Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1951 a hollywoodský scenárista Peter Appleton dostává předvolání, aby se dostavil k výslechu před Výbor pro vyšetřování neamerické činnosti. Appleton však náhodou havaruje s autem a při nehodě ztratí paměť. Skončí v městečku, kde ho považují za pohřešovaného válečného hrdinu Lukea Trimbleho. Všichni, včetně Lukeho přítelkyně, oslavují jeho návrat, vojákův otec (oscarový vítěz Martin Landau) šťastně vítá svého "syna". Společně opraví a dají do pořádku místní kino The Majestic, ale když Appleton uvidí film, k němuž napsal scénář, paměť se mu vrátí. Nyní stojí před nelehkou volbou - zda se má navrátit k bývalému životu nebo zůstat v tom novém, který si zamiloval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film samozrejme neni Shawshank ani Zelena mile, tudiz mu davat nizsi hodnoceni jen proto, ze si Darabont dovolil natocit neco jineho, nez film o vezeni, je blbost, ale je fakt, ze je to Darabontuv nejslabsi kousek. Nejvetsi problem filmu je asi delka, ne ze bych se nudil, ale zkratit ho o pul hodky by urcite prospelo. Dalsi chyba je ocekavat od filmu komedii, samozrejme se tu par vtipku nachazi, ale Carrey tu snad neudela ani jeden skleb, rek bych, ze tohle je jeho nejlip zahrana dramaticka role. Ostatni herci jsou taky skvely, ale zminim jen jednoho, Bruce Campbell, ten byl genialni. Co se tyce pribehu, tak i kdyz je jasny, ze pohodicka v malym mestecku skonci jedinym moznym zpusobem, porad film umi prekvapit a i kdyz se tu nachazi klasickej zaverecnej proslov a udobreni, nepusobi to cele nijak otravne. Je to takovej milej film, kterej umi zvednout naladu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dopredu som bol pripraveny na to, ze Majestic uz nebude mat take velke kvality, ake mali filmy od rezisera Darabonta VYKOUPENI Z VEZNICE SHAWSHANK (1994) alebo ZELENA MILE (1999) a dobre som urobil, pretoze asi v strede filmu bol dej trosicku rozvlacnejsi a to by som bol trosku sklamany, ale nebol som. Mozno by to chcelo par scen skratit, ale zaverecny prihovor Jima Carreyho a uplny zaver nemali chybu a opät som bol nadseny skvelym scenarom ako aj vaznou Carreyho ulohou, ktoru podla mna zvladol na jednotku, pretoze som uplne zabudol na toho blazniveho komika, ktoreho som spoznal v komediach ACE VENTURA: ZVIRECI DETEKTIV, MASKA alebo BLBY A BLBEJSI, vsetky z roku 1994 a este v mnohych dalsich komediach... 15.04.2010 ________ Jim Carrey - (Peter Appleton) +++ Bob Balaban - (Elvyn Clyde) +++ Jeffrey DeMunn - (Ernie Cole) +++ Hal Holbrook - (Kongresman Doyle) +++ Martin Landau - (Harry Trimble) +++ Laurie Holden - (Adele Stanton) +++ Produkcia: Frank Darabont, Michael Sloane +++ Hudba: Mark Isham +++ ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tak Frank Darabont mě opět nezklamal, jež natočil příjemný film, který vcelku dost rychle odsejpá i když má tak brutální stopáž. Film mě už od prvních okamžiků naprosto pohltil citlivým a vyjimečným příběhem, který závěrem dost sympaticky vygradoval. Do postav jsem se dost vcítil, prožíval jsem jejich příběh a jsem rád za herecké obsazení, které je zde famózní. Já hodnotím 5 hvězdičky… ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Trošku mě mrzí, že tak dobrý film jako Majestic je tak málo posílán do kin, do televize a také na DVD,atd. Náskýtá se zde další důkaz, že Jim Carrey umí zahrát skutečně VÍC než "jen" týpka s gumovým obličejem ve svých komediích. A nejen to, film má skvělý příběh a ani mi nevadilo že si to Frank Darabont troufl nátahnout na uctihodných 152 minut, jelikož pořád se bylo na co dívat a pořád bylo co chválit, co se kvality týče. Oblíbený režisér nezklamal a oblíbený herec nejen nezklamal, ale také překvapil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $72miliónovTržby USA $27,807,266Tržby Celosvetovo $37,317,558║ Nádherný film ako stvorený pre tých čo milujú kino a jeho atmosféru. Frank Darabont opäť bravúrne ovláda postavy a dokonale sa hrá s nami cez silný dramatický príbeh, Jim Carrey pravdepodobne v jeho životnej úlohe, nechýbajú emócie. Film ktorý každým pozretím naberá na konzistenčnosti, nadrozmerní príbeh. /100%/ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • Bar, kam zašel v průběhu filmu Jim Carrey, se jmenoval Coco Bongo. Noční klub v Masce (1994) se jmenuje také Coco Bongo. (ČSFD)
  • Pracovným označením filmu bol názov The Bijou. (MikaelSVK)

Související novinky

Do třetice (opět) všechno dobré

Do třetice (opět) všechno dobré

20.10.2006

Frank Darabont je snaživec, i když to tak na první pohled možná nevypadá. Často se totiž pohybuje ve filmovém zákulisí buď na postu producenta či scénáristy a na objektivu kamery má zatím jen tři… (více)

Reklama

Reklama