Reklama

Reklama

Barbaři

  • USA The Barbarians (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kočovný kmen kejklířů vedený královnou Canary (Virginia Bryant) je přepaden krutým králem Kadarem (Lynch), jenž prahne po kouzelném rubínu, symbolu kmene. Královna talisman včas ukryje a Kadar ji za trest uvězní ve svém harému. Spolu s ní jsou odvlečeni její dva chráněnci, dvojčata Kutchek a Gore (Peter a David Paulové). Bratři jsou drženi v pracovním táboře a od dětství jsou nuceni ke gladiátorským zápasům. Díky tomu z nich vyrostou statní a neohrožení válečníci, kteří se vydávají zachránit svou vládkyni. (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl poprvé před více než 30ti lety na německé TV. Nerozuměl jsem ani prd (německy jsem nikdy neuměl), ale vůbec ničemu to nevadilo (jako děj, kde?). Byly tam dva borci co vypadali větší než Arnold (no nejsou a nikdy nebyli), a protože jsem poznal stejné brnění stráží jako měli stráže v o dva roky mladší Rudé Sonje (jak ty “rohaté lebky”, tak “zubaté úsměvy”), dlouhou dobu jsem filmy bral jako “ze stejného universa” :). Prostě nostalgie udělala svoje a já film viděl asi tucetkrát. Takže prostě pro mě nemůže být pod průměrem. A rozhodně nemůže být horší než zmíněná Sonja… to nejde… i přes ty tragické mechanické/gumové příšery :D. ()

Karamanlis odpad!

všechny recenze uživatele

Populárny film z dôb pirátskych VHS. Už ako dieťa som tušil, že The Barbarians sú strašný brak a projekcia po takmer 30 rokoch tento môj dojem iba umocnila. Bezostyšné vykrádanie Conana (scenár pravdepodobne pod zámienkou víťazstva v školskej súťaži v tvorbe fantasy prózy napísal žiak prvého stupňa ZŠ), slaboduché dialógy, aj v rámci svojej doby komické triky a to všetko umocnené dementne sa škľabiacimi bratmi Paulovci. Slovné spojenie "zlý herecký výkon" v ich podaní nadobúda úplne nový, obludný rozmer. Jeden z bratov, evidentne majúci problém so súvislými dialógmi, ktoré sú dlhšie než jedna veta teda namiesto rozprávania radšej celú dobu hlasno híka ako páriaci sa osol... fakt neskutočná sračka. ()

Reklama

Compadre 

všechny recenze uživatele

Jsem si jistej, že kdybych to viděl jako malej capart, tak je to u mě číslo jedna :-)) jenomže teď...inu, levnej, hodně hodně béčkovej fantasy masakr s dvouma kulturistickýma bráchama. Chlapi alá Conan tady furt pózujou (nejspíš si to spletli s kulturistickou soutěží), občas si vzpomenou co bylo ve scénáři, tak něco pronesou (dialogy jsou strašně jednoduchý a dicný) a hlavně teda bojujou se srandovním vlkodlakem, podivným drakem a ještě podivnějším Michaelem Berrymanem..no, je to síla, ale koukat se na to dá :) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se podobných barbarských fantasy nenatočilo více, protože zrovna tyhle mě z fantasy žánru baví jako jediné a nejvíce. Barbaři jsou sice dost nechtěně humorní, příběhově dost odfláklí a hlavní hrdinové dost dementní (zastydlá puberta?), ale přesto je to zábavnější, zajímavější a pro mě přijatelnější než většina současných fantasy slátanin pro malé děti.. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Ja to teda trochu prepálim, lebo za posledný týždeň som videl skoro všetky talianske sword and sorcery a The Barbarians je vizuálne inde. Ostatne nečudo, veď stál možno desať krát viac ako priemerný apeninský flák. Masky, kulisy (najmä tie modrasté bažiny a jaskyňa) a make-up sú také dobré, že je strašná škoda, aký kolosálny dríst je ten príbeh a najmä jeho prevedenie do rádoby komédie s dvoma hulákajúcimi retardmi v hlavných rolách. Čaro talianskych fantasy je práve v tej natvrdlej serióznosti a ako komediálna sebaparódia to absolútne nefunguje. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • David Paul a Peter Paul získali nominace na Zlaté maliny pro nejhorší hvězdy. (Geriel)

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama