Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pro někoho to bude asi svatokrádež, ale remake Night of the Living Dead považuju za zdařilejší a pohlednější, než jeho originál. Ale ani tenhle fakt nestačí na moje více než průměrné hodnocení. Většinu času je to totiž stále stejná nuda - několik lidí se chová více nebo méně jako naprostí dementi, neustále na sebe ječí a hádají se o blbostech a mezitím zatloukají hřebíky, fakt odvaz. Malým lákadlem je možná účast Tonyho 'Candymana' Todda, a také hlavní ženská postava, velmi sympatická zrzavá amazonka (Patricia Tallman), je oproti jedničce mnohem propracovanější, emancipovanější, životnější. Ale její dotaz, který nadhodí (a který musí mít na jazyku každý soudný člověk už od původního filmu) - "Proč nevyběhneme ven a neprokličkujeme mezi těma pomalýma mátohama pár mil do nejbližšího města?" - zůstane bez logické odpovědi. Ale konec filmu se mi tentokrát hodně líbil - jižanský střelecký mejdan s táborákem byl fajn a naplnil mě pozitivní energií. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Savini se s remakem Romerovy klasiky popral, jak nejlépe mohl. Za nehty lezoucí syrovost, depresivnost a pocit reálu jsou sice pryč, ale nová verze disponuje větší dynamikou, lepšími maskami a vůbec rozpočtem, díky němuž se tvůrci mohli dosyta vyřádit. A hlavní hrdinku se nelze nezamilovat: ta, s puškou v ruce vystřelující mozky, odhodlána přežít za každou cenu, totiž připomíná Sáru Connorovou. Klasika, kterou tehdy s oblibou vysílala nova. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to viděl a donedávna jsem nevěděl jak se tento film jmenuje. Pamatoval jsem si jen začátek na hřbitově a pak ten dům s benzínkou. Naštěstí když jsem se tu ptal, tak mi hodná duše napsala oč se jedná. Co dodat, viděl jsem i původní černobílou verzi, která byla taky super, ale k téhle mám opravdu velký vztah. Připomíná mi ty dětská léta, kdy jsem vysedával u televize a koukal na VHSky s filmama mého táty. Nejen díky tomu ho mám raději, než některé novější filmy se zombíky. ()

HomeAlone 

všechny recenze uživatele

Kazdopadne sa musim priznat ze tento remake mi je blizsi ako original z roku 1968 . V celku mam rad krvave horory z 80tych a 90tych rokov . Co sa tyka samotneho filmu , da sa povedat ze pekne kopiruje original dejovo , dobra atmosfera mu tiez nechyba , gore efekty na urovni a urcite tento film patri medzi tie nadpriemerne zombie filmy . ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný horor. ktorý je remakom kultovej klasiky. Má celkom dobrý príbeh o žene, ktorá je na cintoríne napadnutá oživnutými mŕtvolami a tak unikne do neďalekého opusteného domu, ktorý spolu s ďalšími preživšími zabarikáduje a tak sa snažia prežiť, ale zisťujú, že nielen oživnuté mŕtvoly je to, pred čím si treba dávať pozor. Spracovanie ma ale moc nezaujalo, spokojný som až s mimoriadne rýchlym úvodom, v ktorom už po pár minútach dochádza k útoku zombií a následnému ukrytiu v dome, ale problém je, že sa to po celý čas drží len čisto na priemernej, pozerateľnej úrovni, úplne tu chýba gradácia, film takmer po celý čas pôsobí rovnako, nenájde sa tu žiadny výnimočný moment a aj tie zaujímavejšie prvky sú podané len úplne najobyčajnejšie. Toto trvá prakticky hodinu filmu a vylepší sa to až v poslednej fáze mimo domu, ktorá je už konečne výnimočnejšia a pôsobí omnoho zaujímavejšie. Ako horor tento film nefunguje vôbec a to ani vo svojom subžánri, napätie je nulové, atmosféra tiež, úplne tu chýba ten pocit bezmoci a apokalypsy ako vo väčšine podobných filmoch. A samotných scén so zombiami je samozrejme plno, ale sú opäť len úplne obyčajné, bez nápadu alebo zaujímavejšieho momentu, zombie nevyvolávajú ani štipku rešpektu a prekvapila ma takmer až nulová drsnosť, ktorá by mala byť v tomto subžánri samozrejmosťou. A nanešťastie ani zombie nevyvolávajú žiadny rešpekt. Herecké obsadenie je celkom dobré, výborný Tonny Todd, celkom dobrá Patricia Tallman, ale nikto viac nesklame. Réžia ma zaujala len minimálne, takmer nič nefunguje tak ako má a ani technická stránka nie je nič výnimočná. Ani originál mi moc nesadol a tento film je na tom podobne. Na priemer to stačí, dá sa na to bez väčších problémov pozerať a koniec sa mi páči, ale keby som nemal rád túto tématiku, tak by som musel hodnotiť horšie. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 52%. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Režisér Tom Savini zná herečku Patricii Tallmanovou osobně, protože spolu navštěvovali vysokou školu. Pro roli Barbary se mu zdála ideální. (Mr.Hudson)
  • Vo filme si zahral aj herec Russel Streinger, ktorý stvárnil postavu Johnnyho v čiernobielom originále od Romera. Objavil sa tu na konci filmu ako šerif. (tXtX)
  • Když Cooper (Tom Towles) odnáší televizi, tvrdí, že ji nechtěl vzít do sklepa, protože by tam nechytil signál. Ke konci filmu ale Ben ve sklepě bez problému chytá rozhlasové vysílání. (Borin)

Reklama

Reklama