Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hořká komedie o mladém básníkovi. Středoškolák přivede spolužačku do jiného stavu a před následky uteče do Prahy. Nakonec se však stane příslušníkem VB někde v pohraničí. Černobílý středněmetrážní film natočilo Filmové studio Barrandov jako příklad "Montáže normalizačních nepatřičností", na scénáři i režii se podílelo duo Dušan Kukal - Martin Bezouška. (hippyman)

(více)

Recenze (4)

krokodlak 

všechny recenze uživatele

Jedná se o podobnou odvážně satirickou sondu do života mladého básníka jako ve známějším Evženovi mezi námi, avšak proti němu je zde přece jen méně humoru a film je občas lehce zdlouhavý, nicméně pořád zůstává životním dílem Kukala i Bezoušky a zaujme též střízlivá kamera F. A. Brabce bez jeho pozdějších nechvalně proslulých manýr. Luťanský mi připadal trochu moc zralý na maturanta věkově i lehce divadelním hraním, ale v průběhu snímku jsem si na něj vcelku zvykl. O dost lépe na mě zapůsobilo obsazení vedlejších rolí, a to zejména dr. Vyskočil jako otec hrdinovy snoubenky, Bošek coby muž exhibující v televizní pouliční anketě, Šmeral v netypické roli hrobníka, nezvykle temperamentní Jakoubková v roli jedné z hrdinových dívek, Kačer ztvárňující soudce řešícího existenciální krizi alkoholem a potulkou, a hlavně Kemr jako excentrický estébák. Dobovou atmosféru adekvátně dokresluje hudba Etc…, na jejichž koncert dokonce hrdina zavítal. ()

HrrrOch 

všechny recenze uživatele

Zábavná anekdota, leč místy chaotická, ale to je třeba přičíst problematickým natáčecím podmínkám. Jinak z toho přímo trčí mladický elán tvůrců, jejich drzost a ostrovtip. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Experimentální cvičení katedry scenáristiky a dramaturgie bylo natočeno ve spolupráci s katedrou kamery, střihu a studia FAMU. Film byl do distribuce uveden v září 1991. Teda...náborový film pro řady SNB :-) ()

Zajímavosti (3)

  • Film šel rovnou do trezoru, do distribuce byl uveden až v roce 1991. (sator)
  • Experimentální cvičení katedry scenáristiky a dramaturgie bylo natočeno ve spolupráci s katedrou kamery, střihu a studia FAMU. (sator)

Reklama

Reklama