Reklama

Reklama

Barbaři

  • USA The Barbarians (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kočovný kmen kejklířů vedený královnou Canary (Virginia Bryant) je přepaden krutým králem Kadarem (Lynch), jenž prahne po kouzelném rubínu, symbolu kmene. Královna talisman včas ukryje a Kadar ji za trest uvězní ve svém harému. Spolu s ní jsou odvlečeni její dva chráněnci, dvojčata Kutchek a Gore (Peter a David Paulové). Bratři jsou drženi v pracovním táboře a od dětství jsou nuceni ke gladiátorským zápasům. Díky tomu z nich vyrostou statní a neohrožení válečníci, kteří se vydávají zachránit svou vládkyni. (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

K.O.vi 

všechny recenze uživatele

Bratři David a Peter Paulovi byli před obsazením do filmových rolí známí jako profesionální wrestleři. Vystupovali pod pseudonymem "bratři barbaři" (jak jinak :-)) Ten film je béčko nebo céčko? To je vlastně jedno... Pamatuji se na jednu scénu, kdy jeden z barbarů krčním svalstvem přetrhl oprátku z lana. Borec... ()

curunir odpad!

všechny recenze uživatele

,,TAKŽE?" ,,TAKŽE, ČO?" ,,KDE JE TEN RUBÍN?" ,,NEVIEM, CANARY VRAVELA, ŽE TU BUDE." ,,KDE?" ,,NO TU." ,,TU?" ,,HEJ, TU." ,,ALE TEN RUBÍN TU NIE JE!" ,,TO VIDÍM, ŽE TU NIE JE." ... __ Keď som bol ešte veľmi malý, pustila mi moja mama aby som ju neotravoval pri varení tento film, ktorý sme mali nahratý na VHS. Už vtedy na mňa pôsobil dosť zvláštne a jediná vec, čo mi viacej utkvela v hlave bolo zabíjanie ,,draka", kedy na sa dvojku nevydarených bračekov vysypala kopa humusu z jeho vnútorností. Ako to už u mňa býva, rozhodol som sa po rokoch opäť si zaspomínať na nejaký film z detstva a tak prišla rada aj na tento ,,skvost". Neviem, či bolo cieľom filmu prekonať dvojnásobne legendárneho Conana, každopádne by bolo ohromným úspechom keby bol aspoň 2x tak zlý ako Conan. Nespomínam si kedy som naposledy videl niečo tak hrozného akým je toto barbarské duo. Barbari totálne zlyhávajú snáď vo všetkých možných filmových oblastiach a to nielen v tých základných ako réžia, herci či scenár, ale do nevoľnosti dokážu človeka priviesť ako hudba, strih, kostýmy tak aj efekty. Obsahujú celý rad detinskej nelogickosti a zbytočných pasáži s prímesami akože ,,humoru" (krčma, vlkolak - smiech najväčší :-D) až sa zdá, že to nemôže byť myslené vážne. Lenže je. A z odpadu to nevyženie ani palec v horizontále za občasnú zaujímavú výtvarnú štylizáciu a nevyužitého Michaela Berrymana. ()

Reklama

hiroshima 

všechny recenze uživatele

Já bych barbary až tak moc neodsuzoval. Fantasy béčko jak má být. V hlavní roli dva pořádně nasteroidovaní řízci a tak má podle mě fantasy hrdina ohanějící se mečem a pěstmi vypadat. Nikde není psáno, že má být inteligent. Film jsem měl rád jako malý a i těd po 15 letech se mě líbil takřka stejně. Navíc mě Kutchek a Gore během filmu několikrát rozesmáli. Film který si "odpad" určitě nezaslouží. 80% ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Nepovedený pokus o béčkovou fantasy s komediálními prvky. Začátek ve stylu Barbara Conana mi přišel ještě celkem snesitelný. Pak to jde ale naprosto do kytek kvůli ubohému scénáři a stejně ubohýmhereckým a komediálním schopnostem představitelů hlavních hrdinů. Film je taky jasným dokladem toho, že žádné triky jsou lepší než špatné triky. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Dějově i stylem mě to moc přípomínalo Barbara Conana. Atmosféra fantasy byla stejně srovnatelná, avšak kvalit Conana nedosahuje. Jde jen o nějakou kopii ve dvou. Typické hádky dvou skutečných bratrů mě celkem pobavila a rozhodování jednoho z nich,, To nechci, chci to. To se mi nelíbí chci ono'', bylo dětinské, o to vtipné. 65% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • David Paul a Peter Paul získali nominace na Zlaté maliny pro nejhorší hvězdy. (Geriel)

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama