Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia "nového začiatku" série museli ísť na to inak, pričom nutne museli sklamať určitú časť fanúšikov. Viac menej každý hneď chápe, že Jason je mŕtvy, takže vraha sa snaží vydedukovať z prítomných postáv. No a je chvályhodné, že pointa nie je tak prvoplánová, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Inak ale nič nové pod slnkom, vysoký bodycount, krátke vraždy, masku vidíme v podstate až v záverečných minútach a trochu slabšia atmosféra ako doposiaľ. Pre mňa určite slabšie ako štvorka. 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Myslím, že by si filmaři s názvy filmů jako např. Poslední kapitola (předchozí díl) měli dát pořádnej pozor a moc je nepoužívat, když pak za čas napíšou kapitolu další (kterou pro jistotu nazvali Nový začátek he, he). Kvalita se od předchozích dvou dílů trochu zlepšila, hodně mě tady bavila ujetá matka s ještě ujetějším synem. Ale to odhalení na závěr. Abych parafrázoval můj oblíbený seriál „Jason není tím, čím se zdá být“. Ani nevím, jestli mě to nasralo, ale v rámci série mi to nepřipadá jako moc dobrý nápad..... ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Pátek třináctého 5 s názvem Nový začátek. Tento díl jsem viděl zase od tátovýho kamaráda na kazetě, ale viděl jsem ho myslím až po šestém díle. Pamatuju jak jsme s tátou byli u jeho kamaráda a já prohrabával v jeho videokazetách a narazil jsem na tenhle díl, měl to nahraný z Novy. Nový začátek ale úplně k hovnu, hned napíšu proč - Gore scény udělali úplně trapně a neni tu pravej Jason ale nějakej magor co ho jenom napodobuje a nosí jeho hokejovou masku. Jo začátek má dobrou atmosféru a ukáže se tam opět Corey Feldman jako Tommy a Jason jak vyleze z hrobu, ale byl to jenom jeho sen. Tommy se probudí už jako dospělej a hraje ho John Shepherd. No a pak film stojí za hovno, falešnej Jason a ten konec byl úplně debilní, když se pak podíváte na začátek šestky, pochopíte proč. No jsem aspoň rád že jsem tam viděl herce z mýho oblíbenýho béčka Návrat oživlých mrtvol, objevil se tam Mark Venturini, je tam jen na začátku a byl to psychouš :D A pak Miguel A. Núńez Jr. Ten tam hraje víc. Film je i ze stejnýho roku. Taky tam byla kunda se slušnejma ceckama, jinak tenhle díl je fakt slabota. Režisér Danny Steinmann natočil nejhorší díl ze série. Pro někoho je nejhorší devátej a desátej díl, pro mě je nejhorší tohle, zbytečnej díl o Jasonovi. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

dost nudna a hlavne uplne bezvyrazna cast. vacsina killov je mimo kamery a ked uz ich vydime tak su dost bezkrve a nijako originalne (mozno scena s bananom mi prisla vtipna). dievcence nic extra ale aspon vacsina ukaze svoje hrudne kose. pribeh nema samozrejmen zmysel a fakt ze vrahom nie je jason tiez na atraktivite neprida... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak 5 dílů musel člověk čekat na lehce orginální zápletku a vyústění. Ta orginalita trvá však pouze ke konci, kde film začíná být opět sériový. SPOILER...Ta maska je snad kouzelná a nezáleží na tom, kdo ji má zrovna na hlavě. Osoba ji nesoucí je takřka nesmrtelná.... KONEC SPOILERU Konce filmu jsou však obrovskou Achylovou patou a ten idiot v té masce, vždycky ztratí obrovský respekt, který si postupně svoji suverenitou celý film buduje. Jo a už mě taky začíná řádně srát, že přežijí jen ti neslabší. Obvykle to bývají ženy a děti. Dávám * *, film si kráčí ve vyšlapaných béčkových šlápějích a o průseru tady nemůže být ani řeč. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Nepočítáme-li křičení a další zvukové projevy, tak postava Tommyho Jarvise (Corey Feldman a John Shepherd) řekne jen 24 slov za celý film. (Stocki)

Reklama

Reklama