Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Jsem příjemně překvapen, že se tento ŠESTÝ PÁTEK TŘINÁCTÉHO víceméně vydařil. Určitě nepřekoná kvality (u mě zatím) nepřekonatelného třetího filmu, ale je hned po trojce nejlepší. Bez nějakého okecávání, Jason se vrátil a to ve velkém stylu. S vraždy opravdu nešetří a jsou různými způsoby provedeny. Režijní stránka je tak akorát na úrovni, takže tu nemáme žádnou amatérsky natočenou scénu. Hudba je opět solidní jako vždy. Jediné co chybí je napětí, které se bohužel někam vytratilo. Atmosféra je taková rozporuplná, ale nemám s ní větší problém. Nový představitel Tommyho je tentokrát sympaťák, stejně jako zbytek postav, se kterýma nemám problém. Určitě by se toho dalo vylepšit víc, aby to bylo víc zapamatovatelnější, napínavější apod. Je to trochu už ohrané, ale nakonec tu 4*, slabší, ale zaslouženou hvězdu dávám. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Spolu s trojkou je tenhle díl určitě nejlepší. Jason potvrzuje, že i po zásahu bleskem je ve skvělé formě. Znovu je nemilosrdný a potenciál své mačety využívá na maximum. Navíc je v tomto díle i trocha černého humoru. Zároveň je však cítit větší osobitost, ale co především - brutalita s perfektním gore. Šestka se tak stala špičkovou krvavou zábavou, kde se Jason ukázal v tom nejlepším světle. __Nejlepší díl série a nejlepší slasher všech dob. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Pripadalo mi, jako by timto filmem probehl nejaky cenzor. Minimum vrazd na kameru, zadna prsa, zadna sprosta slova... Film se docela lisi od jinych, hlavni roli tu hraji 4 skupinky... tabornici, tommy a megan, polozmatena policie a samotny Jason. Jason jde uz z kultovni vraha prechazi na sci-fi nesmrtelnou postavicku... Na jednu stranu urcite dobre, na druhou mozna spatne. Tentokrat me docela zklamala hudba a zvuk vubec.... Co se samotneho hodnoce ni tyka, Jason se uz vytasil v lepsim svetle, ale take v horsim.... prumer. Uz se tesim na sedmy dil :D ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jason žije! Pokolikáté už? A co je to za život, když je vlastně jen oživlá mrtvola? A není to fuk? Žije i Tommy Jarvis, který se po letech jako dospělý vrací ke Crystal Lake skoncovat s Jasonem, jenže ouha... Na šestce je znát snaha znovu rozpumpovat pátkovskou sérii po slabší pětce. Přibylo černého humoru, akce (karavan, krátká honička), vražd v rychlém sledu a film otvírají a uzavírají pamětihodné scény - vykopání Jasona z hrobu a jeho uvěznění v jezeře. Plus nějaký ten popkultuní odkaz (malá Nancy, která má noční můry) a to i na sebe sama (Cunningham Road). Škoda, že vraždy jsou krajně nenápadité (Jason prostě přijde, probodne a odejde) a taky bych se obešel bez těch trapně přehrávajících paintballistů. A Jason, který to nerozdýchal, se vrátil do jezera - s řetězem na krku a šutrem na řetězu... no, však on tam dlouho nevydrží.... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Táto frančíza ide kvalitatívne úplne mimo mňa, vzdal som to po trojke a povedal som si, že už žiadny ďalší diel nechcem vidieť. Lenže som započul, že tento diel je OK, tak som to riskol. A konečne to stálo stálo za to. To že je to priamočiare by bola urážka všetkých priamočiarych filmov. Toto je totiž ako nejaká videohra. Jason si kráča po lese, stretáva nejaké náhodné postavy a rúbe to hlava-nehlava/ ruka-neruka/noha-nenoha. Do toho nejakých 8 minút nepodstatného a celkom srandovného deja. Nenudil som sa ani sekundu, má to super tempo, vraždy sú nádherne čiernohumorné (smajlík vládne), pán Vorhees je v super forme a disco sex je tak krásne WTF scéna, že ten film musím máť rád. 7/10 ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Když jde malá holčička (Temi Epstein) s mačetou k Paule (Kerry Noonan), množství krve na mačetě se mění. (Stocki)
  • Severoamerické tržby byly 19,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Předtím, než Jason (C.J. Graham) zabije Corta (Tom Fridley), je v obytném automobile světlo, ale těsně před nárazem je v něm tma. (Stocki)

Reklama

Reklama