Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

obitus 

všechny recenze uživatele

Jason měl původně projít takřka celým New Yorkem a polovinu ho zmasakrovat. Bohužel nebyly prachy a tak se slavný bijec pohybuje většinu filmu na palubě výletní lodi. To by v zásadě ani tak nevadilo, ale film je bohužel natočený poměrně diletanstským způsobem, který způsobuje, že tu skoro není kouzlo původních filmů. V rámci série určitě podprůměr. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Obvykle sa chodilo na výlet k nemu, ale po cca stovke mŕtvych tínedžerov už Crystal Lake vyhlásili radšej za bezzásahovú prírodnú rezerváciu a tak sa obrovský zhnitý trkvas vybral na potulky. Režisér pochopil, že jediné, čo sa s ním dá robiť, je zábava. Škoda že na tú Jasonovu smrtonosnú cestu New Yorkom nemal viac peňazí. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pri 8. časti tejto série sa na činoch Jasona a hrdinov už nesnažím hľadať žiadnu logiku. Znova ide o podpriemerný horor, ktorému chýba hlava i päta, ale to už je charakteristický znak Piatku trinásteho. Objektívne by to bolo tak na jednu až dve hviezdy, ale priznávam, že som si túto blbosť fakt užil. Zmena prostredia v podobe lode a NY mi navyše sadla, i keď uznávam, že k Jasonovi neodmysliteľne patrí chatová oblasť s jazerom. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"HONÍ NÁS NĚJAKÝ MANIAK A CHCE NÁS ZABÍT!" - "VÍTEJ V NEW YORKU!" Hokejová maska. Mačeta. 8 filmů. 8 jako zlatá 80. léta, kdy bylo něco takového možné. Ano, Jason je zpět. Jason se vydává na vodu. A bude dělat vlny. Na začátku musím ocenit ten krásně béčkový nápad vyslat Jasona na Manhattan, který se ale nakonec scvrkl jen na honičku anonymními doky, metrem a stokou a jen kraťoučkou, ale skvělou scénu na Times Square, při jejímž natáčení si údajně Kane Hodder nesundal ani jednou masku, aby čumilům nepokazil dojem z Jasona. Režisér a scenárista osmého PÁTKU Rob Hedden osmičku původně pojal jako kompletní exkurzi po všech klíčových manhattanských lokacích, ale studio mu z finančních důvodů bohužel brutálně přistřihlo křidýlka a tak se nekonala plánovaná návštěva ani Brooklyn Bridge, ani Madison Square Garden a ani Empire State Building. Což je každopádně velká škoda a sedmička tak pro mě zůstává dílem s nejlepším finále. Jinak je ale osmička v pohodě a nemám jí co vytknout. Ocenil jsem úvodní návaznost na předchozí díl, způsob oživení Jasona i získání nové masky (stará byla v sedmičce zničena), líbilo se mi prostředí lodi i ona ošizená honička po Manhattanu se skvělými gagy jako střet s pankáči nebo letargická servírka a příjemná byla i nová panenská bojovnice (ok, odmaskování bylo dost legrační). O to rozčarovanější jsem byl devítkou, která na jakoukouliv návaznost kašlala a vůbec se nenamáhala s objasněním Jasonova návratu z New Yorku ke Křišťálovému jezeru (hej, to je fakt důležité!). Na osmý díl slušné, škoda, že se pak Paramount Jasona zbavil. V první polovině 90. let, kdy ještě dobíhala 80. léta mohli dát ještě tak dva díly. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Úspěch, ani tenhle díl to u mě nedotáhne pod 3*. Z jezera opět vstalý, nesmrtelný a nesetřesitelný Jason se plaví do NYC, na lodi plné maturantů! Má to ale dva háčky - první, ta loď tu sežere více času než samotný New York, a druhý - než se pak děj konečně přesune na Times Square, uplyne 20 minut v liduprázdných smetištních docích, no a hned vzápětí zase rychle zmizne do kanálového finiše. Holt nebyly prachy. A taky je Jason při průchodu velkoměstem překvapivě přátelský a vůbec nemasí civilisty všude kolem. Celkově ale na 80's slasher ještě tak tak nadprůměr, hlavně že tu není zamotaná žádná iritující psychoblabla sračka jako posledně. Jen bych to přejmenoval na 'Jason cestuje na Manhattan'. 6/10. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • V závere, keď sa Jason (Kane Hodder) dostane na Manhattan, je možné si všimnúť na jednom z mrakodrapov obrovský plagát k filmu Batman (1989). (Jello Biafra)
  • Když se natáčela scéna, kde Julius (Vincent Craig Dupree) boxuje proti Jasonovi (Kane Hodder), tak Kane Hodder požádal herce Vincenta Craiga Dupreeho, aby do něj opravdu boxoval. Všechny rány, které Jason schytal od Juliuse, jsou reálné. (Raichu.Cz)
  • Režisér Rob Hedden obsadil do role servírky svoji sestru Peggy Hedden. (Stocki)

Reklama

Reklama