Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Možná taky znáte ten pocit, že jste svědky něčeho tak trapného, až je vám z toho stydno. Stydno za trapnost někoho jiného. Tak přesně tenhle pocit jsem často během filmu zažíval. Konkrétně třeba při scénách s tlusťochem. Nebo s retardovanými vidláky. Nebo vlastně s jakýmikoliv jinými postavami. Naprosto nechápu, co chtěli tímhle filmovým mrzákem rejža&spol sdělit. Vtipné to fakt není. Strašidelné taky ne. Zato je to nadstandardně blbé. Neříkám, že konec čtyřky byl zrovna nahrávka na smeč, ale na dobrý return určitě. Tohle ale bohužel někdo dost podělal. Možná někdo pojme film jako nechtěnou komedii, ale já asi zrovna neměl náladu. A kdybych náááhodou uvažoval o druhé hvězdě, třeba kvůli několika fakt pěkným prsaticím, tak si na oplátku vzpomenu třeba na negra na latríně, no a je hned po uvažování. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Sestupná tendence od minulého dílu pokračuje. Mé tvrzení, že liché díly této série jsou ty lepší, už neplatí. Ano, tento film je nový začátek. Začátek nudy. Nějaká hustá atmosféra z prvních tří dílů je pryč. Pokud tu nějaká je, je jí ještě méně než ve čtyřce. Bohužel i hudba se poněkud zhoršila, ačkoliv ji pořád dělá původní skladatel. Samozřejmě, že závěr tu správnou atmosféru zase má, ale Tommy by se mi jako nový Jason moc nezamlouval. Tvůrci chtěli, aby po tomto dílu následovaly další, ve kterých zabíjí Tommy, ale kvůli kritice pátého dílu k tomu nedošlo. A musím říct, že je to asi dobře (k šestému dílu jsem ještě nedošel, tak nevím, jak si povede zase starý dobrý pravý Jason). Jason je prostě jeden a ani ten šílený saniťák, co si na něj v tomto dílu hraje, ho prostě nenahradí. Nemá ten správný styl. Z celého filmu se mi opravdu líbily jen dvě vraždy. A to je na ten počet docela málo. Ostatní byly prostě suché nebo překopírované z předchozích dílů a už to tak nepůsobilo. Nad logikou jsem u této série nikdy moc nepřemýšlel, ale zde už to skřípalo ještě víc než v minulém díle. A chvílemi to bylo opravdu už stupidní, že to ani s velkou porcí nadhledu, se kterým tuto sérii sleduji, nesežeru. Charaktery hlavních postav zase nic moc, narušená mládež mi přišla jako poměrně "normální" puberťáci a všechno zachraňovaly jen některé vtipné postavy. Ano, humor přibyl, ale zase někdy byl až přehnaně trapný. Sérii jedu chronologicky a už na začátku jsem si řekl, že ji budu sledovat tak dlouho, dokud se na to bude dát dívat. No, pětka nebyla nic moc, kvalita se pomalu dále snižuje, takže je to zatím nejhorší díl, ale dívat se na to pořád dá. A pořád to má něco do sebe a mnohé scény jsou docela dobré, i když už je to poměrně stereotypní a chvílemi nudné. Takže dávám slabší 3 hvězdy a v sérii pokračuji. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Čo scéna to hororové old-school béčkové klišé!!!...Nič viac nič menej...Bezmozgová zábavka, ktorá celkom poteší, minimálne tým, že aspoň trochu logiky to predsa len má, hoci to rozuzlenie a vysvetlenie je samozrejme z kategógie "IQ opica"... ale inak pohodička, po solídnej štvorke som čakal väčší prúser, toto fakt neurazí... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Friday 13th 5 -ka je uz podstatne slabsi oproti serii 1 - 4. Opat doslo k zmene rezisera, tu sa ujal rezie Danny Steinmann, a je to poznat. Je podstatne menej skuseny nez Miner, Cunningham ...... Strasidelna atmosfera je tatam, uz ide len o hororove becko a lacny vyvar, v ktorom sa uvarili vsetky predchadzajuce Friday 13th. Do priemeru vsak film potiahli nahe samice. 50 % ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

SPOILER! V tejto časti nevraždí Jason. Koniec SPOILERu. A to by nevadilo. Teda vadilo, ale prekusnúť sa to dá, byť piaty Piatok originálny alebo zábavný. A on takmer je. Vrážd je naozaj dosť, okrem toho sa konečne zmenilo prostredie, a nápad zasadiť dej do cvokhauzu pre mladých je super. Psychické poruchy ponúkajú nové neokukané charaktery a mať svojprávneho scenáristu, dalo sa z toho vyťažiť vážne dosť. A v tom je ten problém. Scenárista tohoto filmu nevie o duševných poruchách zhola nič, tak ako režisér nevie nič o napätí (jeho Savage Streets zbožňujem, no tiež v nich nejde zrovna o remeselné kvality) a riešiť diery v logike, na to nemám čas ani odvahu. Ďalší problém je v samotných vraždách. Vraha neni vidieť skoro až dokonca a akonáhle niekoho zabije, vidíme iba vystrašenú obeť a následne jej naaranžovanú mŕtvolu. Gore nula bodov. Cez to všetko sa viacmenej stále je načo pozerať a tie nápady, nech sú zle natočené, stále celkom fungujú (minimálne scéna zavraždenia toho tlstého chlapca má pekne úchylnú atmosférku). Problém je teda v remeselnej stránke a v hercoch. V tejto sérii (žánri?) nikdy nehrali herci nejak svetoborní (sorry Kevin Bacon), ale táto časť už prekročila pomyslenú hranicu kedy film prestáva byť zle zvládnutý a stáva sa smiešnym. A to je škoda, pretože A New Beginning nie je úplne zlý slasher. PS: Ten malý černoško mal zomrieť ako prvý. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Když se Demon (Miguel A. Núñez Jr.) pokusí vyjít z budky a najde Anitu (Jeré Fields) mrtvou na zemi, její krk viditelně pulzuje. (Stocki)
  • Jason (Tom Morga) pronásleduje Pam (Melanie Kinnaman) s čistou mačetou, ale v záběru těsně předtím, než ho srazí traktor, je mačeta zakrvácená. (Stocki)

Reklama

Reklama