Reklama

Reklama

Zápisník smrti: Poslední jméno

  • Japonsko Desu nôto: The last name (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pokračování minisérie podle komiksové předlohy. Light Yagami se konečně dostane do blízklosti L a jeho vyšetřovací skupiny. Navíc se ve světě objevuje nový Kira, který vyměnil půlku svého zbývajícího života za schopnost vidět pravé jméno každého člověka, se kterým se setká. Kdyby se Light s tímto novým Kirou spojili, mohli by se celkem snadno zbavit L a všech ostatních vyšetřovatelů. Podaří se L zabránit jejich setkání nebo už je pozdě a musí přijít na jiný způsob jak oba dopadnout? (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Uplne totozne jako prvni dil, tim myslim uplne totozne. Dej se porad toci o dopadeni Kiry a zvrat strida zvrat. V pribehu by problem nebyl Problem opet nastava ve zfilmovani to je na neuveritelne nizke urovni. Co u tohohle filmu je ale neskutecne horsi nez v prvnim dile je zaver, tak spatny zaver jsem uz fakt dlouho nevidel. Prehravani hercu mi vylozene vadilo. Kdyby to dostalo trochu vaznejsi a temnejsi vyraz dalo by se z toho vytriskat opravdu hodne. A jeste neco cesky dubbing japonskych filmu fakt suxx. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Je to jako první díl,akorát se ubírá na druhou půlku anime seriálu bez Mia a pořád s L.To je skoro lepší,než v anime,kdy byla škoda,že L zemřel.Dávám ale jen čtyři hvězdičky,protože na konce kdy(SPOILER)Ryuk zapíše jméno Lighta do zápisníku,tak se přitom tváří jakože HAHAHA,ale v anime to udělal spíše ze soucitu a kvůli dohodě.Tady navíc Lightovi řekl,že to on má zapsat jeho jméno do zápisníku až na konce a v anime to udělal už v prvním díle. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce se děj zbytečně vleče a přehnaně kombinuje (uvidím, jestli tak i kombinuje seriál). Přesto celý film čekáte a těšíte se, zda bude napsáno slibované poslední jméno a komu bude patřit. I já jsem nervozitou žužlala své umělé nehty :o) Nevěřila jsem vlastním očím, jak dva mladící Japonského původu dokáží být tak chytří a hlavně mazaní. Jejich boj na život a na smrt mě nepřestával bavit, i když můj čumáček Ryuk neměl tolik prostoru. Naštěstí druhý díl si vzal příklad z dané číslovky a na scénu přišel anděl smrti č.2 :o) Rozum mi říká, uber hvězdičku, můj anděl smrti protestuje. Koho jsem asi poslechla? :o)) ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Chtělo to něco víc. Nějaký více epický závěr. Postrádal jsem více emocí a vůbec, myslel jsem si, že prožitek z finále druhého dílu bude o něčem jiném. Zejména v prvním dílu, na Vás dýchne atmosféra asijského prostředí. Mít po ruce takový death note, to by se andělé smrti asi činili. Způsob, jakým zápisník smrti ovládl Lighta, je pochopitelný. Když má člověk velkou moc, v tomto případě na životem a smrtí, je jen velmi těžký odolat tomu vábení. Za mě jednička o trochu působivější. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Už při sledování první části se ve mně probudila teta Kateřina a druhá část mi dala za pravdu. Prostě mi celou dobu znělo v hlavě, že "cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly" a závěr mě dorazil příslovím "čiň čertu dobře, peklem se ti odmění". Jinak se mi ale Poslední jméno líbilo skoro stejně jako začátek příběhu, takže nemám proč hodnocení snižovat. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Při závěrečných titulcích hraje skladba „Snow (Hey Oh)“ od Red Hot Chili Pepers. (hrumsrt)
  • Mezi původním anime a filmovým zpracováním příběhu lze najít několik odlišností. V anime po smrti L (Ken'ichi Matsuyama) pokračuje Kirovo zabíjení dalších několik let, kdežto ve filmu končí před jeho úmrtím. Počet Kirů se v těchto dvou filmech vyšplhá na tři, kdežto v anime je jich 5, vyjímaje toho pravého jsou 4 jeho stoupenci a až na Misu všichni zemřou. V anime není Kira zastaven detektivem L, ale jeho nástupcem geniálním N. Ve filmu si dále Misa (Erika Toda) vymění oči s andělem smrti celkem dvakrát, kdežto v anime třikrát. Oproti filmu je v anime do vyšetřování jako rukojmí zavlečena i Lightova sestra, ale nápor nevydrží a uzavře se do sebe. Současně se v animované verzi příběhu také vyšetřovací tým vydává do nově postaveného sídla v USA, které je speciálně vyhrazené pro Kirův případ. Rozdílem je také skutečnost, že v seriálu umírá L Lightovi v náručí. (Shley)

Reklama

Reklama