Reklama

Reklama

Iqbal

  • Indie इक़बाल
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Iqbal je neslyšící mladík, který po své matce zdědil lásku ke kriketu. Ve své tajné skrýši má fotky všech slavných hráčů, tajně chodí sledovat místní kriketový tým při tréninku a také snaží sám naučit hrát. Jednoho dne ho za pomoci jeho mladší sestry, která umí znakovou řeč, přijme trenér do mužstva, ale díky incidentu s dosavadní jedničkou týmu (synem vlivného otce) je zase brzy vyloučen. Situace vypadá beznadějně, když náhodou Iqbal zjistí, že místní opilec a pobuda býval slavným hráčem. Aby došel ke svému cíli, musí zdolat spoustu překážek. První z nich je přemluvit Mohita (Naseeruddin Shah), aby se přestal utápět v alkoholu a začal ho trénovat. (lenuse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Iqbal je sympatický produkt bollywoodské produkce, nicméně nejde o nijak světoborné dílo. Příběh hluchoněmého chlapce, který touží zahrát si jednou kriket v modrém reprezentačním dresu, je do značné míry předvídatelný a i přes mnoho pěkných momentů zůstává jen hezkým filmem s nezbytným happyendem. Samotný fakt, že Iqbal je postižený, tam v podstatě hraje podružnou roli a jeho jedinou funkcí snad bylo dojmout co nejvíc - jakoby nestačilo, že Iqbalovi háže pod nohy klacky chudoba, nepřízeň otce či politika a korupce vrcholových kriketových manažerů... Korunu tomu nasazuje kýčovitá hudba, při jejímž poslechu jsem trošku trpěl..:-) Přesto se jedná o slušný a vtipný snímek, s poutavým dějem, sympatickými hlavními hrdiny a zajímavým pohledem do zákulisí indického kriketu. Film o splněných snech navzdory osudu - 3 a 1/2* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Obdivuji lidi, kteří mají buvolí odhodlaní přeskákat všechny překážky a jít si za svým snem... Miluji sportovní filmy, ve kterém tato síla z outsidera přímo tryská a nakonec to dokáže, potažmo všem pořádně natře. Doteď jsem nevěděl, že rok 2005 poskytl světu dva skvělé snímky s touto tématikou: korejský Marathon... a indický Iqbal. Je zvláštní, v kolika aspektech jsou si oba kousky podobné... Co na tom, že tu má klišé hody, řemeslně je film pouze průměrný a kriket nepatří právě mezi atraktivní sporty. Iqbalova prostota až čistota a zanícení pro sport si vás stejně nakonec získají. Mladý indický herec zahrál bezelstného talentovaného neslyšícího hocha skutečně výborně. 9/10 ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

S istotou mozem povedat, ze toto je ten najkrajsi sportovy film, aky som do teraz videl. Neda sa povedat, ze je stelesnenim originality, no precizna rezia, vyborne charaktery, hudba a cely pribeh...film ma skutocne chytil za srdce a az do samotneho zaveru som si ho skutocne vychutnal. Poznate to. Talentovany outsider, laska k sportu a zivotna sanca, ktorej sa treba chytit. Tak, ako moze z tejto rovnice vzniknut riadna fraska, tak sa moze vydarit uzasny film. Toto je uzasny film. "Verim tomu, ze kazdy prichadza na svet so schopnostou robit jednu vec vynimocne. Vacsina z nas sa pretlka zivotom a nevie, co to je. A niektory z nas su nevdacny a zahodia to. " (10/10) ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Indie bez tanečních scén, Indie humorná, Indie lehká, Indie, která chytne za srdce. Indie o hluchoněmém mladíkovi, který sní o kariéře hráče kriketu. ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Páčia sa mi Nageshove filmy. Jeho charaktery si hneď zamilujem, prežívam s nimi ich radosť a útrapy. Shreyas Talpade hrá hluchonemého Iqbala posadnutého kriketom a Naseeruddin Shah je jeho (sprvu) nedobrovoľný tréner. Títo dvaja sa dostali na rebríček mojich obľúbených hercov celkom nečakane. Už predtým som ich registrovala, ale tu som od nich nedokázala odtrhnúť oči. Ocenila som aj vedľajšie charaktery, najmä Iqbalovu rodinu. Najlepší film o krikete, aký som zatiaľ videla. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama