Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku obstojný remake režíroval expert na speciální efekty a masky Tom Savini. Až na několik scén a drobností se drží původního scénáře. Barva ubrala na syrovosti, noční scény ale působí tajemněji. Samozřejmostí jsou dokonalejší masky - např. nemrtvý na hřbitově, který zabije Barbařina bratra Johnnieho. Rovněž armáda nemrtvých zejména v závěru značně oproti originálu narostla. - Spoilery - Jestliže v původním snímku nikdo z dočasných obyvatel obléhaného domu nepřežije a hlavní hrdina Ben je zabit omylem, pak zde naopak přežije Barbara, zatímco Ben se promění v nemrtvého. Mezi odkazy zaujme pohled kamery na zahradní lopatku ve sklepě. Jí zavraždí dcera svoji matku v originálu, zde nikoliv, jen na ni stříkne krev. Později si ji všimne i Ben, snad aby byl divák utvrzen, že lopatka odkazuje k původnímu snímku. Závěrečný lov na nemrtvé je umocněn scénami mučení ulovených obětí, kdy se Barbara zastaví a prohlásí: Tohle jsme my. My jsme oni. Opovržení mrtvolami provází cynická poznámka - další ke spálení. I zde je tedy nastaveno zrcadlo společnosti, která se pozvolna propadá do dekadence. Po třetím zhlédnutí jsem hvězdu přidal, i když původní snímek tenhle stále o mnoho převyšuje. ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

"Jsou jako my. A my jsme jako oni." První a převážná část filmu mě příliš nezaujala, pomalé, především ve stylu "Musíme se zabednit a pan Cooper je (i scénáristicky nevěrohodný) idiot, co zase provede..." Vše přejde k lepšímu až když se na scéně objeví procitnuvší dcerka. Největším kladem filmu jsou určitě masky a proměna hlavní představitelky v "lady s puškou". Za první část **, za konec ****. Celkově přijatelná podívaná, která ovšem příliš nepřekvapí. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně záživná zombíkovina, i když ze začátku to ani nevypadalo. Herci mne v prvních chvílích dost iritovali a já si furt říkal jak moc je romerův originál lepší (což samozřejmě je). Stejně jako u původní verze ale začne atmosféra postupně houstnout. Savini to udělal příběhově téměř totožné, akorát finále pojal malinko jinak. Konec mrazivý a hudba v konečných titulcích stylová. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo lepší než původní Romerův film, velkej podíl na tom samozřejmě maj masky a triky, který se za těch 22 let rapidně vylepšily a tak se vylepšil i dojem z filmu, ale i co se týká hudby, tak mi to, i přesto, že děj znám, přišlo napínavější a hororovější. Krom toho když Tony Todd vystoupí z auta s tim páčidlem co vypadá jako hák, tak mi to navodilo takový milý hororový vzpomínky ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Pokud máte úchylku na poslech zatloukání hřebíků, přijdete si na své. Tady vás nebudou šetřit a dostanete cca hodinku intenzivního zatloukání s nulovým efektem. Říkám si, že kdybych prožívala extázi při tomhle zvuku, jsem zrovna velice šťastná Lyli. Bohužel, takovou úchylkou netrpím, proto mohu pochválit hlavně hudbu a děsivost zomboušků. Rada dne? Když to přijde, rozhodně se nepotulujte kolem hřbitovů. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Keď v úvodných minútach padne Johnny (Bil Moseley) hlavou na kamenný hrob, je jasne vidieť, že ide o gumenú figurínu. (tXtX)
  • V jedné scéně si můžete všimnout nemrtvé ženy, která jde po poli před domem, ve kterém jsou schovaní přeživší. Zombie uslyší rámus z domu, kde se lidé snaží zabednit okna, což ji přiláká. Tato nemrtvá žena je ve skutečnosti majitelka tohoto domu, jenž roli dostala od producentů za použití domu ve filmu. (Mr.Hudson)
  • Bill 'Chilly Billy' Cardille hrál reportéra v původní verzi z roku 1968 i tomto remaku. (Chatterer)

Reklama

Reklama