Reklama

Reklama

Pod Moskvou

Trailer

Obsahy(1)

Za Stalinovy éry bylo v Moskvě vybudováno přísně tajné „Metro 2“ pro usnadnění činnosti a pohybu vysoce postavených členů a agentů KGB. Jde o systém podzemních chodeb, údajně ještě rozsáhlejších než moskevské metro. Antropolog Sergej (Rade Serbedzija), zabývající se jeho výzkumem, záhadně zmizel. Owen (Vincent Gallo) vede záchranný tým a objevuje děsivou síť jeskyní a katakomb, skrývajících ještě děsivější pověsti o démonických bytostech žijících v podzemí města. Tým musí vyslechnout ty, se kterými se Sergej naposledy setkal - zoufalé existence, jež si vybraly život pod městem a jejich vůdce Andreje (Val Kilmer) … (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za to, že by tento film mohl být skutečně dobrý. Pod Moskvou má opravdu neskutečně promarněný potenciál. Místa ve kterých se film odehrává by mohla být fantasticky děsivá, stejně jako jiná místa na zemi, která jsou pro horor jako stvořená, kupříkladu Pařížské katakomby. Jenže z Pařížských kakatomb jsem viděl pouze pubescentní koninu Katakomby a z těch ruských zase tohle. Tvůrci měli tolik možností jak toto prostředí využít, třeba se měli vykašlat na nějaké stíny a démony (a na holčičku obšlehnutou z Japan hororů) a měli z toho udělat kriminální drama o osudech lidí, kteří si v podzemí vytvořili svou vlastní komunitu, ve které by skupinka vedená Gallem vyšetřovala ztrátu kamaráda. Nebo měli udělat pořádný kulervoucí horor s komunitou brutalistů žijících v podzemí. Ale tohle? Tohle není nic. PS: Val Kilmer už je vážně odkecaný. PS2: Film jen podtrhuje můj názor, že filmy ve kterých mají prsty Španělé jsou debilní. Teda, vyjma Almodóvara, i když u toho je to tak půl na půl. ()

predators odpad!

všechny recenze uživatele

Stále jsem na tomto filmu hledal něco, co by mě bavilo nebo se mi alespoň trochu líbilo. Jenže, když se po hodině a 15ti !!! minutách objevily titulky, bylo mi jasné, že tento "dokument moskevských kanalizací" už vícekrát vidět nemusím. PS je to takový bulšit, že nebudu udělovat, jinak obvyklé, vyjádření v procentech!! PS2 10% pro distributora za to, jak popsal obsah filmu. Kdyby to tak totiž bylo, tak je to minimálně na 50%:-) ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdy jsou spíš silně z milosti. Tenhle film má velký potenciál, ale vesměs se utápí sám v sobě. Nápady jsou nerozvinuty, kvalitní herci (Oksana Akinshina, Vincent Gallo) pobíhají sem a tam v temném podzemí, kde není vše řádně vysvětleno, i když vám pointy dojdou. Zajímavostí je, že dívat se na tenhle film v originálním znění by mělo být zapovězeno, protože kombinují ruštinu a angličtinu až nebezpečně komplikovaně, načež některé dialogy nejsou vůbec slyšet díky hudbě. Val Kilmer musel být zoufalý že tohle vzal, jeho postavu by mohl zahrát kdokoliv jiný. No a proboha, ten polibek! Tak nelogický polibek jsem ještě v žádným filmu neviděl. Díky němu jsem jednu hvězdu musel strhnout. Ach jo...proč jsou dobré nápady a herci nevyužity a režie se scénářem zpackaná? ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

To, že velká očekávání přináší většinou velká zklamání je známá věc, a proto jsem raději při půjčování tohoto filmu nic nečekal. Což bylo jedině dobře. Pod Moskvou má dohromady celkem dva solidní nápady, na nichž se neúspěšně snaží postavit devadesátiminutový příběh. Skupiny různě talentovaných herců neustále pobíhají po katakombách, což po patnácti minutách začne dost nudit a celé je to tak nějak hloupé, že vlastně nevidím jediný důvod, proč jsem na to koukal. A tomu textu distributora nevěřte... Jediná věc, která nějak souvisí s tím filmem, jsou jména. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Za 500 dolárov vás vezmem maximálne do ZOO.“ Vôbec som tomu nechápal a nebavilo ma to pozerať. Bizarná zmes hercov (svojrázny Vincent Gallo, hlavný mafián z DESPERADA, Val Kilmer, Stalloneho syn Sage) tomu nepomohla, dialógy priemerné, postavy nezaujímavé, podstatná časť deja sa odohráva v temných podzemných priestoroch, čo tomu ale namiesto pôsobivej ponurej hrôzostrašnej atmosféry dáva skôr neprehľadnosť. To, že to dopadlo tak, ako to dopadlo, ma mrzí z toho dôvodu, že téma je fascinujúca (gigantické podzemné priestory pod Moskvou) a ak by sa spracovala dobre (v samotnom filme o ne paradoxne príliš nejde, dej sa pokojne mohol odohrávať v akýchkoľvek iných podzemných tuneloch), mohol by to byť šokujúci film, z ktorého by boli znepokojené desaťtisíce ľudí na celom svete. 40% za pôsobivú (hoci totálne nespracovanú) tému a za to, že podobné (tiež skupinka v podzemí zmätene pobehujúcich ľudkov) INTERMEDIO s Edwardom Furlongom bolo OVEĽA horšie. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama