Reklama

Reklama

Uloupený obraz

  • angličtina The Stolen Portrait (festivalový název)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Dobrodružný
Československo, 1976, 10 min

Obsahy(1)

Plošková sarkastická hororová parodie na komiksové seriály z třicátých let minulého století. Animace: Vlasta Pospíšilová a Alfons Mensdorff-Pouilly.. (CS Film)

Recenze (8)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Scénář: Václav Bedřich. Námět: Vladimír Vašut. Hudba: Luboš Fišer. Animace: Vlasta Pospíšilová. Volná série 7. animovaných příběhu milenecké dvojice manželů Zeyi a Luciuse s jejich věčným pronásledovatelem, zlovolným doktorem Goadem se právě tady uzavřela. Česká kriminálka v Českém animovaném filmu? Proč ne? Když se to umí, tak je to hračka. Na vynálezavosti nápadů tvůrců se v tomto snímku meze skutečně nekladli, napětí se střídalo s vtipem, líbivá, nápaditá, napínavá a místy i trochu mrazivá hudba zde v tomto případě nemohla chybět, a nesmím opomenout ani ty všechny hezky vykreslené postavy a reály s opravdu výtečnou animací od paní Vlasty Pospíšilové, která má za sebou v režii už také pěknou řadu skvělých filmečků. Viz. namátkou : hororové fimečky "O Maryšce a vlčím hrádku" nebo "Paní Bídu" či dětské "Broučky". Bezvadná byla ta napínavá honička na zámku mezi kumpány doktora a manželskou dvojicí, která později přešla až na automobilovou. Film mě rozhodně překvapil, a zde musím skutečně říct , že měl v sobě trochu i něco podobného z o rok staršího úspěšného seriálu "O zvířátkách pana Krbce", ať už se jednalo o podobnou atmosféru či přímo na chlup stejnou animaci jednotlivých postav, tedy ne přímo tu od karituratisty a kreslíře Renčína, ale i tak je to záhada. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tahle téměř neznámá 7-dílná série animovaných filmů, které parodují pokleslé žánry populárních šestákových detektivek z 20. a 30. let si ve všech dílech udržuje vysokou kvalitu, zajímavé výtvarné zpracování a styl ovlivněný jednak použitou hudbou, jednak temnými tóny a zkreslenou perspektivou pozadí, kterou výtvarník Vladimír Kladiva ozvláštnil první čtyři díly série. Celkový dojem: 80 %. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Krásný animovaný film o jedné ukradené dámě z obrazu zlým gangsterem a jeho nohsledy. Ten detailní způsob kresby se moc líbil i ta doba prvních automobilů, buřinek a lunaparků... Nelze opomenout skvělou hudbu! * * * * ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tuhle animovanou sérii podle šestákových dobrodružných příběhů jsem náhodou zahlédl na CS Filmu, tedy jen některé díly, a uchvátila mne. Příběhy jsou samozřejmě na jedno brdo - šílený vědec za pomoci svých tří poskoků unese krásnou manželku jednoho mladíka, mladík je pronásleduje a po nějaké honičce dívku zachrání. Ale ta animace je dokonalá, včetně výpravy (tedy animace ulic, domů, skladišť, lodí, pyramid, džungle, dnů a nocí), plus některé nápady (třeba honička v lunaparku). V tomhle dílu profesor dívku ovládá tajemným přístrojem přes její obraz a honička se odehraje právě na pouťových atrakcích, ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jednotlivé díly této (aspoň pro mě) neznámé série připomínající brakovou dobrodružnou literaturu z počátku 20.století a jsou příběhově vesměs stejné a mění se jen prostředí. Všechny taky spojuje stylová animace a výborná hudba Luboše Fišera, která celou atmosféru povyšuje minimálně o stupeň výš. V českých luzích a hájích je podobná akční perla nevídaná. Viděl jsem jen 4 povídky, které se dají najít na uloz.to. Podrobné hodnocení bude u všech stejné, ale přesto se mi nejvíce líbily kvůli okatě přeháněné parodičnosti díly Utopená ponorka a Poklad v pyramidě. Tato mi konečně zodpověděla tajemnou otázku z dětství, když jsem viděl její část na ORF a neustále jsem hledal, kdo natočil animované pokračování Adély, která ještě nevečeřela ;-) takže nenatočil a je to škoda ... [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem, že kolegové níže byli z filmečku nadšeni. Já jejich nadšení nesdílím. Nejsem kritik, jsem pouze laik a mé hodnocení, stejně jako všechny, které jsem udělal, je nutné brát s rezervou. Každý si zkrátka musí udělat obrázek sám. Na mě prostě a jednoduše celý děj působil až moc naivně a dětinsky. Postavičky se 8 minut naháněly všude možně, zdánlivě nejzajímavější to bylo v hradu, a pak to celé skončilo. Musím dodat, že mě to zkrátka nijak zvlášť nezaujalo. Na druhé straně chápu nadšení ostatních. ()

Reklama

Reklama