Reklama

Reklama

Zápisník smrti: Poslední jméno

  • Japonsko Desu nôto: The last name (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pokračování minisérie podle komiksové předlohy. Light Yagami se konečně dostane do blízklosti L a jeho vyšetřovací skupiny. Navíc se ve světě objevuje nový Kira, který vyměnil půlku svého zbývajícího života za schopnost vidět pravé jméno každého člověka, se kterým se setká. Kdyby se Light s tímto novým Kirou spojili, mohli by se celkem snadno zbavit L a všech ostatních vyšetřovatelů. Podaří se L zabránit jejich setkání nebo už je pozdě a musí přijít na jiný způsob jak oba dopadnout? (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

871. hodnocený film: Ať už se díváte na první či druhý díl, musíte být nadšeni z toho, co se před vámi odehrává. Dokonalá zápletka, skvělá kombinace animovaných postav a živých herů. Vynikající hra s divákem a slovíčkaření o smrti. Tohle je jeden z nejlepších filmů, který jsem kdy viděl. Sice nesahá animovanému seriálu ani po kotníky, ale přesto musím ocenit nápad s převedením Death note do filmové verze. Možná bych sice uvítal raději jeden díl a nebo dva díly, které by obsáhly více celý seriál, ale i tak jsem byl spokojen. 5* a spíše bych doporučil ostatním zájemcům shlédnout nejprve animovaný seriál a pak až oba filmové díly. Abyste pak nebyli na rozpacích. 5* ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Společně s prvním filmem tvoří druhý film celek, proto dávám stejné hodnocení jako prvnímu, i když je pravda, že teprve v druhém díle dochází k nějaké "akci" a první díl se zdá být spíš jakýmsi úvodem. Líbily se mi však oba dva díly, i přes to, že na mangu nemají (ilustrace Takeshiho Obaty jsou zkrátka nenahraditelné). Hudba (Kenji Kawai) je také ucházející. ~(4,4)~ ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Pokračování nebývají zpravidla tak dobrá, jako první díly, nicméně platí-li, že jedno bez druhého pojde, nemusí to být pravda. Tento druhý film Zápisníku smrti má několik kladů do začátku jen díky existenci prvního filmu (pokud jste jej neviděli, nemusíte se vůbec namáhat). Především postavy - u minulého dílu jsem si stěžoval, že jejich charaktery byly prokleslovány velmi pomalu a navíc divným způsobem. To zde už neplatí - už víte jaké jsou a představování se srazilo do několika minut. Tím se uvolnil čas pro tu část filmu, kdy se něco děje. A ono se stále něco děje. Zamotanější děj, zrady, podvody a nová fakta ohledně mystiky okolo zápisníku... Všeho je tu dost, v závěru bohužel až moc. Přetažená stopáž k tomu také moc nepřispěla. Nicméně - nakonec bylo vše objasněno a uzazvřeno. Mě to bavilo a tímto si začínám dávat pozor na Ken'ichiho Matsuyama. Jsem zvědavý na spin-off jeho postavy :) ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Oproti anime verzi je filmová adaptace Death Note o dost zkrácena a příběh doznal mnoha změn, ale hlavní dějová kostra zůstala zachována. Vypuštěním zbytečného děje a zbytečných postav docílili autoři toho, že filmy nemají hluchá místa a jakmile si zvyknete na trochu lacinější vzhled a triky, nenechají vás až do konce vydechnout. Odchylky v ději pak připraví pár překvapivých momentů i divákům znalých mangy či anime. Celkově kompaktnějí a svižnější než anime beze všeho, co mě osobně rozčilovalo. Dokonce ani Misa není ve filmové verzi otravná, jen při sledování L, jak se pořád cpe cukrem mě přešla chuť na sladké. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Druhá část hraného Death Note mě bavila o poznání víc, než první. Byla o mnoho víc promyšlenější, zajímavější a plná extrakombinačních zvratů. Ústřední trojice ďábelský Light, lolitka Misa a wierdo L mají vskutku velmi propletené osudy, mnohdy i poměrně bizardní, ale právě o to, to člověka baví více... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Mezi původním anime a filmovým zpracováním příběhu lze najít několik odlišností. V anime po smrti L (Ken'ichi Matsuyama) pokračuje Kirovo zabíjení dalších několik let, kdežto ve filmu končí před jeho úmrtím. Počet Kirů se v těchto dvou filmech vyšplhá na tři, kdežto v anime je jich 5, vyjímaje toho pravého jsou 4 jeho stoupenci a až na Misu všichni zemřou. V anime není Kira zastaven detektivem L, ale jeho nástupcem geniálním N. Ve filmu si dále Misa (Erika Toda) vymění oči s andělem smrti celkem dvakrát, kdežto v anime třikrát. Oproti filmu je v anime do vyšetřování jako rukojmí zavlečena i Lightova sestra, ale nápor nevydrží a uzavře se do sebe. Současně se v animované verzi příběhu také vyšetřovací tým vydává do nově postaveného sídla v USA, které je speciálně vyhrazené pro Kirův případ. Rozdílem je také skutečnost, že v seriálu umírá L Lightovi v náručí. (Shley)
  • Při závěrečných titulcích hraje skladba „Snow (Hey Oh)“ od Red Hot Chili Pepers. (hrumsrt)

Reklama

Reklama