Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Takovou babičku bych také chtěl. Babička z malé vesnice, kde se každý zná s každým potřebuje sehnat hoodně peněz pro svého těžce nemocného vnoučka. Nic nemá, nic neumí, ale má jemné ruce. Najde práci, kterou její šéf eufemisticky nazývá hosteska. Dostane umělecké jméno a je VELMI úspěšná a najde i to, co hledá každy z nás, dokonce i Ti, kteří nechtějí žít ordinérní život. Irina Palm(ová) mě pobavila i zamrazila a velmi jsem si užíval kvalitní filmařský zážitek. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po emocionální stránce hodně silný, hluboce lidský snímek. Jde v podstatě o komorní drama ženy, která se rozhodne pro velkou osobní oběť ve snaze pomoci umírajícímu vnukovi a začne pracovat v erotickém průmyslu. Místy úsměvné, místy smutné, ale nikdy ne lacině sentimentální a citově vydírající. Velmi slušně zahrané, s přiměřenou stopáží a po stránce scénáře uvěřitelné. Jeden z těch nenápadných, ale kvalitních filmů, které utkví v paměti. Celkový dojem: 80 %. ()

Reklama

jujec 

všechny recenze uživatele

Pro děti prý obětujeme všecho a uděláme věci, které bychom jinak nedělali. Smutný a zároveň veselý příběh, není ani podstatné, že hlavní hrdinka skončí v nočním klubu, spíš to, jak objevuje nové možnosti a jak se k ní zachová okolí. Noblesa, s jakou otravné moralizující důchodkyni vmete to obličeje, že spala s jejím mužem a jaké praktiky provozovali, je naprosto ukázková, jak se chová dáma, která sice vydělává peníze jako sexuální pracovnice, ale přesto si zachovává úroveň. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, které mě nutí k zamyšlení. Ano, všichni rádi tvrdíme, jak bychom pro své děti a nejbližší byli schopní nejvyšších obětí, ale co když se ukáže, že zemřít je mnohem snazší, nežli odhodit sebeúctu? Ale pokud by Irinina snaha nebyla zbytečná, pak i ta třešinka na dortu v podobě měkkosrdcatého majitele nočního klubu s tváří Mikiho Manojloviće by mohla chutnat dokonale.90% ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Film neždímá pokleslou atraktivitu z prostředí prodejného sexu ani emoce z příběhu těžce nemocného chlapečka. To jsou jen kulisy. V podstatě jde o romanci středního věku. Příběh ženy podle povrchních měřítek neatraktivní, leč se silným charakterem a velkým srdcem. Skvělý scénář poctivě a s náramnou citlivostí pro detail postihuje všechny Maggiiny pochybnosti, rozpaky a stud, a bez jakékoli laciné didaktičnosti vyzdvihuje zásadní lidské hodnoty nad všechno povrchní a pomíjivé. Nomen omen: Postavu jménem Irina Palm („Anča Dlaňová“) velmi věrohodně (faithfully) zahrála herečka Marianne Faithfull. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno