Reklama

Reklama

Válka s mikroby očima Lennarta Nilssona

(TV film)
  • Švédsko War Against Deadly Microbes and Lethal Viruses
všechny plakáty
Švédsko / USA, 2003, 52 min

Obsahy(1)

Nepřetržitý boj s mikroby dnes vstupuje do nové fáze. Přes intenzivní výzkum trvající desítky let vědci stále nemají v rukou zbraně, se kterými bychom mohli účinně bojovat proti řadě smrtelně nebezpečných chorob. Moderní společnost a současný způsob života nás činí zranitelnější než kdykoli předtím. Letecká doprava způsobila, že epidemie nebezpečných infekcí dokáží rychle ohrozit celý svět. V každém letadle se nacházejí miliony černých pasažérů - bakterií a virů. Na jaře roku 2003 došlo v Hong Kongu k události, která snad konečně probudí lidstvo z letargie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak má vypadat >populárně-vědecký< dokumentární film! Skvělé, poutavé, zábavné, poučné... A nemusí to být zrovna z tvorby televizní velmoci BBC, že... ;-) ()

fleker 

všechny recenze uživatele

hele, ja toho sášu nijak zvlast nemusim,,,,,no co von vlastně dokázal? nic...normalne si šel na pět dni někam zachlastat, a když se vratil "hele, plíseň" a "hele, vono to ničí ty potvory"....todle by zvlád kde kdo...stací si pár dní neumejt nohy a sem hotová fabirka na zdraví.... prej hejaheja fleming,,, noale co teda z toho? ...noné tak jako ty minulý generace byly strašný cimprdlíni,,voni brali tabletky na každou záděru, misto toho aby si to normálně slušně prochcípali,...a my ted nemáme kuli nim v těle žádný protilátky ...a jednou az pride nějaky megasvinstvo tak kvůli tomu hromadně zhebnem.....ja beru rakovinu jako kamaráda kterej pomáhá lidstvu přežít..rakovina střev? žereš hovadiny tak si nestěžuj,,,,, rakovna plic?,,,dejcháš humusy tak co se divíš?..že maj švédi rakovinu kůže?....patří jim to..slunce viděj dvakrát doroka a jedou se celý léto vopalovat do afriky....hele, my byli chudý..ja když chtěl jet k moři, fotr mně votřel ksicht indulonou, pak mně nasypal do vočí písek, řek "tak a byl si u moře" a bylo... ..jediný co je vopravdu sviňárna je rakovina dády... měl někdo zvás rakovinu dády?..to musi bejt hrozny...jinak samozřejmě věřim že lidstvo přežije všechno,,,věřim v teorii míru....že všichni agresivni lidi se navzajem pozabijej ve valkach..a na světe zbudou jen tlustý a obézní flegmatici co nehnou prstem dál než na tlačítko pro přepínání kanálů... věřím že "člověk líný" je poslední vývojová fáze těsně před tím než dosáhne lidská rasa dokonalosti... ale pokud by v tom roce 2012 vopravdu nastala naka globalni katastrofa, a z cely planety přežil jenom jeden jedinej člověk...tak ať je to dan nekonečný ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Švédové překvapili svou poutavostí a zábavou ze světa mikrobů. Při tleskání jsem i pár mikrobů zabil. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Přestože prvky uhlazené (TV filmové) rekonstrukce v dokumentárním filmu vyloženě nesnáším, tak musím uznat, že celkově je tento dokument i přes tato negativa velice povedený. Fotografie ze speciálního mikroskopu jsou velice zajímavé. Stejně jako obsah filmu. ()

Reklama

Reklama