Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Jaký otec, takový syn. O tomhle filmu se říká, že je o tolik horší, než jeho předchůdce a možná že i je, ale o tolik? Je pravda, že jede úplně podle stejné formule jako jeho starší mušinec. Máme tady opět teleportační zařízení, které úplně nefunguje tak jak by přesně mělo a obrací živé bytosti naruby, máme tady mladou lásku a opět doktora (tentokráte syna hrdiny z prvního dílu), který se mění v co jiného, než v mouchu. Ale prostě ten film i po tolika letech, má stále ono kouzlo a onu atmosféru, která dnešní tvorbě zaměřené hlavně na efekty prostě chybí. Jediné, co bych zkritizoval byl ten podivný závěr, který byl až moc optimistický a přespříliš nereálný. Nějak nevěřím tomu, že po tom veškerém masakru by Martinovi a jeho milé řekli ahoj a pustili je jen tak na svobodu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný horor, ktorý je pokračovaním kultovej jednotky. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý je synom vedca z predchádzajúceho dielu a tak je tiež výrazne ovplyvnený DNA muchy, čo má za následok, že je nadpriemerne inteligentný, ale nanešťastie aj starne výrazne rýchlejšie, ako by mal a tak je stále pod dohľadom vedeckého inštitútu, kde sa o neho celkom dobre starajú a pokračujú s experimentami, s ktorými začal jeho otec. Ale keď zistí, že v skutočnosti len čakajú na to, kým sa premení, aby ho mohli študovať, rozhodne sa utiecť a vrátiť to všetkým, ktorí za tým stoja. Spracovanie je ale sklamaním, nie je úplne zlé, ale chýba tomu akákoľvek výnimočnosť. Celú prvú polovicu sa prakticky nič nedeje, mladík je neustále zatvorený v inštitúte, k tomu nejaké tie testy a výskum, ale celé to pôsobí príliš obyčajne, z celej tejto časti ma zaujal iba vzťah so psom, druhá sa už síce trochu rozbehne, hlavný hrdina sa začne meniť, ale chýba tomu potrebný náboj a aj z celého akčného finále sa dalo získať omnoho viac, takže celý čas sa na to dá pozerať, ale pocitu zbytočnosti sa neubránim. Čo sa týka samotných hororových prvkov, tak síce o atmosfére alebo napätí sa opäť hovoriť nedá, ale chválim aspoň vydarené masky a krvavé efekty. Ale mohli viac popracovať na samotnej premene, ktorá je dosť nevýrazná. Až tak moc ich nanešťastie nie je a napríklad toho psa si radšej mohli odpustiť, aj keď svoj význam pre dej to má, ale hlavne vo finále sa už nájde aj pár zaujímavých úmrtí, obzvlášť skvelá scéna s výťahom. Herecké obsadenie je iba priemerné, nikto neprekáža, ale chýba tu akákoľvek aspoň trochu charizmatická postava, nevýrazný hlavný hrdina, podobne je na tom aj jeho priateľka, záporáci to isté, obyčajný priemer. Réžia nie je ničím výnimočná, ale aspoň technická stránka je na tom dobre, obzvlášť už spomínané masky a krvavé efekty. Ako film na jedno pozretie môže byť, ale aj tak je to len zbytočné pokračovanie po všetkých stránkach vydarenejšie jednotky. 58% ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné pokračování kultovní The Fly. Film má dlouhý rozjezd, hodně to pak ale zachraňuje druhá polovina filmu, zejména pak poslední půl hodinka, podpořena sérií solidně krvavých scén a celkově slušných efektů. Nečekal jsem moc, o to víc jsem byl překvapený. Moc nechápu zdejší, slabší, hodnocení, podle mě se druhý díl nemá za co stydět. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil ma tu smulu, ze existuje dil prvni a tudiz je s cim porovnavat a krome triku je tu prakticky vsechno horsi. Ale kdybych nebyl zatizenej prvnim dilem, musel bych uznat, ze se jedna o celkem povedeny becko. Prvni pulka filmu, kde se vlastne nic moc nedeje, sice nema zadnou atmosferu a strasidelna taky neni, nicmene film tu funguje spis jako nejaky sci-fi a nenudi. Druha pulka sazi uz na premenu v mouchu, par nechutnejch zaberu, kde je vsechno radne oslizly a trochu akcnejsi finale. Co se tyce Stolze, ten zas tak hroznej neni. Takze celkove docela zabavny becko, ktery sice nevystrasi, ale rozhodne nenudi a muze se pochlubit par skvelejma prasackejma scenama. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O poznání slabší pokračování natočil Chris Walas, který se podílel na speciálních efektech a maskách Cronenbergovy Mouchy. Snímek začíná bizarním porodem kukly, z níž se vyloupne lidské dítě. Chlapec Martin má část genů po otci, a tak roste raketovou rychlostí. V pěti letech je dospělý, proto začíná druhá fáze jeho vývoje - mutace v hmyz podobný mouše. Pokud ale byl otec jen jakousi nepovedenou zrůdou, pak Martin se promění v dokonalý okřídlený obří hmyz vybavený kyselinou a velkou silou. Jeho cílem se stává Anton Bartok, šéf vědeckého ústavu, jenž má s Martinem své plány. Martinovi pomáhá mladá pracovnice Beth, s níž se v ústavu seznámil. Divák se dočká nejen mutací a zrození z obří kukly, ale také efektního rozleptání obličeje, rozdrcení hlavy a samozřejmě odporné zrůdy, co si svůj osud zasloužila. V kině jsem byl kdysi spokojenější, přesto hodnocení ponechám hlavně kvůli efektům a závěru. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama