Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koncem 19. století do honosného sídla bengálského regionálního správce přichází sochař, který má na přání správce vyrobit speciální sochu na nadcházející každoroční obřad. Správce má dvě ženy, přičemž každou noc chodí výhradně za tou mladší, ovšem pouze s cituprostou touhou počít potomka. Jeho první žena se cítí odstrčená a začne svou pozornost věnovat sochaři. Ve skvostných obrazech a pomalým tempem se odvíjí příběh o dvou ženách a jejich sexualitě, o zaslepené mužské dominanci a o fyzické a citové izolaci osob obývajících správcovo sídlo. Na rozdíl od komerční bollywoodské produkce jsou zde v centru dění realisticky zobrazené ženy, jejichž postavy nespadají do žánrových škatulek. (FEBIOFEST) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Film, který produkovala manželka indické megastar, Amitabha Bachchana, Jaya. Bengálská tvorba se od té bollywoodské hodně liší, filmy jsou to dost pomalé, až nudné. A depresivní. To, že člověk hrdinům nerozumí, ovšem neznamená, že by se tak indičtí rádžové a navábové v minulosti nechovali. Film se rozhodně nedá doporučit jako typická ukázka indické kinematografie. :-) ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Velmi nudný film (jeden postarší pán sedící vedle mě po půlhodině říkal své manželce, že je to, a teď cituju "film na ho*no". Přestože mě to vůbec nebavilo, tak zas tak hov... nebyl. Místy měl zajímavou hudbu a kameru, tím možná pozitiva končí. Největším mínusem byla téměř nulová šance se nějak blíž sžít s postavami, protože buď jednaly nelogicky nebo místy vyloženě divně. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama