Reklama

Reklama

Trapasy

(seriál)
Česko, (2007–2012)

Hrají:

Josef Dvořák, Jiřina Bohdalová, Jan Budař, Martin Dejdar, Zdena Hadrbolcová, Dana Syslová, Svatopluk Skopal, Saša Rašilov nejml., Květa Fialová, Václav Postránecký, Dušan Klein, Barbora Seidlová (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(66)

Obsahy(1)

V tomto pořadu České televize uvidíte v každém díle vždy tři humorné příběhy, natočené podle námětů televizních diváků. (Česká televize)

Recenze (107)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Už samotný seriál je jeden velký trapas. Stokrát omleté příběhy a trapasy ze života, tuctová vykrádačka Bakalářů a odpadový bratr To nevymyslíš; jediným skutečně dobrým přínosem pro film je Josef Dvořák, který opravdu dobře moderuje tento pořad. Trapasy jsou jen samé trapasy, a ty trapasy jsou plné malých rádobytrapásků, které jsou ještě trapněji natočeny. ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Jsou to zajívě vypointované příběhy - povídky ze života. Jediné, co jsem od toho čekal je pointa příběhu, to ostatní bylo pro mne podružné. Důležité je, když víte, na co se díváte a co od toho můžete očekávat. Je to stejné, když čtete román - což je asi tak jeden celovečerní film nebo soubor povídek - což je jeden seriál. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Trapas je situace, během které se člověk stydí za něco, co udělal. Jenže já jsem vesměs viděl příběhy, ve kterých jsem se styděl za námět, scénář i herce. Trapas se nám tu prostě nenápadně zaměnil za trapnost. Přesto byly některé příběhy celkem koukatelné, ale ten odpadový balast kolem nich mi nedovolí dát vyšší hodnocení. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Zdaleka jsem neviděl všechny epizody, k hodnocení mě ale přimělo včerejší roční finále. Úroveň měl jen příběh "Karafa" a to zásluhou hereckých legend z naší staré školy - V. Postráneckého a I. Janžurové. Zbylé příběhy byly opravdu trapné a to hlavně herecky. Proč vůbec vyhrál příběh "Co jste hasiči?", to mě opravdu bude ještě hodně dlouho překvapovat a především, proč pro cenu byla pozvána J. Stryková, jejíž výkon byl jednostranný a tragický. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

I když měla každá epizoda +- 20 minut, tak byla moc dlouhá, natažená a nudná, což byl opravdu šok na tak malém časovém úseku. K tomu celý pořad vypadal, že je štáb celou dobu nalitý, protože po technické stránce to bylo poněkud bídné. Aspoň to ale bylo občas vtipné a člověk si říkal, co všechno jenom život nesemele. 40% ()

Galerie (284)

Zajímavosti (8)

  • V povídce vystupuje skutečně existující fotograf Robert Vano a bylo zde použito jeho pravé jméno. (Nick321)
  • Soutěžní otázka, kterou lze v čase 7:23 vidět na monitoru počítače, zní: „Jak se jmenuje členka Evropské komise, která má na starosti regionální politiku, a z jaké země pochází?“. Pod otázkou stojí, že odpovědi lze zasílat do konce prosince. Když jsou ale o vteřinu později vidět pravidla této soutěže celá, stojí v nich, že soutěž končí 31. 7. 2006. Dále v pravidlech stojí, že vyhodnocení proběhne až 17. 8. 2008, tedy více než 2 roky po ukončení soutěže. Pravidla obsahují také nesmyslné věty, jako například: „Soutěže o ... se může zúčastnit kterýkoliv z vystavovatelů výstavy.“ nebo „Název Ní výtvarný symbol jsou,“ (věta není dokončena). Dcera Svobodových (Patricie Solaříková) z monitoru čte soutěžní otázku: „Doplňte slogan: Když mám Fru-Fru, je to všechno v...“, v pravidlech se ale žádná taková věta nevyskytuje. (David7)
  • Děj této povídky se odehrává v roce 1994, přičemž Josef (Otakar Brousek ml.) a Karel (Roman Vojtek) s rodinami plánují jet v pátek 13. na zimní dovolenou. V roce 1994 byl však pátek 13. pouze v květnu. (via22)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama