Reklama

Reklama

13. komnata - Série 2 (2006) (série)


13. komnata Michaely Kudláčkové (S02E21)

(epizoda)

Obsahy(1)

13. komnata Míši Kudláčkové je jednou z těch, které nebudou řešit ani vážná onemocnění, ani alkohol, drogy či jiné fatální životní tragédie. Zdánlivě se této bývalé slavné dětské herecké hvězdičce vlastně nic vážného nestalo. Přesto se dodnes vyrovnává s pocitem, že ji život nasměroval někam úplně jinam, než si představovala.
Nejlépe svůj životní pocit vyjádřila sama Míša: "?já nejsem v situaci, že bych denně - dvacet let - myslela na to, že bych ráda hrála a že je mi líto, že jsem se nestala herečkou. Pořád ale mám pocit, jakoby mě někdo vysadil na zastávce autobusu, na které jsem vůbec nechtěla vystoupit. Jako bych celý život žila někde, kam vůbec nepatřím a kde jsem vůbec neměla být?!"
Začalo to klasicky - maminka odvedla šestiletou Míšu do televize na konkurz. Tam si ji všimli a začala dostávat v dětských pořadech jednu roličku za druhou. Vytvořila čtyři hlavní role ve známých titulech - Veronika, prostě Nika, Poslední propadne peklu, Skleněný dům a samozřejmě Barču v seriálu My všichni školou povinní. Byla tehdy jednou z nejslavnějších a nejobsazovanějších dětských hereček, která ani na chvíli nezapochybovala - a s ní celé její okolí - o tom, že ji čeká herecká kariéra.
Míša šla pochopitelně ke zkouškám na konzervatoř. Kam jinam! Na zkouškách ji komise znala, přivítali ji jako známou tvář a - nepřijali!!! "Tak to byl opravdu pro mě a moje okolí hrozný šok. Já jsem chtěla hrát a v podstatě dodneška jsem nepochopila, proč mě nevzali. Vůbec jsem to nečekala!!!!" přiznává Míša. Další rok zkusila podruhé zkoušky na konzervatoř - opět ji nevzali. Tím, v šestnácti letech, skončila definitivně její herecká kariéra.
Míša začala studovat sociálně právní školu, ve dvaceti letech se vdala, narodila se první dcera, pak druhá a život už naběhl do koloběhu kolem rodiny, ze kterého nešlo vystoupit. Dnes má dcery čtyři, po neúspěšném manželství a pár vztazích je s nimi sama a zatímco ostatní matky by takový osud "vykolejil", ona je celkem spokojená.
I přesto, že říká, že patří k lidem, kteří máločeho litují a raději se dívají dopředu, její třináctá komnata je plná nesplněného snu. Na herectví nikdy nezapomněla a z jejího vyprávění je cítit nostalgie něčeho, po čem člověk strašně toužil a nechce se smířit s tím, že se už nikdy nevrátí na tu správnou zastávku?
Průvodcem třináctou komnatou Michaely Kudláčkové je Aleš Cibulka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jak byla kdysi intenzivní a talentovaná ve svých rolích, byla v dospělosti zřejmě intenzivní v užívání drog a alkoholu. I děti dělala spíše z instinktu než z rozumu. Snad se jim všem daří dobře aspoň teď. ()

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento cyklus dokumentů (medailonků či profilů) o neřestech či potížích známých osobností hodnotím jako celek, jako projekt. Pravda, některý dokument je lepší než jiný, ovšem to jistě záleží na tom, jak dobrý, špatný, či pestrý příběh si pro nás připravil daný protagonista. [8/1O] Michaela Kudláčková: neznám / vadí mi / neutral / mám rád ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mlaďounká hvězdička filmů pro mládež se zcela vytratila a to hodně brzo po svém debutu. Z komnaty však zcela jasně pořád nevím, zda toho lituje, nebo jí je to jedno. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnes "veselá" a už na první pohled asi už celoživotně ukřivděná mamka sousty dětí, kterým dopřála každému svého tatínka. To se tak někdy stane. Ale u jejich hereckých-studijních začátků stál Vala, kterého teda já nikdy neměl rád, který rozhodl o jejím nevzetí na konzervatoř. A rázem bylo po herecké kariéře. To se tak někdy stane... ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Pár dílů jsem viděl, ale to bylo asi tak vše co jsem pro to udělal. Nějak mě to netáhne, sledovat osudy slavných a slavnějších. ()

Reklama

Reklama