Reklama

Reklama

Silent City, The

  • USA Silent City, The
všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi
Irsko, 2006, 7 min

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do jakéhosi města budoucnosti zpustošeného válkou. Sledujeme drama tří vojáků, kteří se potřebují dostat přes nebezpečnou zónu plnou sniperů a pastí. (J.Connor)

Recenze (57)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Velmi krátký crossover comicsu Gone With The Blastwave (ruiny města a v nich pár vojáků bez jakékoliv další informace pro čtenáře/diváka) a poctivé "not too distant future" pléstéšnové střílečky jménem Killzone, jehož tvůrci vsadili všechno na jednu kartu - atmosféru. Tu se vykreslit podařilo, ale tím pozitiva tak nějak končí. Máme tu něco jako nástřel příběhu, ale na ten by to chtělo ještě pár minut navíc. Herecké výkony...ehm, sorry, ale na ty taky úplně není prostor, i když nutno připustit, že se to dalo pojmout podstatně ochotničtějším způsobem. Prostě narozdíl od Alive In Joburg nebo Vincenta (ano, jsou to totálně odlišné snímky) se na Silent City není důvod dívat dvakrát, a to mám slabost pro neviditelné mechanické stroje na zabíjení, bo jsem četl Fabianovy Mariňáky a moc si je užíval (i když jsem u nich "klel jako pohan"). 60% a jsem si jistý, že jsem se do Tichého Města - btw název nechápu - vydal poprvé a naposledy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem na to náhodou narazil a docela mě to přimrazilo do křesla. Ten chvilkový nápad, ten chvilkový shon a celkově ten chmurný svět, kde se neděje nic dobrého. A Tiché město je pouze jen tím nejdrsnějším příkladem. --- 90 % --- ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý! Na rok 2006 pořád parádní vizuál a solidní atmosféra zruinovaného města o třech vojácích, které tam terorizuje Sniper. Došlo na skvělé gore i parádní nečekaný zvrat. Tohle se povedlo. 8/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je to takovy, ze si clovek rika, co z toho. Particka spinavejch chlapku si hraje na vojaky v kulisach rozborenejch domu, ktery maj asi pripominat postapokalyptickou budoucnost a nasledne krvave pochcipaj. Natoceny je to solidne, ale to je tak vsechno. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Výborne ak by polovica filmu nechýbala. Ako keby Vám dali ocucať lahodný bombónik, a potom ste ho museli vypľuť. 70% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Unikátní kousek, který přivede k orgastickým pocitům všechny příznivce postapokalyptické atmosféry a deprese. Bezejmenné místo je děsivě zpustošeno neznámým konfliktem, na každém rohu číhá sniper nebo zákeřná past. Dokonale bezútěšné místo. Ruiny, kam až oko dohlédne a beznadějná cesta tří vojáků. Pozitivního tu není nic, snad jedině smrt. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Ta postapokalyptická atmosféra se mi dostala silmě pod kůži. Zbytek nic moc, ale aspoŇ vizuálně mě o přivádělo k depresi, což se u podobného snímku považuje za velké plus. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Pútavá, surová, drastická a atmosférická jednohubka o troch vojakoch uprostred zničenej krajiny, v ktorej nepriatelia a smrť číha na každom kroku... ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

slibně vypadající, leč nedotažané výbušné lanko na sniperské hrátky - pro milovníky válečných filmů a her zde bude jistě přínosem autentická post-apo atmosféra a uvěřitelný vývoj zápletky, pro ty ostatní zas silná hudba a zajímavý konec. jelikož se řadím do obou skupin, byl bych celkem spokojen. bohužel to je jen taková ochutnávka, zde by dvoj (či více-) násobná stopáž vůbec neškodila. takže suma tři kříže nad truhly těch týpků. 60% ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

75% - Velmi chmurné a drsné prostředí, chvílemi mi to připomínalo trailer na nějakou počítačovou hru... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 3/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +zajímavě zpracované, dobré prostředí (svět), hutná atmosféra a zvuky, potažmo hudba -škoda že je to tak krátké, trošku jsem zazdil pointu, má to vůbec nějaký příběh?/// Nó zajímavé. Sice né nikterak zázračné, nebo "výbušné", ale i přesto poutavé. A je to prostě zase něco co stojí za to vidět. Takový kraťas ve kterém se mihne talentovaný Cilian Murphy. Počítačová animace je s herci zajímavě skloubená./// Celkem 68%/// ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Slušný kraťas. Predovšetkým veľmi dobre technicky spravený. Vie navodiť atmosféru, aj ukázať režisérov talent... ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Zničená země, hutná atmosféra, příběh tří vojáků...pokud jsem to správně pochopil, tak se to odehrávalo na území Francie. 70 %. Delší film by mohl být lepší:)). ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jako celovečerní film by to rozhodně nemuselo být špatné. Podle téhle zajímavé krátkometrážní ochutnávky soudím, že tvůrci čerpali inspiraci hlavně z počítačových her jako je třeba Half-Life nebo postapokalyptický svět z Call of Duty 4. Z filmů to připomíná kombinaci I Am Legend a Enemy at the Gates. ()

Reklama

Reklama