Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Toto je snad první zombácký film, který jsem viděl. A i z toho důvodu nemohu jít pod čtyři hvězdy. Ano - nostalgie, ale také zpracování filmu, který nijak zvlášť nevybočuje ze svého žánrového pojetí. Živé mrtvoly se objevují prakticky hned od začátku. A musím pochválit jejich výtvarné provedení - žádný kečup, jen pěkné masky, kdy mrtvola vypadala napůl jako člověk a napůl jako zrůda - takhle to má větší punc věrohodnosti. Zvlášť brutální scény ve filmu nebyly, ale na místě se plazící v pase zlomená zombie vypadala opravdu moc dobře. A co je důležité: i ve filmu tohoto žánru je dobré si všímat veskrze lidských a s tím úzce spojených moralistických otázek. 1) Harry, který - ač regulérní člověk - nadělal tolik pekla, že si nakonec opravdu zasloužil zemřít. (V kontextu s tím, kolik kvůli jeho chování zbytečně zemřelo lidí). 2) Lidé, kteří na konci filmu různými způsoby mučili zombáky. Nejde ani tak o ty zombáky, kteří toto zacházení na sobě nijak nepociťovali - jsou to přece zombáci. Jde o lidskou vlastnost ubližovat druhým. O čemž svědčí komentář hlavní hrdinky: "Jsme stejní jako oni". ()

Akira777 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jako první film jsem viděl originál, ten mě však tolik nezaujal, měl skvělou atmsoféru, ale postavy kromě Bena stáli za prd, v tomhle ohledu, je remake o dost lepší. Třeba hlavně u Barbary, je to dobře vidět, v původním filmu naprosto k ničemu, ale zde prošla nějakým rozvojem, nakonec jsem jí fandil, aby přežila i ostantím postavám jsem začal fandit, což se mi u originálu nestalo. Tam jsem kromě Benovi většině přál jen to nejhorší. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, tohle bude těžký. Možná kdyby to nebyl remake, výsledný efekt by dopadl lépe. Až na pár výjimek takřka přesný přepis původního filmu, tentokrát v barvě (což vidím spíš jako škodu), převedenej do tehdejší současnosti. Tony Todd zahrál co měl (nebo spíš, co mu umožnil scénář), naopak Patricia Tallman mi vyloženě vadila, o ostatních hereckýh výstupech (vyjma zombíků) nemluvě. Co se naopak hodně povedlo, jsou jednotliví zombíci, ti se mi fakt líbili a sledovat je, bylo mnohem zábavnější, než celej ostatní děj. Obzvláště pokousaná dcera po přeměně v zombie je fakt hustá a děsivá. S původním filmem se to nedá takřka srovnat a co se týče zombie žánru, existuje hromada mnohem lepších zombie filmů. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nemůžu posuzovat jedničku z roku 1968,protože jsem ji neviděl.Tento remake byl docela dobrý,masky ušly,někdy byly na svou dobu(90.léta) i hodně reálné,ale co pokulhávalo,byl samozřejmě příběh,který byl celkem taková rutina.Moc mě nenadchnul,triky taky nic moc.Stačilo mi to asi jednou vidět a už se k tomu asi nebudu vracet.Hodnocení:65%. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jak už tu psali jiní, Saviniho remake slavného zombie hororu od mistra žánru George A. Romera se povedl na jedničku, atmosféra počas filmu houstne a houstne, až se dá nakonec krájet, masky jsou povedené, hudba správně temná a depresivní. Barbara se nám z původní "dámičky" proměnila v drsnou zombie-killer, Ben opět sympaťák, zkrátka vykreslení charakterů a nastavení zrcadla na tu naši lidskou společnost funguje i po dvaceti letech stejně dobře. A jelikož už je i tomuto snímku taktéž dvacet, třeba se dočkáme dalšího remaku, pokud by dopadl jako tento film, byl bych absolutně spokojený. Night of the Living Dead je král všech zombie hororů, aneb jak zatlouct rychle a kvalitně všechna okna v domě :-) ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Jedným so Saviniho cieľov bolo manipulovať s očakávaniami diváka. Predviedol to hneď v prvej scéne na cintoríne, keď nechal všetkých myslieť si, že muž, ktorý počas rozhovoru Barbary a Johnnyho kráča v pozadí smerom k nim, bude zombie, ktorá na nich zaútočí. Opak bol však pravdou. Skutočný útok nastal až o niekoľko sekúnd. (tXtX)
  • Strýka Regea, zombie farmára, ktorého Barbara s Benom v dome objavia, si v skutočnosti zahral jeden zo Saviniho najstarších priateľov Pat Logan. Pád cez drevené zábradlie dokonca vykonal bez dabléra, a to aj napriek tomu, že mesiac pred nakrúcaním mal haváriu na motorke a škaredo sa zranil. (tXtX)
  • Když Ben (Tony Todd) příjíždí do domu autem, zombie mu rozbijí obě přední světla. Později, když se snaží doplnit nádrž, však obě světla jasně svítí a není na nich žádné poškození. (Pepy)

Reklama

Reklama