Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh lásky šesti dvojic. Ašutoš a Tehzíb spolu pracují v jednom televizním studiu. Vzali se proti vůli Ašutošových rodičů, protože on je hinduista a Tehzíb je muslimka. Při cestě za reportáží má Tehzíb nehodu. V důsledku nehody si na Ašutoše vůbec nepamatuje. Khamini je známá tanečnice, ale jejím velkým snem je stát se i velkou filmovou hvězdou. Za pomoci svého manažera si chce zvýšit svoji popularitu tím, že oznámí existenci smyšleného přítele Rahula. Pak se objeví skutečný Rahul. Stephanie přilétá do Indie, aby našla svého přítele, kterému jeho rodiče hledají indickou nevěstu. Na cestě po celé Indii ji provází taxikář Radžo, který sní o lásce. Šiven a Gia se mají brát. Šiven neví, zda se chce oženit a tím úplně změnit svůj život. Podaří se mu zrušit svatbu, ale najednou si není jistý, zda je to přesně to, co chtěl. Vinaj a Síma jsou 15 let manželé. Žijí spořádaný život a mají spolu dvě krásné děti. Když Vinaj potká krásnou tanečnici, vzpomene si na to, o čem v mládí snil. Fúlvati a Ram se právě vzali. Do naplnění jejich touhy se jim vždy postaví nějaké překážky. [Bio Oko] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

nash. 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazená (Priyanka Chopra, John Abraham, Salman Khan) bollywodská variace Lásky nebeské, která je přes řadu povedenýh momentů téměř smrtící svou neúnosnou délkou a v některých příbězích těžce kulhá na logiku, například v linii herečky Khamini a jejího plánu jak získat vysněnou filmovou roli. Kdyby se některé linie zkrátily a některé zcela vyhodily, mohl by to být, i přes místy nesnesitelnou afektovanost v hereckém projevu i režii, v mezích bollywoodských tanečně cingrlátkových romancí podařený film. Osobně bych se klidně obešel bez již zmínenéného příběhu herečky Khamini, zcela zbytná je i rádoby groteska o sikhských novomanželích, jejichž snaha po souloži se mění v sérii katastrof, a nic zajímavého nepřináší ani nudný příběh reportérky Tehzib trpící po něhodě ztrátou paměti. A tak vlastně jedinou opravdu zajímavou rovinou je příběh ženatého Vinaje, který se zamiluje do mladé tanečnice a jedinou svým způsobem zábavnou rovinou je příběh taxikáře Radža. Všemu tomu nechybí obvyklá dávka tanečků a písniček, které až na výjimky (Babuji od Nihiry) nepřináší nic nového v melodiích ani choreografii, nechybí sem tam i nějaký ten opravdu vtipný moment ("Zastavte tu svatbu!") a stejně tak je tu někoik emotivně silných scén (většina ve Vinajově příběhu), ale to vše je bohužel do značné míry utopeno v nesnesitelné stopáži. Ovšem, pokud máte slabost pro Indii a zadnici řádně vyztuženou, směle do toho. ()

Beawish 

všechny recenze uživatele

Můj první Bollywood, takže jsem ani netušil, na co vlastně jdu. Předpokládal jsem, že mě čekají čtyři hodiny barev, romantiky, úkladů lásky, květin, tanečků a na konci se všichni šťastně vezmou. Nakonec to sice bylo přesně tak - ale o dvě třídy výš, než jsem čekal. Zpočátku jsem se smál naivitě a - možná - nechtěnému humoru, s přibývajícím časem jsem stále víc prožíval všech šest příběhů a, ano, nechal se i dojmout. Je třeba trochu přimhouřit oči nad logikou děje, ale to je snad jediná úlitba, vyvážená sladkým koncem. Jo, za lásku holt stojí bojovat :-) ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Povídkový film o nepříliš zajímavých milostných peripetiích, kdy mě nejvíc štval trapný ženich se zaječími úmysly. Vrcholem však byla úmorná cesta odvržené cizinky na svatbu svého expřítele Inda, který o ni nejevil zájem a její náhlé zamilování se do… No, nebudu prozrazovat, ale holka z Evropy (nebo Ameriky) se jen zřídkakdy zamiluje do takového chlapíka. Protivná dvojice, co jim vždy něco překazí sex a to něco je nedostatek jejich mozkové kapacity – kdyby to aspoň bylo vtipné, jenomže není. Manžel ve středních letech, co náhle při pohledu na mladou krásku ucítí druhou mízu – kolikrát už jsme tohle viděli a mnohem líp zpracované. Vlastně mě bavil jen příběh krásné ambiciózní herečky, jejíž lež vymyšlená za účelem propagace se stane pravdou – uznávám, že je to kýč, ale to je právě jeden z hlavních důvodů, proč jsem si oblíbila bollywoodské filmy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pocta lásce je v podstatě ukázkovým Bollywoodským filmem. Strukturu čerpá z Lásky nebeské a celkově je dokonale poučen z minulosti i současnosti západního filmu a to vše jenom proto, aby mohl kouzlit zcela originálně a po svém. Mám radost z toho, že se mi už propojují některé tváře s jinými filmy, například Salman Khan se Saawariyou, Priyanka Chopra s Krrishem, Anil Kapoor se Slumdog Millionairem, Ayesha Takia se Socha Na Tha, John Abraham s Water, Vidya Balana s Eklavyem a Govinda s Partnerem. A objevila jsem si sama několik referencí, které nemám vyčtené, ale o to víc jsem se smála, například starší lidi tančící na Dhoom Machale :)) A pomalu zapomínám na otřesnou projekci v březnovém a květnovém Oku, kam přišly místo lidí jen zábavy chtivé partičky a jako bonus na závěr se seklo DVD (podruhé se toto již řešilo, ale dokonale nevyřešilo, no a potřetí překážely anglické titulky, ale přestávka byla kratší). Takže zpět do přítmí vlastního obýváku a užít si dodatečně celý tento výjimečný milostný propletenec včetně všech nádherných hudebních výstupů. Vynikající byl zejména titulní, Saiyaan Re a Tenu Leke. Busby Berkeley by měl radost. #bollywoodvoku ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

at se uz neco zajimaveho zacne dit, nebo tento film odepisu..to jsem si rikal skoro ctyri hodiny:(a nakonec opravdu musim tento film potopit..prvni seznamovaci PULHODINA byla pro me tak zmatena a to jsem uz celkem zvykly..:)pote nasledujici hodinu to uz uz vypadalo, ze se to konecne rozjede...a ono nic..nerikam, ze primo ztraceny cas, ale spise nevyuzity..indicke filmy stale miluji, ale tohle byla prvni vaznejsi trhlina..:) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (1)

  • Písnička „Tenu Leke“ je jednou z nejvíce používaných v takzvaných flashmobech, kdy se na kterémkoliv místě na světě sejde skupina lidí a tančí na bollywoodskou hudbu. (ČSFD)

Reklama

Reklama