Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Logika miestami žiadna. Sú dve možnosti. Režisér je buď idiot (čo by teda nemal byť, keď mu zveria rozpočet) alebo režisér si myslí, že divák je idiot a prejde mu to. Where the hell is logic??? Keď sa vás niekto snaží zabiť, nesnažíte sa utiecť, ale radšej sa schováte a necháte prepichnúť. Keď niekomu zjavne utekáte a on za vami len kráča, dobehne vás. No, asi tak to fungovalo vo filme. Jediné čo zachraňuje film je to, že samotný dej nie je na unudenie. Je ale smutné, že scény, o ktoré vo filme išlo (teda s Jasonom) často krát utápajú film nižšie a nižšie. Po pár minútach som chcel dať 1* a vypnúť. Teraz s odstupom jedného dňa hodnotím na záverečné (ale veľmi váhavé!!) 2*. Nevylučujem však ani to, že časom TOTO TU o 1* príde. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Jason jako kapitán lodi Lazarus, který je potažený slizem a nikdy netrpěl mořskou nemocí. Po nevyrovnaném souboji s Tínou mu byly dodaný vyjímečné schopnosti. Jako je třeba přeplavání půlky moře na jeden nádech pod vodou a nebo teleportace, kam jenom potřebuje. Na lodi to mělo i slušnou atmosféru s vraždami, ale v Manhattanu to už bylo příliš hloupé. Dávám 40% ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dokud se tento díl odehrával na lodi, tak to byla mírně nadprůměrná podívaná. Jakmile se ale hlavní hrdinové a s nimi i Jason dostanou do NY, zábava a nějaká ta atmosféra naprosto zmiznou. Teda, zábava ne, například pohled na plakát s jistou maskou je zřejmě nejlepším okamžikem celé série, ale víte, jak to myslím. Jasonovi sluší Crystal Camp Lake, lesy, rodinné domky. Ale prostředí New Yorku fakt ne. Z tohoto dílu mi nejvíce utkví v hlavě (pokud nepočítám plakátovou scénu) střešní souboj s boxerem. Ale jinak - čistý průměr a zřejmě zlomový bod pro tuto sérii. 50 %. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát tři hvězdy, ale pak mi na mysli vytanula pětka a já si uvědomil, že i ta ubohá epizoda bez Jasona byla mnohem lepší, než tohle. Tedy ne mnohem, ale tahle osmička opravdu nemá žádnej příběh. Na lodi se toho moc neděje, v New Yorku se toho děje ještě méně a mě jako nejlepší momenty z filmu vycházejí jen dva - poněkud bizarní, ale ještě vcelku zábavný úvod a scéna, kdy Jason na ulici prochází kolem party chuligánů, kteří se mu smějí, tak místo toho, aby je zabil, se jim jen ukáže bez masky a smutně odkráčí dál. Mimochodem, Jason bez masky je skutečně parádní zjev. Pár vražd se ale také ukážou jako celkem zábavné záležitosti (jenom některé a jenom na lodi), záto závěr trpí naprostou demencí. A i když je film relativně krátký, tempo je doslova smrtící, ovšem v tom špatném smyslu. Jediné, co mi udělalo opravdu velkou a nezklamávající radost, je jen vynikající dabing Vladimíra Čecha. Co si budeme povídat, mohlo to dopadnout mnohem, mnohem, ale mnohem lépe, ale osmý Pátek je posraná příležitost s naprosto debilním dějem, ale protože ještě stihne i pobavit, tak těch 45% dám a obávám se dalšího dílu. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejhorší díl celé téhle série! Jason je super postava, ale dementní chování ve stylu supermana (kdy to nejspíš posral scénárista a rejža)??! Jednou je Jason tady, obět utíká jak vzteklá (on si v poklidu našlapuje) a hned je před ní, se mi opravdu nelíbilo!!! A další milník filmu je, že od prvopočátku nám tvůrci servírují Jasona se zdravým okem vlevo a pravým deformovaným, zde tomu je však obráceně!!! Ano, musí se to brát s rezervou, je to jen horor, ale tohle klišé neberu nikde a tvrdě trestám v hodnocení!!! 25% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • Kane Hodder (Jason) se v závěrečné scéně po vypití několika džbánů vody na povel pozvracel. Nejednalo se o speciální efekt. (Dinsberg)
  • Když se natáčela scéna, kde Julius (Vincent Craig Dupree) boxuje proti Jasonovi (Kane Hodder), tak Kane Hodder požádal herce Vincenta Craiga Dupreeho, aby do něj opravdu boxoval. Všechny rány, které Jason schytal od Juliuse, jsou reálné. (Raichu.Cz)
  • Pes Tobby je pojmenován po psovi, kterého měl kdysi režisér Rob Hedden. (Stocki)

Reklama

Reklama