Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brzy po odjezdu polárního badatele, otce pěti dětí, na výzkumnou výpravu do Grónska, odjíždí za otcem, který tu onemocněl, i matka. Děti zatají matce telefonát, jímž tetinka ruší slib, že je ohlídá. A tak ke své velké radosti zůstávají sourozenci v domku na samotě samy. Zanedlouho je tu překvapí noční návštěvník, který se vydává za otcova přítele a spolupracovníka, a v domě se usadí. Začíná nebezpečné dobrodružství. Dostanou děti nebezpečného podvodníka a zloděje z domu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Lish84 

všechny recenze uživatele

V dětských letech se mi tento televizní film líbil, ale bohužel patří mezi ty, u kterých dnes pořádně nechápu proč. Zápletka je sice tuctová, přesto zajímavá. Bohužel je však i při krátké délce filmu dost natahovaná a hudba, kterou tvůrci zvolili, potencionální napětí v některých scénách pohřbívá, místo aby ho přiživovala. Ale jak říkám, před lety mi to nevadilo, takže dětským divákům se film může líbit. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci nezasadili příběh do českého prostředí. Takhle působí víc směšně než dramaticky. ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Pohodový rodinný příběh podle námětu norské spisovatelky Ebby Haslundové. Přestože film vznikl v první polovině 90. let, naštěstí nebyl poznamenán výrazně zhoršenou kvalitou spjatou s nastolenou dobou tak jako většina jiných, stále je v něm cítit spíš filmařina 80. let. Co se hereckých výkonů týče, nikdo nepřehrává, všichni hrají víceméně civilně. Nikdo mi tu vyloženě nevadil, dokonce ani mladá Vondráčková a to už je co říct. Příjemná doprovodná hudba, která neruší, třebaže ji v průběhu 45 minut zaslechnete snad desetkrát. Slušný průměr 50%. ()

Puerdraco 

všechny recenze uživatele

Pod režijní taktovkou p. Dudy vzniklo několik skvělých filmů a seriálů, ale taky pár nepodarků a Vikingové z Bronských vrsků patří k těm druhým. Námět rozhodně není originální, co by ale v podstatě nevadilo, ve filmové kultuře se mnoho předloch spracovalo a spracovávalo vícekrát, ale vadí mi, jako psal uživatel triatler, že to bylo zasazeno do severského prostředí a to tak, že to nebylo ani za mák věrohodné. Také stopáž byla zbytečně přepálena a dětští herci se svých rolí mohli jistě chopit přesvědčivěji, byli čaasto takoví toporní jako z domácích videí na Youtube. Inu, není každý den Neděle. ()

mzop 

všechny recenze uživatele

České dětské filmy tohoto typu mám ráda dodnes. Bohužel tento byl pro mě obrovským zklamáním. Švédská nesrozumitelná jména? Budiž, dětí tam nebylo tolik, takže i tak se divák mohl dobře orientovat. Horší bylo celkové zpracování. Námět sice nebyl až tak originální, ale sliboval příjemnou podívanou. To, co mi nejvíc vadilo, byly neustálé hudební vsuvky, které děj zpomalovaly, ba i zbytečně natahovaly. Strašně filmu uškodily, nudily mě a přestala jsem děj na 100% vnímat. Velká velká škoda...! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama