Reklama

Reklama

Na začátku filmu vidíme, jak se ve zdroji pitné vody probral znetvořený muž, ze kterého odpadávají kusy těla. Tohoto muže pak zabil autobus plný studentů místní střední školy. Na tu samou školu je toho dne dovezena pitná voda, která ale pochází ze zdroje, kde ležel nakažený muž. Nikdo nic neví, proto všichni vodu pijí. Toho dne také vrcholí přípravy na ples. John a Alex jsou dva kamarádi, kteří nepatří mezi populární osoby, a tak na ples nemají žádné partnerky. John je zamilovaný do dívky jménem Cassie, ale ta chodí s Marcem a ten je dosti majetnický. Alexovi se podaří v den plesu svést jednu dívku a dočká se orálního sexu, ale netuší, že je dívka nakažená neznámou nemocí z vody. John se stále snaží získat Cassie, nevypadá to však dobře, takže se nakonec rozhodne na ples nejít. Alex na ples chce, protože mu ona dívka slíbila, že se na plese možná ukáže. Alex tedy Johna přemluví a na ples jdou. Ples se ale změní v noční můru. Lidé, kteří se napili vody nebo punče, který je vyrobený z nakažené vody, začnou brzy zvracet krev a jeden po druhém umírají. V tu chvíli už školu obklíčili ozbrojení muži, kteří chtějí všechny pozabíjet, aby zabránili nákaze... (TV Prima)

(více)

Recenze (211)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přesun z lesa na půdu střední školy byl plusem. Škola znamená víc lidí a víc lidí znamená víc mrtvol a víc mrtvol značí víc legrace. Kožní choroba sice neměla takový nechutný průběh jako v minulém díle, ale zase tu byly jiné laskominy jako třeba soulož s hrochem. A prospěly i animované začátek a konec. Změna režiséra sice přišla, ale v tomto případě jedno netalentované pako nahradilo druhé. V samostatné kategorii Ti West 90%. Jinak je to za 55. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Z originálního Cabin Feveru zbyla jen nákaza, hnus a policista "sympaťák". Hnusu je však na můj vkus až příliš, je navíc trestuhodně nevyužitý! Například - ve filmu je asi pětiminutová scéna, v níž si jeden z hlavních hrdinů amputuje nakaženou ruku cirkulárkou a následně si jí opálí let-lampou - takže jde o typ scény, v níž napětí vygraduje do úžasných výšin, ale jaký to má efekt, když stejného člověka asi za dvě minuty zabijí? Často to vypadá, jako kdyby se scénárista uprostřed natáčení zbláznil a začal přepisovat scénář. Celkově bych Summer Fever ohodnotil jako podprůměrný sequel, kdybych ho však měl hodnotit film jako samostatný, možná bych udělil hodnocení nejhorší, takto jsem aspoň zavzpomínal na (podle mě) vydařenou jedničku. Málem bych zapomněl zmínit velký (největší) klad filmu a to, že jde o snad jediný "předapokalyptický" film, který jsem kdy viděl! A animované části filmu jsou taky povedené, ale do hororu se nehodí. Zda jsem pro pokračování? Ano, pro zombie filmy mám slabost, ale režii bych opět svěřil Rothovi, který odvedl podstatně lepší práci. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Humorné odlehčení hraničící až s neúměrnou jalovostí. Provařená, ale účinná taktika zaměření se na -náctileté, kteří nepohrdnou žádnou překypující "hovadinkou“ ve stylu: žaludek se vobrací, hodit šavli žádoucí. Tak takhle si představuju parádně vydařenej maturiťák. A už fakt musím, čeká mě totiž restík ;) "pitva žáby“, když mi to české (zpátečnické!!) školství neumožnilo. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak tohle je asi moje nejkontroverznější hodnocení ve vztahu ke zdejšímu procentuálnímu bodování vůbec. Ti West ve všem předčil Rothovu jedničku a přidal ještě mnoho (nejen na pohled pěkného) navíc. Mně kombo horor-komedie nehty na nohách nekroutí, navíc tady se jedná frekventovanými místy až o splatterovou podívanou se všemi možnými nechutnostmi, které jsou sice nemálo detailní a kufr zvedací, ale na druhou stranu v momentech s menší frekvencí perfektně souzní s jakousi "lehkostí scénáře" a svižnou hudbou, takže mě skvěle pobavily. Neseděl mi tam ples, který byl zbytečně dlouhý a kde jsem už myslel, že se film nevzpamatuje, ale v závěrečné fázi nabral děj šílené točky zakončené sice otevřeně, ale stylově a promyšleně. Moje hodnocení taky pumpují úvodní a závěrečné titulky, a taky soundtrack, který do filmu dost pásl. 90% ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Jak čtu tady komentáře, tak jednička Cabin Feveru je tu naprosto nepochopena. Mě například vtipná přijde a to hlavně díky Rothovu zaměření se na absurdní obyvatele městečka spolu s lehkou infúzí Twin Peaks atmosféry. Jednoduše miluji první díl, přišlo mi to jako skvělá hororová komedie s postavami které nebyli černobílé (viz pokus o znásilnění jednoho ze sympatických hrdinů). Dvojka ale nezaostává a Ti West tu zmnohonásobuje faktor nechutností a humoru. Kde Roth to více hrál do lehké absurdní až lehounce surreál komedie, tak Ti West tu více jede do Watersova stylu s trochou prciček a Tromy. No a je to skvělý! Už od začátku jsem prostě cítil že tohle neudělá jedničce ostudu a nemýlil jsem se. Hlavní hrdinové jsou prostě typičtí archetypy školních komedií, ale minimálně toho introvertního jsem si mega oblíbil. Je to prostě fakt stejná prdel jak jednička, jen s více fekálním humorem a górem, ale i tak jsem si to prostě užil, protože estetika byla zachována. Jo a párty policajt se tu taky mihne což potěší, jde vidět že herec co ho ztvárňuje si tu roli vyloženě užívá. Jo za mě pecka! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film bol v skutočnosti natočený už v roku 2007. Natáčalo sa v meste Wilmington v štáte Severná Karolína. (Jello Biafra)
  • Když Alex (Rusty Kelley) ve 29. minutě volá poprvé Johnovi (Noah Segan), má John na hodinách 7:13. Pak zavěsí. Leč Alex mu zavolá znova. John opět zvedá telefon, ale na hodinách je 7:12 a právě přeskakují na 7:13. (Terva)

Reklama

Reklama