zaučování" mladého patologa ("Vyměňoval jsi někdy olej u auta? Tohle je stejný") jsou perly. Až se to někdy zas objeví po desáté hodině večerní na Nově nebo Primě, vřele doporučuji. Mrazivý a inteligentní horror/thriller ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní psychologická hra s geniální pointou. Už při svém rozjezdu Darabont moc dobře věděl, kde může prorazit a na co se v budoucnu bude moci spolehnout - a sice na schopnost vybudovat neopakovatelně tísnivou a "svěrací" atmosféru a na vrozenou filmařskou zručnost. I když neměl k dispozici tunu peněžního materiálu, dokázal stvořit tak malý a zároveň velký film, že nad tím vším zůstává rozum stát. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • John Carpenter v komentáři k filmu Upíři (1998) říká, že byl Frankem Darabontem požádán, jestli by se neujal role řidiče náklaďáku. John odmítl s vysvětlením, že by hrál jedině postavu, která někoho zabije, nebo postavu, která bude v posteli s krásnou ženou. (facojurka)

Reklama

Reklama