Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

Skip 

všechny recenze uživatele

Film jemně a s přehledem kráčí na hraně mezi dramatem a komedií. Drama je zde cítit velmi silně, ale díkybohu nespadá do dusného sociálního dramatu, ke kterému námět vybízel. Humor, tak jemný, až skoro nepostřehnutelný, o to však silnější, je příjemnou protiváhou vážnosti situace, v níž se Maggie alias Irina Palm ocitl...a. Skvěle natočený film, ve kterém mě rušil pouze poněkud monotónní hudební doprovod. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Takovou babičku bych také chtěl. Babička z malé vesnice, kde se každý zná s každým potřebuje sehnat hoodně peněz pro svého těžce nemocného vnoučka. Nic nemá, nic neumí, ale má jemné ruce. Najde práci, kterou její šéf eufemisticky nazývá hosteska. Dostane umělecké jméno a je VELMI úspěšná a najde i to, co hledá každy z nás, dokonce i Ti, kteří nechtějí žít ordinérní život. Irina Palm(ová) mě pobavila i zamrazila a velmi jsem si užíval kvalitní filmařský zážitek. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Nenápadně skvělý film se stejně nenápadně skvělou Marianne Faithfull. Marně by hledali herečku, která by se na roli Iriny Palm hodila méně. A právě v té nevýraznosti a v tom minimalismu, s jakým si tu roli střihla, je síla a výjimečnost. Snímek jsem viděl snad 10x a stále mě něčím překvapuje. Krásný film o obětování se pro blízkého člověka. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že o filmu typu Vlhká místa se divák dozví, aniž by se jakkoli snažil. Na rozdíl od toho Irina Palm už nám věkem poněkud zapadla a na takové ČT 2 bych si o ní ani neopřela kolo. Leč film je to veskrze zábavný a já nevidím důvod, proč ho nedoporučit celé rodině. Je v tom všechno, láska, odpuštění a nakonec i to rodinné štěstí. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

velmi dojemna sklucujuca drama o tom, aky dokaze byt zivot pes a tiez o cloveku, ktory sa nechce tej hnusnej realite poddat a musi jednoducho padnut hlboko a v tomto pripade ozaj hlboko pod svoju uroven. okrem silneho pribehu na doveryhodnosti celeho projektu prispievaju velmi autenticke herecke vykony, a to tak v pripade marianne faithullovej, ktora svojej starnucej babickovskej postave maggie/irine dokazala sarmantne a zaroven dojimavo vykuzlit profil mature handjob kurvicky, ako aj v pripade majitela bordelu, ktoreho "svinsky" dobre uhral kusturicov oblubenec miki manojlovic. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama