Reklama

Reklama

Laa-thaa-phii

  • Velká Británie Ghost Game
všechny plakáty
Thajsko, 2006, 100 min

Obsahy(1)

Skupinka jedenástich súťažiacich prichádza na malý ostrov, aby v televíznej show Ghost Game súperili o päť miliónov bahtov. Samotná hra sa odohráva v starej opustenej väznici, kde v časoch vojny týrali, mučili a hrôzostrašným spôsobom popravovali väzňov. Pred spustením hier sú všetci informovaní o tom, že v uvedených priestoroch prišlo za záhadných okolností o život niekoľko mužov. Nikto danej historke spočiatku nevenuje dostatočnú pozornosť. Veľmi rýchlo sa to však zmení... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (22)

Shit 

všechny recenze uživatele

Duchařina jak se sluší a patří, sice sem si nemoh vychutnant tu mrazivou atmosféru dosytosti, tak jak bych si představoval, jelikož sem byl zrovna toho času zdravotně indisponován a neustále mi teklo děsně z nosu tak, že kdybych měl po ruce sekeru, vypadal bych jako hranol, ale i tak jsem si to užil. Příběh je zasazenej do perfektního prostředí, všude šero a tma, z každý části je cítit nádech nebezpečí z neznáma, duchové jsou udělaný zdařile a herci předvádí opravdu prvotřídní strach a jejich křik působí fakt nefalšovaně, navíc skvělý finále. Zatim docela zapadlej horor, ale asi dlouho nebude ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thajský horor. Má vydarený príbeh o skupinke súťažiacich, ktorí sa zapoja do reality show, ktorej cieľom je súťažiť na odľahlom mieste v Kambodži, kde sa odohrala genocída a bolo povraždených množstvo ľudí, ale časom zisťujú, že tam skutočne nie sú sami. Spracovanie je celkom slušné, film sa s ničím nezdržuje a tak už po desiatich minútach sú všetky dôležité postavy na danom mieste, čo poteší a je sa prakticky stále na čo pozerať, ale sklame, že objavenie sa prvého ducha príde až príliš skoro, čo mierne naruší atmosféru filmu a tak prvá polhodina filmu na mňa až tak dobrý dojem neurobila. Ale potom sa to už začne vylepšovať a stupňovať nepríjemná atmosféra filmu, až sa postavy dozvedia niečo dôležité o čase, kedy sa tam nachádzajú a začne sa veľmi dobré dlhé hororové finále, ktoré má výbornú dynamiku a pôsobí veľmi dobrým dojmom. Čo sa týka samotných hororových scén, tak som spokojný. Oceňujem ich stúpajúcu kvalitu, tie prvé nie sú až tak dobré a radšej by som bol, keby tu ani neboli, ale časom sú čím ďalej pôsobivejšie, niektoré scény pôsobia aj pomerne nepríjemne a tie v záverečnej fázi majú ten správny náboj, keďže už ide skutočne o život. Síce vzhľad duchov mohol byť aj lepší, ale pre potreby filmu stačia. A veľkým kladom je aj dobre zvolené prostredie, je nepríjemné a spolu s takmer neustálou tmou, keďže väčšina filmu sa odohráva v noci je ideálnou kombináciou. Herecké obsadenie je bez problémov, nesklamú ženské a ani mužské postavy. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, tu nemám problém. Ghost game je nakoniec o dosť lepší horor, ako spočiatku vyzerá, vydarená ducharina s pôsobivým finále. 76% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka jedenástich súťažiacich prichádza na malý ostrov súperiť v TV show "GHOST GAME" o 5 miliónov bahtov. Samotné hry sa budú odohrávať v starej, opustenej väznici, kde v minulosti dochádzalo k mučeniu, týraniu a popravovaniu väzňov. Pred spustením hier sú všetci oboznámený, že v uvedených priestoroch prišlo za záhadných okolností o život niekoľko mužov. Nikto danej historke nevenuje dostatočnú pozornosť, nakoľko ju všetci považujú za scénar režiséra. Skutočnosť je však úplne iná a keď hru opustí prvá súťažiaca, okolnosti naberajú rýchly spád. Vďaka originálnemu príbehu, výberu prostredia, solídny duchársky príbeh z Thajskej produkcie. Pár lakačiek režisérovi naozaj vyšlo - 65%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Duchařské horrory" jsou sice mým nejméně oblíbeným horrorovým subžánrem, duchů se nebojím a lekačky na mě nepůsobí. Myslím, že není nic, co by mohlo v nějakém duchařském filmu být, abych se u toho nějak bál nebo tak nějak. Prostě jsou to pohádky, ale občas se nějaká opravdu vydaří a to je zrovna toto. Film drží diváka v napětí od začátku do konce. Vystupuje v něm sice hodně postav, ale člověk si je, přesto, že jsou to Thajci, dobře zapamatuje, jsou to opravdu dobře vypadající mladí lidé. První část filmu je velmi dlouhá a nechává diváka nonstop v napětí a v lekačkách, o šílené výjevy není nouze, tak jak Hongkong své CAT III zabarvuje do modra a ruda, zde je všechno do zelena, výtvarná stránka perfektní, kamera výborná, výkony herců špičkové (ono zahrát takový strach a děs není zrovna snadné ...). Pak se film přehoupne a začne gradovat v ještě větších obrátkách. Nestaví na gore a vraždách, ale úmrtí je zde přehršel ... Osobně na každou "duchařinu" po týdnu zapomenu a nevím o čem byla a co se v ní dělo, ale tohle si rozhodně zapamatuju. Thajci prostě poslední roky ve filmu "jedou", opravdová paráda ... Pro milovníky tohoto druhu horrorů možná i ta poslední hvězdička navíc, osobně jsem lepší "duchařinu" fakt neviděl, ani žádnou, která by se jí mohla jen přiblížit ... ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Relativně slušná kamera, ale jinak...atmosféra neexistuje, lekačky nefungují, práce s načasování otřesná (tohle všechno je, mám dojem, společné více thajským horrorům), duchové vzbuzují ze všeho nejvíc útrpný úsměv, nadto je jich tu od začátku poněkud mnoho a potenciál motání se v temných chodbách zůstává trestuhodně nevyužit. Vzhledem ke zdejším nadšeným ohlasům zklamání nemalé. ()

Zajímavosti (2)

  • Využití genocidy spáchané rudými khméry ke komerčním účelům vyvolalo v Kambodži vlnu protestů, při němž mnozí požadovali zákaz dovozu jakýchkoliv thajských výrobků do země. Aby zamezili dalšímu zhoršování již tak špatných vztahů obou zemí, vystříhali tvůrci z filmu všechny narážky na skutečnou genocidu a omluvili se. I tak byl ale film v Kambodži zakázán. (Raztubyl)
  • Tvůrci filmu chtěli původně natáčet v muzeu kambodžské genocidy Tuol Sieng v Phnom Penhu, to jim však kambodžská vláda zakázala. Film byl proto nakonec natočen v jednom thajském vězení. (Raztubyl)

Reklama

Reklama