Reklama

Reklama

Věčný bojovník

  • Česko Nefritový válečník (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Epický milostný příběh o boji mezi dobrem a zlem, ve kterém ve starověké Číně bojuje neštastně zamilovaný šermíř Kaj (Tommi Eronen) o šanci žít se svou vyvolenou dívkou Ronjou (Krista Kosonen). To se mu splní, ale v úplně jiné době a na hodně vzdáleném místě: v dnešním Finsku. Minulost se prolíná s přítomností a pomalu odhaluje Kajovi jeho pravý původ, mimořádné schopnosti a osud. Film dovedně spojuje finský národní epos Kalevala s čínskou mytologií a je poctou žánru kung-fu. Vizuálně působivý film byl dotvořen za použití speciálních efektů, jaké se v tvorbě finských umělců dosud neobjevily, včetně propracovaných bojových scén. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

honajz 

všechny recenze uživatele

Na akční hongkongské filmy jsem zvyklý. Ale že někdo natočí něco podobného ve Finsku a ještě spojí Kalevalu s čínskými eposy, to tu ještě nebylo! Kdysi, dávno tomu, se finskému otci a čínské matce narodil bojovník, který zachránil místní vesnici před zlem. Zamiloval se však do jedné z vesnických dívek, což se mu stalo osudným na několik století. V současném Finsku pak mladý kovář netuší, jaké tajemné síly ho obestírají a proč se dějí takové divné věci. Pokud přistoupíme na velmi pomalé tempo vyprávění, jen asi tři bojové scény, pak se můžeme těšit zajímavou atmosférou filmu, prostředí, a dokonce jednou, počítačem animovanou davovou scénou. Na poli fantasy či legend jde o mírný, skutečně mírný, ale nadprůměr. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Nepovedlo se, ale nebylo to ani špatné. I přes zajímavý námět propojit dva dávné příběhy ze Severských zemí a Číny, se mě jeví Jadesoturi jako bezduchá slátanina. Hudba, kostými i souboje byly dobré, ale zbytek mě ničím, až zas tolik neoslovil, dost často jsem nevěděl na čem vlastně jsem a po celou dobu jsem bloudil ve spleti okamžiků a přeskakujících záběrů. 45 % ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Značně nevyvážený, místy maličko násilně poskládaný příběh o propojení dvou dávných legend. Leč nelze mu upřít značnou dávku originality, pár HODNĚ povedených pasáží a za všech okolností - a v každém ČASE - sympatického hlavního hrdinu. A to jsou docela silné argumenty, kterými se ráda nechám ovlivnit. Tak trochu vydřené, ale přece jen 3*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle plakátu, podle eposu Kalavela, ale i podle toho, že to točili Finové, jsem si říkal, že tohle bude prostě buď totální epos nebo totální průser. A nejlepší na tom všem bylo, že se tady množily názory, že jakože buď hodně dobrý a nebo dost špatný. No a já se bohužel musím přiklonit k tomu horšímu. Nějak jsem nezvlád tu kombinaci historie vs. současnost. Také jsem nezvlád kombinaci Finsko vs. Čína. A to jsem si původně myslel, že to zvládnu. Jenže mě to prostě nebavilo, přišlo mi to hrozně blbý a od toho všeho se to pak odvíjelo. Každopádně uznávám, natočeno to místy bylo fakt moc hezky. Hlavně ty kung-fu záběry. Ty si znova ve Finsku asi už nenatočí. ()

Elementál odpad!

všechny recenze uživatele

Tak původně jsem chtěl dát 2 * - za vizuální stránku a hudbu (supr - to vám lidi chválím). Pak jsem se nad tím zamyslel a došlo mi jaká to byla ve skutečnosti kravina, jak to celé jen stěží dávalo smysl, všechno se odehrávalo ve dvou třech interiérech, nepochopil jsem, jestli to nakonec skončilo dobře nebo ne, v soubojích do sebe bušili dva týpci kladivama a vůbec jim to nevadilo, repliky v přítomnosti a v minulosti se opakovaly jenom proto aby se divák mohl propadat nudou hlouběji a hlouběji..........a hodnocení spadlo na 1 *. Pak jsem shledal, že film se těší poměrně slušné přízni (koukám, že je tu i pár "pětek") a tak jsem musel dát najevo jeho pravé kvality. Solidní ODPAD, který již nechci vidět nikdy více! Shlédnuto na Filmale 2008. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film získal ve Finsku v roce 2007 dvě ceny Jussi: za nejlepší kostýmy (Anna Vilppernen) a za nejlepší hudbu (Kimmo Pohjonen, Samuli Kosminen). (Milena79)

Reklama

Reklama