Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vodníci přece nejsou, na vodníky věří jenom pověrčivé báby a chudák porybný, co mu z hlídání kapříků už drobátko straší ve věži. Tak si to aspoň myslí švec s krejčím, kteří drancují rybník, aby měly jejich povedené ženušky na parádu. A co teprve, když se jim povede kolosální úlovek: vytáhnou obrovského kapra. Hned se jim v hlavě zrodí plán, jak kapra vydávat za vodníka, vystavovat ho po hospodách a vydělat hromady peněz. Jenomže není kapr jako kapr, zvláště pak kapr v pohádce. Jak to s oběma chamtivci dopadlo, se dozvíte v této veselé pohádce, kde si vykutálené pytláky zahráli M. Vladyka a V. Vydra, jejich ženy D. Veškrnová a T. Medvecká a vodníka B. Navrátil. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Docela dobře zahrané, ale námět se příliš nepovedl. Už na začátku, když se pytláci porybnému chlubí, že měli k večeři ryby a hospodský se přidá, že má taky čerstvé, tak je to nesmysl, protože to by museli být hodně hloupí, aby  na sebe porybného upozorňovali. Ty skopičiny, které pak provádí vodník jsou taky hodně zvláštní a to šišlání je už vyloženě hloupé. Takže na průměr to dosáhlo pouze zásluhou těch hereckých výkonů, protože herci byli opravdu výborní. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bylo to vtipné a svým způsobem i ujeté. Ta hodinka utekla jako voda v řece. Bylo mi trošku líto Bořivoje Navrátila. Vůbec jsem mu teda nezáviděla. Pak že tvrdý chleba má jenom řidič. Lidská hloupost nezná mezí, ale když jednou pořádně narazí, tak to rozhodně stojí za to. Totéž platí i o chamtivosti. Tyto dvě lidské vlastnost většinou v pohádkách chodí ruku v ruce. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka se teda opravdu nepovedla. Nevím, jestli se novodobým dětem líbí a nevím, jestli se líbí dospělým, kteří v té době dětmi byly, takže nevím, jestli můj názor sdílí i ostatní, ale mě přišly dialogy a scény příšerně trapné. Hvězdičku za herecké obsazení a taky proto, že to odpad je pro tuto pohádku přece jen až příliš tvrdé hodnocení. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nápad je to poměrně originální, ale na druhou stranu ne moc pohádkový - vlastně je zde z pohádkových atributů jen šišlající vodník, a ten do děje nějak aktivně moc nezasáhne. Spíše by se jako popis hodilo něco jako naši furianti v malém, nebo velká vesnická ostuda, napálený švec a krejčí či tak něco. Prostě vesnická historka. Ale jo, koukat se na to dá, ostudu té povedené čtveřici člověk přeje, vše nakonec dobře dopadne, pár vtípků pobaví. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Pohádku jsem viděla úplnou náhodou, dobrovolně bych se na ni zřejmě nezaměřila. Uznávám, že je vtipná a svým způsobem ujetá, to hodnotím pozitivně, v pohádce to na mě působí jako přidaná hodnota. Herecké obsazení bylo zajímavé, najde se i nějaké to poučení. Pořád je to ale televizní pohádka se všemi svými zápory. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama