Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pro někoho to bude asi svatokrádež, ale remake Night of the Living Dead považuju za zdařilejší a pohlednější, než jeho originál. Ale ani tenhle fakt nestačí na moje více než průměrné hodnocení. Většinu času je to totiž stále stejná nuda - několik lidí se chová více nebo méně jako naprostí dementi, neustále na sebe ječí a hádají se o blbostech a mezitím zatloukají hřebíky, fakt odvaz. Malým lákadlem je možná účast Tonyho 'Candymana' Todda, a také hlavní ženská postava, velmi sympatická zrzavá amazonka (Patricia Tallman), je oproti jedničce mnohem propracovanější, emancipovanější, životnější. Ale její dotaz, který nadhodí (a který musí mít na jazyku každý soudný člověk už od původního filmu) - "Proč nevyběhneme ven a neprokličkujeme mezi těma pomalýma mátohama pár mil do nejbližšího města?" - zůstane bez logické odpovědi. Ale konec filmu se mi tentokrát hodně líbil - jižanský střelecký mejdan s táborákem byl fajn a naplnil mě pozitivní energií. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

To základní zůstalo (což je dobře) a určitých věcech se šlo jiným směrem (což je snad ještě lepší). Původní snímek působí spíše dokumentárním dojmem, jeho jmenovec je více filmovější. Největší rozdíl je v postavě Barbary, která byla v originále naprosto k nepoužití, zde je rozhodná a nejde pro ránu daleko. Také postava Bena byla pozměněna a Cooper má méně charizma, než jeho předobraz a je ještě více nesnesitelnější. Chybělo mi více "mlsání" zombíků a tísnivější atmoška.Celkově se jedná o opravdu povedený remake. PS : Sledoval jsem oba snímky v jediný den a nenudil se ani u jednoho a jsem rád, že Savini točil invenčně a nepředvedl tupý opis přes kopírák (Stopař - 2oo7). ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Skôr neveľmi vydarený remake Romerovej "klasiky". Problém vidím predovšetkým v tom, že i keď má mierne odlyšný koniec, v zásade nič nové neprináša a mnoho scén je vyslovene otrocky skopírovaných. Ani obaja hlavný predstavitelia to nijak oslnivo nezahrali, na Patriciu Tallman sa dokonca miestami ani nedá pozerať. Zombíci sú síce pôsobivejší, u takto relatívne ,,nového" filmu by som však očakával viacej krvi, brutality, nejaké tie črevá a mozgy, nehovoriac o prepracovanejšej hudbe, ktorou nedisponoval ani originál. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takze toto je ten pribeh, ktory odstartoval celu seriu? Sledovat zaciatky zombie apokalypsy z pohladu par ludi uzavretych v jednom dome. ktori este poriadne netusia s cim maju do cinenia a divak pritom uz vsetky tie podrobnosti pozna z inych filmov, je dost velka nuda. Technicka stranka je v poriadku, ale to beriem ako samozrejmost. Mozno by som tento prilis jednoduchy namet mohol akceptovat u stareho originalu, kedy zombie zaner bol este asi novinka a mohol by som obdivovat, ze s minimalnymi prostriedkami film vyzera profesionalne. Ale na stary ciernobiely film nemam uz duplom chut. Dufal som, ze remake bude dymanickejsi a trochu sa prispôsobi dobe vzniku. Ale prvu polovicu to je strasne nezazivne a v tej druhej, ked sa zacnu postavy v dome hadat jak idioti, tak je to neznesitelne. V tomto smere mi to trochu pripomenulo Day of the Dead. Ale tam aj ked boli hadky postav otravne, tak psychologia postav fungovala. V tomto filme je len banda debilov, ktorym som prial smrt. Vynimkou je uz tradicne rozumny neger a tentoraz aj jedna zena. Jedine co sa mi pacilo bol zaver. Skoda, ze to hlavna hrdinka nespravila hned a potom nezdrhla z domu. Vysledok by bol sice ovela kratsi, ale aj kvalitnejsi. 3/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku obstojný remake režíroval expert na speciální efekty a masky Tom Savini. Až na několik scén a drobností se drží původního scénáře. Barva ubrala na syrovosti, noční scény ale působí tajemněji. Samozřejmostí jsou dokonalejší masky - např. nemrtvý na hřbitově, který zabije Barbařina bratra Johnnieho. Rovněž armáda nemrtvých zejména v závěru značně oproti originálu narostla. - Spoilery - Jestliže v původním snímku nikdo z dočasných obyvatel obléhaného domu nepřežije a hlavní hrdina Ben je zabit omylem, pak zde naopak přežije Barbara, zatímco Ben se promění v nemrtvého. Mezi odkazy zaujme pohled kamery na zahradní lopatku ve sklepě. Jí zavraždí dcera svoji matku v originálu, zde nikoliv, jen na ni stříkne krev. Později si ji všimne i Ben, snad aby byl divák utvrzen, že lopatka odkazuje k původnímu snímku. Závěrečný lov na nemrtvé je umocněn scénami mučení ulovených obětí, kdy se Barbara zastaví a prohlásí: Tohle jsme my. My jsme oni. Opovržení mrtvolami provází cynická poznámka - další ke spálení. I zde je tedy nastaveno zrcadlo společnosti, která se pozvolna propadá do dekadence. Po třetím zhlédnutí jsem hvězdu přidal, i když původní snímek tenhle stále o mnoho převyšuje. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Herecký debut pro Katie Finnerane a Heather Mazur. (Chatterer)

Reklama

Reklama