Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiminutový, dokumentární, střihový pořad o společenské funkci humoru. V dokumentu jsou i ukázky z filmů Jana Wericha. (Terva)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zaregistroval jsem zde ukázky z němého filmu Dobrý voják Švek s Karlem Nollem, pak i zvukové verze, r. 31 (Rašilov) a r. 56 (Hrušinský), i z Trnkova loutkového Švejka, Tetička, Ulička v ráji, Hrátky z čertem, Kočár nejsvětější svátosti, pak dále nějaké monology a skeče s Werichem a Voskovcem (viz. klasická píseň "David a Goliáš"), byl tu i Suchý se Šlitrem atd. Viděl jsem cca 20. minut (této jakési "přednášky" o potřebě humoru v životě lidí) a docela dobrý, jde o dost zapadlý dokument, film jsem měl tu čest vidět úplně poprvé a to na TV kanálu Kino Svět. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kterak Beneš a Deyl ml. hledali definici humoru. Ale není to špatné z hlediska výběru střihových ukázek, neb jsou zde např. z němých filmů tyto: Dobrý voják Švejk, Falešná kočička či Pražské švadlenky, z raných zvukových znovu Dobrý voják Švejk či Děvčátko, neříkej ne! což se mnoho nevidí v této kombinaci. Problematickými jsou v čb ukázky z barevných filmů (Zemanův Lávra, Trnkův Švejk, případně Steklého Švejk). Ale konečně, když nevíme kudy kam, tak nasadíme V+W+J a je to. Pak se bojíme u Tetičky a Hrátek s čertem, dojímáme u Uličky v ráji... a už je tu SeMaFor. A definice je ta tam. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Zvláštnost nad zvláštnost. Po přepnutí na "pořad" jsem měl pocit, že koukám na sci-fi, můj zájem se zvedl a nechal se nést představou, co se bude dít dál... a ono to mělo být o humoru. Zvláštnost podání do sebe něco má, ale vesměs to vychází do prázdna. 55% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Komičnost je vlastnost dějů, vzbuzujících smích,křeč plic a obličejových svalů. Z dialogu slyším Horníčka,ale uveden jako autor není... ()

Reklama

Reklama