Reklama

Reklama

Bubáci

(festivalový název)
  • USA Spookies (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupinka mladých ľudí náhodne zablúdi do na prvý pohľad opusteného domu, ktorý je však v skutočnosti plný odporných kreatúr, ovládaných zlovestným bosorákom Kreonom, potrebujúcim ľudské obete na oživenie svojej nevesty. (Karamanlis)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Othello 

všechny recenze uživatele

Na střední jsme ukořistili s kamarády diktafon, což byl pro nás vstup do světa neskonalé zábavy, která spočívala v tom, že jsme se váleli v parku, chlastali alpu a vymýšleli naschvál co nejdebilnější příběhy a zápletky, do kterých mohl každý z nás libovolně vstupovat. Do nynějška jsem si nemyslel, že by to mohla být relevantní tvůrčí metoda. A vlastně si to pořád nemyslim. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Roztomile pitomé béčko, jenž ovšem v mnoha momentech svou hloupostí dosahuje kvalit těch nejlepších guilty pleasure filmů, které jsem měl zatím možnost vidět. Pamětihodných momentů by se našlo víc (tepající žilka na hlavě čaroděje je WTF jako prase), ale vrchol byl asi lunaparkově nasvícený kostlivec, co při pádu z výšky vybuchuje. Ideální snímek pro nějakou opileckou akci, třeba až se jednou Čakovická béčka přesunou do Kolína, viď, Hipíku ;-) ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Už v roku 1984 začala cesta tejto zombie komédie a inej hávede pod režijným vedením Brendana Faulknera a Thomasa Dorana, rozbehnutím nakrúcania filmu, ktoré sa ten rok aj zastavilo. Pôvodný zostrih nesúci názov "Twisted Souls" bol produkovaný hlavne pre čo najväčší finančný zisk, za čo najmenej odvedenej roboty (okrem trikovej stránky na úrovni). Aj preto možno bol status Twisted Souls označený ako nedokončený, ktorý bolo treba ešte prekopať a “dopracovať” do finálnej verzie, čoho sa film prílevom investícii dočkal v roku 1985. Nové scény točené v tom istom prostredí ako Twisted Souls, tentoraz ale s iným režisérom/režisérkou (Eugenie Joseph), dali nakoniec až spojením s pôvodnými zábermi z roku 84 vzniku hororu zvaného Spookies. Výsledná verzia sa po rokoch dočkala aj remasterovanej DVD podoby. ### Príbeh miestami evokujúci trocha Evil Dead, Phantasm či dokonca X-Menov nenudí a je plný prekvapení a trikových orgií veľkého množstva tej najvyššej úrovne. Za ne by som udeľoval cenu hneď, ak by to bolo možné. Napínavou dejovou líniou dokreslenou bezkonkurenčnou hudbou, musí prejsť skupinka mladých ľudí, prichádzajúcich v jednu temnú noc do opusteného sídla. Nikde nikto, tak prečo si trocha neužiť zábavy, že. Hra na smrť a ešte horšiu smrť začína! Jedna hviezda dole za trocha tej nesúrodosti a miestami nepochopiteľného správania postáv. Ale keďže je to comedy-horror, toto nemusí byť prekážka k plnému diváckemu zásahu. JOIN US!!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na rovinu - ptákovina jako hrom! Klasická osmdesátková záležitost s dusavou elektronickou hudbou (nahánění nevěsty oživlými mrtvolami je dlouhý kolovrátkový videoklip), děvečkama, co vypadly z popklipů, a strašidelným domem okupovaným nejen démony. Obstojná je kamera i mnohé aranžované scény, co navozují patřičnou horrorovou atmosféru - temný hřbitov u starého domu, mlha, blesky (ale neprší), chodby, pavučiny - pěkná scénka s démonickou ženou, která se postupně promění v obří pavoučí monstrum a vysunovací čelistí ala vetřelec vysaje během pár vteřin svoji oběť - posezení při svíčkách a hře s démonickými šachy. Masky jsou velmi dobré, i když hrůzu nebudí - jsou buď odporné nebo komické, ale propracované. Pekelné potvůrky (hodně gumové), smrtící chapadla, babizna duch (vzpomněl jsem si na muppet show) a mrtvoly lezoucí z hrobů. Postavy jsou samozřejmě ztvárněny amatérsky a chovají se jako hovada, ale to je u těhle snímků vcelku vedlejší. Přesto jsem měl až na pár scén pocit, že je film bez většího nápadu, že nudí. Možná balancování na hraně komedie a horroru tomuhle snímku spíše uškodilo, protože nepřevažuje ani jedno. Každopádně leckterá scéna notně rozesměje, ať už zmiňovaná naháněčka nevěsty (co mi připomínala Madonu), či prdící sklepní monstra, která se rozpouštějí v červeném víně... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Sice to vůbec nemá koherentní děj, sympatické a logicky se chovající postavy, alespoň průměrné herecké výkony, nějaké slušnější produkční zázemí, schopnou režii či výraznější humor (má-li to vůbec být hororová komedie) - on tenhle film toho vlastně celkově moc nemá, zato ale má velmi nápadité masky a vymazlené praktické efekty. Je znát vliv klasických hororů Evil Dead a Noc oživlých mrtvol. Spookies jsou vlastně spíš jen takovým slepencem nápadů a inspirací a jako celistvá podívaná vůbec nefungují, přesto to právě díky již zmíněným maskám a faktu, že se v té naivní slátanině stále něco děje, docela dobře baví. Jen toho zmodralého kočkodlaka, co se potloukal celým filmem, jsem nějak nepobral. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Film se měl původně jmenovat Twisted Souls. Díky výměně režiséra se tak nestalo. (Campbell)

Reklama

Reklama