Reklama

Reklama

Stíny nad soutěskou

  • Čína Xia jiang yiying (více)
Čína, 1985, 90 min

Obsahy(1)

Čína 1911. Tajná policie dynastie Čching se vydává zneškodnit majitele malé čajové společnosti, který v jedné z provincií organizuje protivládní povstání. Film plný dějových zvratů, záměn identit a ukázek bojového umění zůstává dodnes raritou žánru kung-fu. (NFA)

Recenze (5)

York 

všechny recenze uživatele

No, ze začátku jsem to vůbec nechápal, ale postupně se začínalo ukazovat, že to má i nějaký děj a celkem to do sebe zapadá... Viděl jsem to ovšem už jako malý v televizi, jediné co si z toho ale pamatuju je "Jsem agent samotné císařovny". Každopádně na klasiku jako Úder otevřenou dlaní, nebo Mstitel s píšťalou to nemá. ()

Cibulka 

všechny recenze uživatele

Distributor film zřejmě neviděl. Já si film pamatuji takto: Připravuje se vzpoura a do jejího ohniska proniká vládní tajný agent, jenž se vyznačuje špičkovými bojovými schopnostmi. Jeho nástup na scénu je strhující a místního mistra zraní specifickým útokem, jenž ho později prozradí. Spiknutí odhalí, jenže se zamiluje do jedné místní krasavice a tak včas nezmizí. Povstání je krvavě potlačeno. Tento film se vyznačuje jednou zvláštností - kdokoliv se zdržel na plátně déle deseti vteřin, zemřel. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Taky prastará klasika. Byl jsem na tom s tatínkem a byl to silný zážitek. Kopalo se, mlátilo, skákalo ze střechy na střechu... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Ve své době byl film uveden pouze v čínské, portugalské a československé distribuci. (NFA)

Reklama

Reklama