Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Pátek třináctého 6: Jason žije - Konečně pořádnej slasher masakr. Režisér Tom McLoughlin natočil fakt výbornej díl série. Poprvé jsem to viděl na Nově a rovnou jsme si to nahráli na videokazetu, viděl jsem to ještě před pátým dílem, pak jsem se divil že u pátýho dílu je tak debilní konec. Dobrý že to režisér změnil, udělal jenom dobře. A Tommyho tu hraje další herec z filmu Návrat oživlých mrtvol - Thom Mathews a je skvělej. Jo Jason je tady ještě lepší než kdy předtim a masakruje každýho kdo mu stojí v cestě. Opět jsme na místě tábora Křišťálové jezero a Jason pokračuje v jatkách. Gore je tady fakt skvělý a strašně se mi líbily úvodní titulky s Jasonem, to byl originální a výbornej nápad :) Jasona hrál C.J. Graham a byl opět výbornej, Jason tady vyleze z rakve a už je z něj shnilej zombík, maska Jasona zase dobrá. Tenhle díl mě tenkrát hodně bavil a už to tak zůstalo. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja zaraďujem zmŕtvychvstanie Jasona za jednu z najkultovejších scén v tejto sérii a i keď je to strašná kravina, aspoň vyzerá efektne. To Jasona naštartuje a na svojej ceste zmasakruje 18 ľudí, čo je naozaj i v tejto sérii ohromné číslo. Trhá, reže, láme a seká, ale i tak je tu všetko podstatné mimo zaber a aj vraždy sú obyčajné a všedné. Postava šerifa bola ako to už u takýchto filmoch býva neznesiteľná a čakal som, kedy už konečne otrčí kopytá. Okrem efektného príchodu si Jason zo sebou priniesol aj hutnú atmosféru, keď sa tak rád motal temným lesom. Ale čo mna osobne najviac potešilo bol fakt, že sa veľmi nápadne podobal na gotické horory a to myslím hlavne ten začiatok na cintoríne z rozkladajúcou sa mŕtvolou. Nečakal som, že má ešte niektorí z dielov v tejto sérii môže prijemne prekvapiť a to keď som ho videl naposledy, som z neho nebol nejako nadšený, ale teraz som bol už na dianie vo filme pripravený, tak rozhodne prevláda spokojnosť. Slabé, ale 4*. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jason je více než živý a je připraven i v tomto šestém pokračování každému teenagerovi v dosahu jeho mačety dokázat, jak moc. Potěšily mě narážky na různé filmy (bondovky, Frankenstein) nepotěšila mě korektnost (z vražd nemáme tolik, jako v předchozích dílech, žádné nahé scény). Nicméně i tento šestý díl má co nabídnout a já už pošesté dávám prakticky to samé hodnocení - čtyři hvězdy. Tahle série má něco do sebe… ()

obitus 

všechny recenze uživatele

He is back! Po shitové pětce se vrací Jason Voorhees v plné síle, aby dokázal, že zdaleka nepatří do starého železa. S ním samozřejmě jeho nemesis Tomy Jarvis, který se tímto stává možná nejsympatičtější postavou série (pomineme-li Jasona). Odlejčení filmu prospělo, druhá polovina osmdesátých let se v horroru nesla převážně v tomto duchu a vtípky ani neruší ani neničí auru, kterou se podařilo kolem nejlepšího hokejisty světa vybudovat. Prakticky dokonalé pokračování. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Už vtipný prolog naznačí, kam se další minuty budou ubírat. Šestý díl sice nikterak nemění koncepci danou jedničkou, ale suverénní zlehčování spousty momentů mu dává konečně punc autorského filmu. Zatímco předchozí filmy trpěly syndromem rutiny, tento se svými osobitými vsuvkami (bondovské titulky, krev na smajlíku, tvář vylisováná do plechu) pozvedává nad standard a po celou dobu přímočaře baví. Jenže i ono úvodní namlsání začne po čase opadat, až příliš se ke slovu začne drát korektnost (žádná nahotinka, uhýbající hledáček kamery v časech mordů) a celé to spadne s otravnou záchranou malých dětí. Je znát, že se psal rok ´86 a jako jedna z prvních vlaštovek hejna nezávadnosti se objevil právě tenhle kousek krvavé série. 3 ½. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Film bol zakázaný v Egypte a vo Fínsku. (Paldiny)
  • První film ze série, ve kterém neuvidíme nikoho kouřit, ani užívat lehké drogy. Ve filmu se neobjevuje ani žádná nahota. (Stocki)
  • Natáčení trvalo 40 dní. (Stocki)

Reklama

Reklama