Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 2

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Spojenie päťky a sedmičky, dalo by sa povedať. Slasher podľahol mysterióznu a navyše po väčšinu stopáže ani nevraždí Jason. Ani jedno by nevadilo, keby to bolo inak spracované. Prevteľovanie je tu hnusne doslovné; žiadne vdýchnutie života, Jason je malý červík, ktorý rád lezie do druhých cez otvory (príde aj na lezenie pod sukňu); scenár je nudný, neherci agresívni, Troma look všadeprítomný. Najviac to asi zabíjajú komické postavy, ktorých je dosť (všeobecne by mala byť v horore jedna a aj to je veľa) a ten čierny kovboj (presvedčený o svojich hereckých kvalitách, prehrávajúci aj keď iba stojí a nič nehovorí) patrí podľa mňa medzi najtrápnejšie postavy v histórii kinematografu. Dávam jednu hviezdu za pekné masky, gore, poslednú scénu a vraždu v stane (možno najefektnejšiu Jasonovu vraždu, paradoxne neprevedenú Jasonom). PS: Skalných poteší cameo Kanea Hoddera so svojou vlastnou tvárou. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Keď skombinujete Piatok trinásteho s Tajomným zlom a dáte to treťotriednemu režisérovi, ktorý do toho napchá kopu odkazov na iné horory (k tu už zmieneným pridám ešte Hellraisera) takto to dopadne. Vtipné scény vyznievajú trápne. Kane Hodder – predstaviteľ Jasona v posledných častiach, sa tu objaví aj v úlohe strážnika márnice a predviedol herecký výkon ako z porna. Ale to len tak na okraj. Skúste si predstaviť Chrisa Rocka s jeho nonstop zubatým úškrnom ako lovca Jasona. Nedá sa. Navyše je to trápny shit, ktorý za celí čas nič nedokáže. Za zmienku stoja niektoré vydarené vraždy (to v stane je fakt brutus) a to že v polovici asi režisérovi načisto prdlo v bedni alebo ho pobozkala múza ktovie kde a od prepadu policajnej stanice je to naskutku husté našlapané céčko, ktoré vyvrcholí masakrom v bufete. Efektné nasvietenie jedným svetlom a cool spomalené zábery, proste: Amerika v noci. Je až k neuvereniu s akými výplachmi začínala New Line Cinema. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno by sa podľa tohto pre sériu netradičného námetu a scenáru dal nakrútiť slušný film. Lenže Marcus nedokáže vytvoriť poriadnu atmosféru a dodať devinke vlastnú tvár. Výsledkom je konštatovanie, že Jason je postava osemdesiatok (a konca sedemdesiatok) a do deväťdesiatok sa už nehodí. On za to nemôže, nie je v tom sám. Názov Jason Go to Hell je asi taký spoiler, ako keby sa Šiesty zmysel na poslednú chvíľu premenoval na Psychiater ide do neba. Pozerať sa na to ale dá a má to aj zopár slušných momentov. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(27%) Po osmém dílu tu máme devátou část o Jasonovi. Bohužel se celkem shoduji s ohlasy ostatních, že se to absolutně nepovedlo. A to se často s názory na CSFD rozcházím (což není někdy na škodu – je super utvořit si vlastní názor). Celá tahle „devítka“ je dost netypická. Na začátku snímku nám tu Jasona rozstřílejí a poté se v pitevně začne pomocí jakéhosi parazitu převtělovat z jednoho člověka do druhého. Nápad to rozhodně není k zahození, ale je to zpracováno režijně tak pitomě, že se na to nedalo skoro ani dívat. Celkově většina scén je zde točena mizerně. Už ta úvodní mi přišla hloupá a to jak Jasona oddělali – to jsem si myslel, že je to jen v tom filmu nějaké natáčení atd. Hlavně ty děsné efekty – to fakt nešlo. Masku našeho vraha tu skoro ani nevidíme, párkrát v odraze zrcadlo nebo krátce ke konci. Herci a jejich postavy – taky žádná sláva. I hudba byla chvílemi v určitých retardovaných scénách divná. Líbila se mi akorát jedna vraždící scéna ve stanu a ve finále bylo pár vyvražďovaček, hezky krvavých, ale bohužel hrozně natočených. Odpad nedávám, jsou mnohem horší braky. Jistá snaha o nějaký odlišný koncept tu byla, nějaký ten nápad apod.ale možná v rukou jiného režiséra a scénáristy by to dopadlo hůř. No co, už těch filmů Pátku třináctého bylo dost, tak je jasný, že se slušná kvalita nebude opakovat v 20 případech. ()

WolfR odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už nemá s Pátkem třináctého ani nic moc společného. Je to naprosto děravý, trapný a směšný pokus o ukončení celé série. A ani to nějak vůbec nenavazuje na minulý díl. Tohle už jde mimo veškerou škálu hodnocení filmů! Je to ještě horší než osmička! Ale horší hodnocení než odpad už prostě není! Odpad! ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Zásah FBI, k němuž dojde na začátku filmu, je předznamenán v románu "Friday the 13th: Hate-Kill-Repeat" od Jasona Arnoppa, který se odehrává mezi událostmi sedmého a osmého filmu. (Helled)
  • Pracovní název byl Friday the 13th Part 9. (Stocki)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama