Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 17. století, když Maďarsko válčí s Turky, obyvatelé jedné malé vesnice v Karpatech čelí zlu hraběnky Elizabeth Bathoryové, obviněné z toho, že se koupe v krvi panen. Hrabě Thurzo uvězní hraběnku v klášterní věži. Příběh pokračuje v současnosti. Keith píše knihu o hraběnce Bathoryové a cestuje přes Maďarsko se svými přáteli do míst, kde hraběnka žila. Když zkouší nalézt onen klášter, potkává nádhernou a svůdnou Elizabeth, která je provádí po okolí kláštera. Keith a Elizabeth se do sebe zamilují. Poté mají dopravní nehodu, díky níž dojde k velkému šokujícímu odhalení. (videofil)

(více)

Recenze (31)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Laciná variace na příběh o hraběnce Báthoryové pohrávající si s nesmrtelností její i jejího soka palatina Thurza. Režisér Jenö Hodi film také produkoval a jako hlavní hvězdu získal už dávno lesku zbaveného Christophera Lamberta. Přesto pro zájemce takový film spojující mysteriózní prvky a road movie pro náctileté může být zajímavým příspěvkem k tématu Báthory. To je samo o sobě v hledáčku filmařů už od 50. let a do dnešních dnů se dočkalo neuvěřitelných způsobů interpretace od pokusů o realistický pohled z posledních let (Jakubisko, 2008 nebo Delphy, 2009) až po hammerovské monster filmy (Sasdy, 1971) a akční horory podle videoher (Bell, 2006). ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení. Mě to rozhodně bavilo! První polovina filmu je správně tajemná a napínavá i když následné překroucení osudu hraběnky Báthory v druhé polovině je poněkud směšné. Co mě ale zklamalo byl Lambert. Pokaždé, když tam byl jsem se děsně nudil a většina dialogů co mu lezla z pusy byla vážně k smíchu. Nicméně to pěkně vyvážil interiér v podobě zámku a sympatická hlavní dvojice. Konec s řidičem trucku je pak jedno veliké wtf, to jsem se vážně smál! ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Legenda o Elizabeth Bathory. CITÁT - Na co potřebujeme mapu, když víme, kam jedeme.......... Elizabeth je zvláštní a hezká, zahrála si jí Irena A. Hoffman. Od začátku je divákovi jasné, co je zač. Otázka je, zda zůstane tak milá, nebo bude zabíjet. CITÁT - Život nikdy není takový, jak si ho naplánuješ........ Scéna s vlky byla nevěrohodná a celkem divná. Chování některých aktérů je mnohdy nesmyslné a tupé.. Zvláště Igor a JJ moc vychování nepobrali. Opakované scény a situace jsou spíše matoucí a až na konci jsou vysvětlené. CITÁT - Chci vás zabít a vysát vám krev......... Je to celkem nudné, bez pořádného napětí s nic neříkajícím hudebním doprovodem. CITÁT - Já už se vážně začínám nudit....... ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Kluci a holky z nkolika zemí si sedli nad scénářem a zjevně se nemohli dohodnout, jestli v hororu z východní Evropy vsadí na Draculu nebo na hraběnku z Čachtic. Nakonec udělali kompromis a spatlali to všechno dohromady. Navrch přidali partičku mladých Američanů, Christophera Lamberta a neštěstí bylo na světě. Víceméně jsem se tím jenom proklikal, ale stačil jsem zaregistorvat, že Christopher je pořeád ve "formě" a místní hodnocení sedí. Fakt je to neskutečná sr*čka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je docela paradox, když vidím, že film stál kolem šesti milionů , spolupracovali na něm lidé ze čtyř koutů Evropy a přitom z toho vznikla taková patlanina jakou tento film je. Ve finální fázi jde jen o další marné ztvárnění příběhu, ve kterém figuruje jméno nechvalně proslulé hraběnky Bathoryové. Atmosféra filmu už od začátku napovídá, že nepůjde o žádnou krvavou řezničinu, ale spíše romantické pojetí plné dojáků a lásky. A přesně tomu tak zde i skutečně je. První polovina filmu vlastně ani ničím horor nepřipomíná a nedivil bych se kdyby to polovina z vás předem vzdala a film vypnula. O nic by jste totiž nepřišli. Objeví se zde sice několik záběrů na vyceněné tesáky a dokonce dojde i na matrixový souboj upírů, ale jinak je to jedna velká nuda až do konce. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Maďarsku, Německu a Rakousku. (Terva)

Reklama

Reklama